Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή 14-2-2014/ 07.30 π.μ…… Αύριο στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΙΤΣΑ. Τα άγνωστα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ομιλία και παρουσίαση από την κ. Σωτηρία Αντ. Δημοπούλου, Πτυχιούχο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού Με θέμα : «Η ανάλυση των πινάκων Πιτσά ως αφορμή για την αναβίωση των ιδεών της μουσικής και του χορού κατά τον 6ο π.χ. αιώνα » Είσοδος Ελεύθερη….




Αύριο στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΙΤΣΑ. Τα άγνωστα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ομιλία και παρουσίαση από την κ. Σωτηρία Αντ. Δημοπούλου, Πτυχιούχο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού Με θέμα : «Η ανάλυση των πινάκων Πιτσά ως αφορμή για την αναβίωση των ιδεών της μουσικής και του χορού κατά τον 6ο π.χ. αιώνα » Είσοδος Ελεύθερη.

Σε κινητοποίηση στα διόδια του Ισθμού την Κυριακή καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας  και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων. «Σας καλούμε σε κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων στον σταθμό του Ισθμού (με κατεύθυνση την Αθήνα) την Κυριακή 16/2, στις 3.30΄ το μεσημέρι, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Δε θα περάσουν τα μέτρα τους!... Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: 1. Θα επανεξετάσει ριζικά το καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων. 2. Θα επιστρέψει τις Εθνικές Οδούς στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη: Τον ελληνικό λαό.»

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου, αλλά ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ένας ακόμη εκπρόσωπος των αγροτών, ο Χρήστος Αναγνωστάκος είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Αύριο, από τις 6 το απόγευμα έως και αργά το βράδυ, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου γιορτάζει τις Απόκριες με πολύ μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Χορευτικά συγκροτήματα latin και DJs θα δώσουν τον ρυθμό σε ένα ξέφρενο Street Party με δωρεάν ποτά, κεράσματα και πλούσια δώρα για όλους. Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν για το καταναλωτικό κοινό ανοιχτές αύριο με μεγάλες προσφορές και μοναδικές εκπτώσεις. Η αγορά του Κιάτου καλεί όλη την Κορινθία σε ένα αποκριάτικο street party- ξεφάντωμα στην οδό Περιάνδρου

Ο ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου-Καρυoτίκων προκηρύσσει την πρόσληψη ενός υδρονομέα για το 2014. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20-2-2014. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Κ. Ηλία στα τηλ. 27430-25520 και 6974-388637


Ακύρωση του μνημονίου και τερματισμό της λιτότητας θα είναι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε  εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στο Πολεμικό Μουσείο

Απώλειες θέσεων εργασίας, λουκέτο σε επιχειρήσεις και φτώχια, το τρίπτυχο της αποτυχίας της τρόικας, σύμφωνα με το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χασάπηδες αποκάλεσε τους τροικανούς ο Ισπανός εισηγητής.

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα που έφτασε το 28%  το Νοέμβριο του 2013, έναντι του 26.3% το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Εκβιάζει τους απεργούς γιατρούς η κυβέρνηση, κλείνει πραξικοπηματικά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ από σήμερα

Στην Αθήνα σήμερα η αυτοκινητοπομπή των σχολικών φυλάκων που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους οδηγούνται οι Αγρότες, μετά το αδιέξοδο κατά τις επαφές με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι αποφάσεις σήμερα στις 5 το απόγευμα σε Συνέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας.

Διευρύνεται το κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία. Μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου κλήθηκαν στο  αστυνομικό τμήμα γιατί συμμετείχαν σε κατάληψη. Απειλές και εκφοβισμοί, ότι δεν θα μπορέσουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.


Απορρίφθηκε η αίτηση του Ηλία Κασιδιάρη για την εξαίρεση των ανακριτριών

Την καταβολή εγγύησης Μαμούθ ύψους 100 εκ. ευρώ προτείνει ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Την παραίτηση του υποβάλει σήμερα στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα

Την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Μεταναστών στα Μουντιαλίκα έργα του Κατάρ απαιτεί η ΦΙΦΑ, προειδοποιώντας για νέα αξιολόγηση τον Μάρτιο

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν την πόλη Σουλάιμαν Μπεκ στο ανατολικό τμήμα του Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς οι εξτρεμιστές σουνίτες μαχητές συνεχίζουν να αποσπούν εδάφη από τον έλεγχο της υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνησης της Βαγδάτης. Η ιρακινή κυβέρνηση είχε ήδη απολέσει τον έλεγχο μίας στρατηγικής σημασίας πόλης τον περασμένο μήνα.

Τοπικές νεφώσεις  με ισχυρούς Δυτικούς ανέμους  6 - 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου