Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 18-2-2014/ 07.30 π.μ…… Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην πρόσφατη συνέλευση της, με θέμα τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακήρυξε ομόφωνα υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Απ. Ζάρρο, ο οποίος θα είναι επικεφαλής σ’ αυτόν τον αγώνα, πλαισιωμένος από μια διευρυμένη και ισχυρή δημοτική ομάδα με πολλά νέα στελέχη, που θα σταθεί απέναντι στις επιταγές του Καλλικράτη και των μνημονίων. Η Συμπολιτεία θα λειτουργήσει 2 εκλογικά κέντρα, στο Ξυλόκαστρο (Αγίου Βλασίου 12) και στο Δερβένι (ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών 277), ενώ καλεί όσους δημότες ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας που έχει δημιουργήσει για την ολοκλήρωση του προγράμματός με τον τίτλο Σχέδιο Α, που είναι οι εξής Ομάδες: Πόλης Ξυλοκάστρου, Πόλης Δερβενίου, Παράκτιων Χωριών, Τουριστικών Χωριών, Αγροτικών Χωριών, Τοπικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και τοπικής Παράδοσης. Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης είναι το νέο που χρειάζεται ο τόπος μας. Αγωνιστική, συμμετοχική, με τόλμη, φαντασία και μεράκι θα στηρίξει και θα δώσει χώρο σε όλους αυτούς που ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία…….




Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην πρόσφατη συνέλευση της, με θέμα τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακήρυξε ομόφωνα υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Απ. Ζάρρο, ο οποίος θα είναι επικεφαλής σ’ αυτόν τον αγώνα, πλαισιωμένος από μια διευρυμένη και ισχυρή δημοτική ομάδα με πολλά νέα στελέχη, που θα σταθεί απέναντι στις επιταγές του Καλλικράτη και των μνημονίων. Η Συμπολιτεία θα λειτουργήσει 2 εκλογικά κέντρα, στο Ξυλόκαστρο (Αγίου Βλασίου 12) και στο Δερβένι (ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών 277),  ενώ καλεί όσους δημότες ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας που έχει δημιουργήσει για την ολοκλήρωση του προγράμματός  με τον τίτλο Σχέδιο Α, που είναι οι εξής Ομάδες: Πόλης Ξυλοκάστρου, Πόλης Δερβενίου, Παράκτιων Χωριών, Τουριστικών Χωριών,  Αγροτικών Χωριών,  Τοπικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και τοπικής Παράδοσης. Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης είναι το νέο που χρειάζεται ο τόπος μας. Αγωνιστική, συμμετοχική, με τόλμη, φαντασία και μεράκι θα στηρίξει και θα δώσει χώρο σε όλους αυτούς που ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία

Άρχισαν τα προεκλογικά παραμύθια... «Ποσό ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, για την άμεση αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα, την περιοχή δίπλα από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την αυτοψία που έκανε στο προβληματικό παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας, από το Μελίσσι μέχρι το Μαύρο Λιθάρι.» «Επιπρόσθετα, έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, σε συνεργασία με το Λιμενικό και τις δημοτικές Αρχές, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα πλέον απειλούμενα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση των προβλημάτων.»

Αύριο στις 7 το απόγευμα στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κορίνθου, ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, διοργανώνει εκδήλωση ανοιχτή συζήτηση για την Υγεία και το "υπό Κατεδάφιση Εθνικό Σύστημα Υγείας". Εισηγητές: Ζαχαριάς Κώστας Ιατρός Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ, Ζδούκος Θοδωρής Ιατρός Εθελοντής Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης και Ξάνθος Ανδρέας Ιατρός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αθήνα κατεβαίνουν αύριο οι αγρότες, σε κινητοποίηση και οι Αγρότες της Πελοποννήσου,  συλλαλητήρια προγραμματίζονται  για σήμερα στην Αρκαδία.


Σήμερα στις 1μιση το μεσημέρι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Κατάστημα Κορινθίας

Αύριο στις 5.00 το απόγευμα στην αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος» του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου (οδός Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη), η τελετή Ορκωμοσίας των πτυχιούχων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ελληνικός λαός θα πει, Φτάνει πια ως εδώ, επί τέλους τέλος στις απάνθρωπες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, τόνισε ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ. Χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές δημοψήφισμα για τα μνημόνια και την τρόικα και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μεθοδεύσεις με την εκλογική διαδικασία και τις ημερομηνίες.

Στόχος σε μια πρώτη συμφωνία με την τρόικα έως τις 10 Μαρτίου, εκτίμησε μετά το τέλος του Γιούρωγκρουπ ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά το καλοκαίρι οι συζητήσεις για το Ελληνικό χρέος και το νέο πρόγραμμα, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ Γέρουντ  Ντάισεμπλουμ

Οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το τρέχον εξάμηνο, προέβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου του Εκόνομιστ στη Θεσσαλονίκη.

Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανοιχτό ψήφισμα τους, περίπου 2 εκ. Ευρωπαίοι πολίτες.

Σε θέση μάχης γιατροί εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη της χώρα για να κρατήσουν ανοιχτά τα πολυιατρεία μπλοκάροντας στην πράξη το τελεσίγραφο της διοίκησης για λουκέτο. Αύριο το Πανυγειονομικό συλλαλητήριο   

Αγροτικός ξεσηκωμός σε όλη της χώρα, μπλόκα σε 40 κόμβους, αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

24ωρη απεργία των εργαζομένων του υπουργείου πολιτισμού σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 και μίση το πρωί έξω από το κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας.

Σε αδιέξοδο η συνάντηση για το μέλλον της Χαλυβουργικής. Αδιάλλακτη στάση από τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Στάση εργασίας στη βιομηχανική ζώνη του Θρυάσιου Πεδίου, κήρυξε από τις 11 το πρωί το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ενάντια στη διαθεσιμότητα που έθεσε η διοίκηση της Χαλυβουργικής την πλειοψηφία των εργαζομένων

Μετά τη γενική κατακραυγή στο αρχείο υποσχέθηκε να θέσει η εισαγγελία Πειραιά την υπόθεση της δίωξης των μαθητών του Λυκείου Κερατσινίου που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Νεκρός ένας ακόμη εργαζόμενος, ο 2ος την τελευταία εβδομάδα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα.

Άπατη Μαμούθ σε βάρος του δημοσίου από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στελέχη του υπουργείου εξωτερικών, εξιχνίασε η Οικονομική Αστυνομία, ποινικές διώξεις κατά 8 ατόμων 

Τουλάχιστον δέκα νεαρά άτομα που συμμετείχαν σε πάρτι καλωσορίσματος για νέους φοιτητές νοτιοκορεάτικου πανεπιστημίου σκοτώθηκαν, όταν η οροφή του κτιρίου σε ένα ορεινό θέρετρο της Νότιας Κορέας κατέρρευσε..  

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, από έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία στην παραλιακή πόλη Άκκο (Άκρα) στο βόρειο Ισραήλ. Η αστυνομία ανακοίνωσε αρχικώς ότι η έκρηξη, που σημειώθηκε σε δεξαμενή προπανίου, ήταν ατύχημα.

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε  σε μια πολυκατοικία κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.

Αίθριος καιρός  με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  3 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου