Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα 3-2-2014/ 07.30 π.μ…… Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες από σήμερα. Προγραμματίζουν 30 με 40 μπλόκα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών, στη Θεσσαλία και στην Αχαΐα. Στην Κορινθία οι αγρότες περιμένουν στους καναπέδες να βρέξει καλύτερες μέρες….


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες από σήμερα. Προγραμματίζουν 30 με 40 μπλόκα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών, στη Θεσσαλία και στην Αχαΐα. Στην Κορινθία οι αγρότες περιμένουν στους καναπέδες να βρέξει καλύτερες μέρες….

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά της Πελοποννήσου, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στον δρόμο, από Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα μετά το 22ο χλμ, στο δρόμο Τρίκαλα - Καρυά από το 10 χλμ. και στο δρόμο Δερβένι - Γκούρα, από το 16 χλμ. και άνω. Λόγω του χιονιού, με δυσχέρεια και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 28ο έως το 42ο χλμ. Επιπλέον, λόγω των βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί, έχει φουσκώσει ο Αλφειός ποταμός και απειλεί καλλιέργειες σε χωριά της Ηλείας.

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την  Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις υποψηφιότητες στον Δήμο της Αθήνας και τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενώ έντονες διαφωνίες εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο

Η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Κορινθίας, γνωστοποιεί, ότι όσοι επιθυμούν να εγκατασταθούν για πρώτη φορά σε δική τους γεωργική εκμετάλλευση και να συμμετάσχουν στο Μέτρο 112 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ, μπορούν να υποβάλλουν Φάκελο Υποψηφιότητας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Κολιάτσου 36, Κόρινθος τηλ. 2741028634, από  18-3 έως και 16-5-2014. Πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό από:  www.agrotikianaptixi.gr  και www.minagric.gr. καθώς και τα κατά τόπους γραφεία, Κιάτου 2742022066, Ξυλοκάστρου 2743022038,   Νεμέας 2746022824 και Δερβενίου 2743031958

Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπέγραψε με τα τμήματα (α) Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και  (β) Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Προγραμματική Συμφωνία στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ». Με την συμφωνία αυτή ξεκινάει και τυπικά η συνεργασία των συμβαλλόμενων Τμημάτων στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ», η οποία αφορά σε : κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών,  συμμετοχή καθηγητών του Παν/μίου της Μπολόνια στο πρόγραμμα διδασκαλίας του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Με εξαιρετική και ποικίλη ύλη όπως πάντα, κυκλοφόρησε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή το 4ο φύλλο της  «Συμπολιτείας».   Τριμηνιαία εφημερίδα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Μην το χάσετε… Προμηθευτείτε το η κατεβάστε το σε Ηλεκτρονική μορφή, http://www.sympoliteia.net/EF4.pdf
++++++++++

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε την περιοχή της Κεφαλονιάς στις 05.08 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει Ληξούρι και Αργοστόλι, ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου, αλλά και σε σπίτια, ενώ έχει καταρρεύσει ο εξωτερικός μαντρότοιχος στο νοσοκομείο Ληξουρίου. Στο Ληξούρι επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχή και αέρα.

Τρίτο πακέτο δανείων και νέο μνημόνιο περιμένει την Ελλάδα όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Γερμανικού Spiegel, το πακέτο θα ανέρχεται σύμφωνα με το περιοδικό σε 10 με 20 δισεκ. ευρώ, ενώ ο Βόφγκαν Σόιμπλε διαψεύδει το ενδεχόμενο κουρέματος του Ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα η Ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέο success story  με πηγές του υπουργείου οικονομικών να διαρρέουν ότι τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει εντυπωσιακά στοιχεία για την πορεία του προγράμματος.

Στο Παρίσι σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Κομισιόν,  θα εχει συνάντηση με τον ηγέτη της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς  και θα μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση του  Μετώπου της Αριστεράς.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ και πολίτες που κινούνται στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης στηρίζοντας τις προσπάθειες των 58 για την ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς

Ενώπιων του εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν 11 συλληφθέντες  νεαροί στα επεισόδια στο κέντρο  της Αθήνας, από αυτούς 2 είναι ανήλικοι, ο ένας διώκεται για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σε βάρος του 2ου ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα, επειδή φέρεται να είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά, για διατάραξη κοινής ειρήνης, για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραπέμφθηκε  στον ανακριτή, άλλοι 8 από τους συλληφθέντες παραπέμπονται σήμερα στο αυτόφωρο μονομελές για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραμένουν κρατούμενοι

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν  όταν ο στρατός έριξε βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα ένας τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδες σε έναν κινηματογράφο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανέφεραν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Χέρμελ, προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι αγνοούνται μετά την έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας που σκόρπισε σε μεγάλο μήκος βράχια, ηφαιστειακή στάχτη και φονικά αέρια. Από την έκρηξη του ηφαιστείου τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αρωγής.

Κακοκαιρία σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, τρεις νεκροί στη Σικελία, Προβλήματα από το χιόνι στα Βαλκάνια

Βροχές με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς Βορειοανατολικούς ανέμους 6 - 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου