Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πέμπτη 1-5-2014/ 07.30 πμ…… Σήμερα στο Cineville Τρίπολης στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημοσιογράφο και δημιουργό του ντοκιμαντέρ Στέλιο Κούλογλου, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη και το κοινό…..






Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, όπως και πέρσι έτσι και φέτος  ετοιμάζει  δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών, το οποίο θα ξεκινήσει αύριο.

Αύριο, στις 7:00 το απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιάτου, η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σικυωνίων, διοργανώνει,  εκδήλωση-ομιλία με θέμα, τις Ευρωεκλογές και το κρίσιμο πολιτικό τους διακύβευμα. Ομιλήτριες οι υποψήφιες ευρωβουλευτίνες: ΕΛΕΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ.

Σε μαζική συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις γι την Εργατική Πρωτομαγιά καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.  Στις 11 το πρωί συγκέντρωση από ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή, στις 10 και μισή προσυγκέντρωση της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής στα Χαυτεία, στις 10 στο Σύνταγμα καλεί το ΠΑΜΕ

24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ τον Προαστιακό και οι Ναυτεργάτες. Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κινηθούν Λεωφορεία και Τρόλεϊ, στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί από τους επιταγμένους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό. Κλειστός μέχρι τη λήξη των συγκεντρώσεων ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι παραγωγοί και πωλητές στις Λαϊκές Αγορές, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Νέο ραντεβού σήμερα στην πλατεία Κάνιγγος.  

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο. Δραστικές περικοπές δαπανών προβλέψεις για πρωτογενές πλεόνασμα στο 2.3% του ΑΕΠ, στο 24.5% η πρόβλεψη για την ανεργία.

Παραμονή Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων κατέθεσε το νέο Μεσοπρόθεσμο, της το έδωσαν έτοιμο το αποδέχτηκε πλήρως, τόνισε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μενίδι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Νέες αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης προανήγγειλαν με δηλώσεις τους, ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης Λάσλο Άντον σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι ήμουν και θα είμαι και πριν και τώρα και μετά τις Ευρωεκλογές, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στα σενάρια για τις σχέσεις του με το κόμμα, αποφεύγει ωστόσο να δηλώσει τη στήριξη του στην Ελιά, σχήμα με το οποίο  κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις η διάταξη που προωθούσε η κυβέρνηση για απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων Δημαρχών και Περιφερειαρχών κατά την π[προεκλογική περίοδο

Κάλεσμα στους πολίτες να ρίξουν την κυβέρνηση της τρόικας ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά την Εθνική της  Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια, απεύθυνε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμένος από τη Σητεία Λασιθίου

Απαγόρευσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε τον ηγέτη του ΣΙΝΦΕΙΝ Τζέρι Άνταμς για υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας το 1972 για την οποία κατηγορήθηκε ο ΙΡΑ

Τοπικές νεφώσεις με ισχυρούς Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  6 - 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου