Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα 10-2-2014/ 07.30 π.μ…… Αύριο γιορτάζει ο Πολιούχος του Ξυλοκάστρου Άγιος Βλάσιος, απόψε στις 6.15 το απόγευμα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και αύριο από τις 7.15 το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεια Λειτουργία, θα ακολουθήσει στις 11 η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στις οδούς της πόλεως. Καταστήματα και Υπηρεσίες κλειστά….




Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  μετά από αρκετές προσπάθειες, εγκρίθηκε η διάνοιξη του παρακαμπτήριου δρόμου στο Δερβένι, από το δημαρχείο έως τον κόμβο της Ν.Ε.Ο. Το έργο θα εκτελεστεί στο πλαίσιο των έργων της ΕΡΓΟΣΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Ο ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου-Καρυoτίκων προκηρύσσει την πρόσληψη ενός υδρονομέα για το 2014. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20-2-2014. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Κ. Ηλία στα τηλ. 27430-25520 και 6974-388637

Επίσκεψη στο Δερβένι πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "ΝΈΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ"  Βλάσης Τσιώτος. Ο κ. Τσιώτος πλαισιωμένος από στελέχη του συνδυασμού του είχε μια πρώτη επαφή με τους κατοίκους του Δερβενίου , ενώ στο δημοτικό περίπτερο, ανέπτυξε τους στόχους του συνδυασμού του
στα Δημοτικά δρώμενα της περιοχής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας σάς καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά», στην οποία θα συζητηθεί και το κάλεσμα των Τοπικών Επιτροπών Πελοποννήσου για τη συγκρότηση αριστερού, αντικαπιταλιστικού, αγωνιστικού σχήματος παρέμβασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54) αυτή την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μμ και εισηγητής θα είναι ο Άγγελος Χάγιος, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου γιορτάζει τις Απόκριες με πολύ μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Χορευτικά συγκροτήματα latin και DJs θα δώσουν τον ρυθμό σε ένα ξέφρενο Street Party με δωρεάν ποτά, κεράσματα και πλούσια δώρα για όλους. Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν για το καταναλωτικό κοινό ανοιχτές το Σαββάτο με μεγάλες προσφορές και μοναδικές εκπτώσεις. Η αγορά του Κιάτου καλεί όλη την Κορινθία σε ένα αποκριάτικο street party- ξεφάντωμα στην οδό Περιάνδρου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, από τις 6 το απόγευμα έως και αργά το βράδυ.
++++++++++

Θερμή υποδοχή των προτάσεων Τσίπρα για την Ευρώπη από την ιταλική Αριστερά. Εάν οι λαοί συνεργαστούν τίποτα δεν είναι αδύνατο, η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις μετα τη συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία στην Ιταλία, Νίκι Βέλοντα  

Κατηγορηματικά αντίθετος  στο ενδεχόμενο κουρέματος του Ελληνικού δημόσιου χρέους, δήλωσε για μια ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε, στο πλαισιο συνέντευξης που παραχώρησε στο 1ο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας.

Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο  βοηθείας, τονίζει ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς   σε συνεντευξη του που δημοσιεύεται στο σημερινό φίλο της Γερμανικής Μπιλντ και προσθέτει ότι ο ίδιος δεν εχει καμία πληροφορία ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ετοιμάζει 3ο πρόγραμμα,.

Καταρρέει το επίπλαστο κλίμα αισιοδοξίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, καθώς τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα αμφισβητεί ο επικεφαλής της Γιούρωστατ

Η κυβέρνηση που μετρά το ένα χαστούκι μετα το άλλο από τους εκπροσώπους των δανειστών, τώρα εχει να αντιμετωπίσει και την ψυχρολουσία από την Γιούρωστατ, σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις Ευρωεκλογές συμφώνησαν Σαμαράς, Βενιζέλος. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ανάδειξη των  Ευρωβουλευτών   με σταυρό και όχι με λίστα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται να κατατεθεί σχετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και γι αυτό προσπαθούν να μεταβάλουν τις Ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ προσωπικοτήτων,  τονίζει το γραφείο τύπου  του ΣΥΡΙΖΑ

Σε καταψήφιση της τροπολογίας για την ψήφο των Μεταναστών καλεί η ΔΗΜΑΡ η οποία απευθύνει κάλεσμα το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τη στάση του.

Εξοργισμένοι από τις υπέρογκες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων, κάτοικοι του Ωρωπού συγκεντρώθηκαν αργά  χθες το απόγευμα  στα διόδια της Μαλακάσας και έβαλαν φωτιά σε ένα κουβούκλιο, αφού πρώτα έβγαλαν την υπάλληλο που βρισκόταν μέσα.

Σήμερα  απολογείται ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ

Την ακύρωση των διμερών συμφωνιών με την ΕΕ για την θεμελιώδη αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων σηματοδοτεί η θετική ψήφος που έδωσαν οριακά οι Ελβετοί στο δημοψήφισμα για το «τέλος της μαζικής εισροής μεταναστών» και την επιστροφή στο παλαιό αυστηρό καθεστώς των ποσοστώσεων. Το κρίσιμο δημοψήφισμα για «πλαφόν» στη μετανάστευση που προώθησε η ακροδεξιά εγκρίθηκε με ποσοστό 50,3%. «Λυπάται» η ΕΕ, και θα επανεξετάσει «το σύνολο των σχέσεών της» με τη Βέρνη.

Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία «ενάντια στη μαζική μετανάστευση», εξέφρασε η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Εννέα άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι στο Ιράκ, περιλαμβανομένων έξι αστυνομικών οι οποίοι έγιναν στόχος εξαιτίας του θρησκεύματός τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Σαλαχεντίν, βόρεια της Βαγδάτης.

Περισσότεροι από 600 άμαχοι -παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι- απομακρύνθηκαν την Κυριακή από τις πολιορκημένες συνοικίες της Χομς, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης του ΟΗΕ και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου που συνέχισε επίσης τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων εν μέσω επικίνδυνων συνθηκών.

Σε βίαιες εξελίχθηκαν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά του νέου περιοριστικού νόμου που αφορά στο Διαδίκτυο, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν, με τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τοπικές νεφώσεις με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου