Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα 17-2-2014/ 07.30 π.μ…… Στην Αθήνα κατεβαίνουν την Τετάρτη οι αγρότες, μηχανοκίνητη πορεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σε κινητοποίηση και οι Αγρότες της Πελοποννήσου, συλλαλητήρια προγραμματίζονται για σήμερα στον Ισθμό από τους αγρότες της Αργολίδας και αύριο Τρίτη στην Αρκαδία. Χθες 2 ομάδες αγροτών πήγαν και σήκωσαν εκ περιτροπής τις μπάρες στα διόδια Καλαμαριού επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών, με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα…..


Στην Αθήνα κατεβαίνουν την Τετάρτη οι αγρότες, μηχανοκίνητη πορεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σε κινητοποίηση και οι Αγρότες της Πελοποννήσου,  συλλαλητήρια προγραμματίζονται  για σήμερα στον Ισθμό από τους αγρότες της Αργολίδας και αύριο Τρίτη στην Αρκαδία. Χθες  2 ομάδες αγροτών πήγαν και σήκωσαν εκ περιτροπής τις μπάρες στα διόδια Καλαμαριού επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών, με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει  ημερίδα παρουσίασης δράσεων ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κορινθίας που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Στην ημερίδα θα  παρουσιαστούν δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του νέου Προγράμματος-Πλαισίου Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “HORIZON 2020”, στην  υλοποίηση του οποίου συμμετέχει το Επιμελητήριο Κορινθίας.   Η Ημερίδα αποσκοπεί στην πληροφόρηση των μελών του επιμελητηρίου και του επιχειρηματικού κόσμου για τρέχοντα ζητήματα και τεχνολογίες του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, καθώς και τα τεχνολογικά οφέλη που δύναται να  αποκομίσουν με τη συμμετοχή τους στο έργο “SME E-COMPASS. 

Ο ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου-Καρυoτίκων προκηρύσσει την πρόσληψη ενός υδρονομέα για το 2014. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20-2-2014. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Κ. Ηλία στα τηλ. 27430-25520 και 6974-388637


Τα επίσημα στοιχειά της Γιούρωστατ για τα Ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με τον Επίτροπο για την δημοσιονομική πολιτική Όλι Ρέν

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαφωνεί με το «σχέδιο Σόιμπλε» για νέο πακέτο προς την Ελλάδα πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου, φοβούμενη τις επιπτώσεις του στο γερμανικό εκλογικό σώμα με ενδεχόμενη άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού AfD

Σε ύστατη προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος προχωρά η κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίζει ότι, το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπερνά το 1.5 δισεκ.

Ακόμα και αν πρόκειται για πραγματικό πλεόνασμα, αυτό είναι απλά το βαρόμετρο του πόνου του Ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσαιτούγκ

Το  πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Υποψηφιότητα  για τον Δήμο Πειραιά ανακοίνωσε επισήμως  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, η σχετική απόφαση εγκρίθηκε σε ανοιχτή συνέλευση μελλών και φίλων του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου, «Το Λιμάνι της Αγωνίας.»

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, με την άρνηση τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε Κ.Υ Αστικού τύπου. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί σε όλα τα υποκαταστήματα του Οργανισμού για να αποτραπεί το κλείσιμο τους.  

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργική, απέναντι στην ανακοίνωση της ιδιοκτησίας για διαθεσιμότητα του 95% των εργαζομένων. Στάσεις εργασίας έως και την  Παρασκευή, ενώ για αύριο το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας κήρυξε στάση εργασίας σε όλο το Θριάσιο Πεδίο. Τριμερείς συνάντηση στο υπουργείο εργασίας σήμερα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Ματέο Ρέντζι στην Ιταλία κλήθηκε για σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Βομβιστική επίθεση κατά τουριστικού λεωφορείου στη χερσόνησο του Σινά προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών Νοτιοκορεατών και του Αιγύπτιου οδηγού. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο πέρασμα της Τάμπα στην αιγυπτο-ισραηλινή μεθορίου, και ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε επιφυλακή. Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη έξαρση της δραστηριότητας των ενόπλων ομάδων στο Σινά που επίθεση στοχεύει τουρίστες.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε σιδηροτροχιές τη στιγμή που περνούσε επιβατηγό τρένο στο νότιο Πακιστάν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερα παιδιά. Είναι η δεύτερη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται σε επιβατηγό τρένο σε διάστημα ενός μηνός,

Οι πρώτοι δώδεκα από τους μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν έπειτα από κατάρρευση σήραγγας σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο χρυσού κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ ανασύρθηκαν στην επιφάνεια, αλλά άγνωστος είναι ο αριθμός αυτών που παραμένουν στις στοές, φοβούμενοι τη σύλληψη, δήλωσε εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα στην Ιαπωνία, εξαιτίας της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα. Τα θύματα σκοτώθηκαν σε διάφορα δυστυχήματα που προκλήθηκαν από το χιόνι και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που σάρωσαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Τόκιο. Τουλάχιστον άλλοι 1.650 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Αίθριος καιρός  με Δυτικούς ανέμους  4 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου