Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δευτέρα 3-6-2012/ 07.30 π.μ….. Με 24 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 8 το βράδυ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Με 24 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  απόψε στις  8  το βράδυ στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις  μιάμιση  το μεσημέρι  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το Σάββατο στις 4μιση το απόγευμα στο «Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου» ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ο Α. Ο. Ποσειδών και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, διοργανώνουν τους αγώνες στίβου «30α ΘΩΔΕΙΑ 2013». Συνέντευξη Τύπου,  σχετικά με τους αγώνες, θα δοθεί την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
+++++++

Νέα επεισόδια σημειώνονται στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας από το απόγευμα της Κυριακής. Προηγήθηκαν δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που ξεκαθάρισε ότι εμμένει στα αρχικά του σχέδια για αλλαγές στην πλατεία Ταξίμ -που περιλαμβάνουν και το χτίσιμο τζαμιού-, καθώς και στο γκρέμισμα του πολιτιστικού κέντρου που φέρει το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην Αγκυρα -κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού-, στη Σμύρνη, καθώς και στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. Κοινό αίτημα των διαδηλωτών η παραίτηση του Ερντογάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η αστυνομία συνέλαβε 939 διαδηλωτές σε 90 διαδηλώσεις σε 48 πόλεις της Τουρκίας. Για 79 τραυματίες μιλά το υπουργείο, την ώρα που η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για 1.000 τραυματίες και δύο νεκρούς.

Κάλεσμα σε όλες τις πλευρές στην Τουρκία προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση απηύθυνε ο Λευκός Οίκος, μετά από 3 ήμερες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Πόλι και δεκάδες άλλες Τουρκικές πόλεις.

Αλληλεγγύη στο λαό της Τουρκίας και καταδίκη των μεθόδων καταστολής της τουρκικής κυβέρνησης εκφράζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με αφορμή τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις τα τελευταία 24ωρα. Άκρως ανησυχητικές χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η ενωμένη αντίσταση των λαών του ευρωπαϊκού νότου, που θα δώσει το έναυσμα για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή σε όλη την Ευρώπη, είναι η εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας  στη Μαδρίτη, συμμετέχοντας σε πορεία κατά της τρόικας. Με τη συμμετοχή του στην πορεία, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στην Ισπανία.  Στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η λιτότητα διαλύει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα, όμως, στον Νότο, σημειώνοντας την ανάγκη κοινής δράσης και αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας.

Πεπισμένος ότι η οικονομία της Ευρωζώνης οδεύει προς ανάκαμψη το 2ο εξάμηνο του έτους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα οικονομίας συναντάτε σήμερα ο υπουργός οικονομικών, μια μέρα πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα. Αναμένεται να συζητηθεί και το πάγιο Ελληνικό αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου, ενημερώνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός  οικονομικών

Ως υπεύθυνη για «την απαγωγή και την παράδοση ενός Τούρκου πολίτη στις τουρκικές Αρχές» και ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία για την παροχή ασύλου στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική μακροσκελή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανή, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή και απέλαση Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα» και κατηγορεί την κυβέρνηση για «επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν».

Η απογοήτευση των άνεργων νέων «κίνδυνος για τη δημοκρατία», λέει ο Σόιμπλε, «Ευπρόσδεκτοι οι άνεργοι στη Γερμανία»

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας τους στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Τσεχία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και στις τρεις χώρες και ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Την απομάκρυνση περίπου 2800 ανθρώπων από τα σπίτια τους και την εκκένωση περίπου 700 οικείων διέταξαν οι αρχές της Καλιφόρνιας, λόγο μεγάλης πυρκαγιάς 75 χιλιομ. Βόρεια του Λος  Άντζελες.

Άμεση πρόσβαση στο Κουσέιρ της Συρίας ζητά ο Ερυθρός Σταυρός, χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένοι

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε απήχθησαν  σε νέα επεισόδια βίας στο Ιράκ, εν μέσω "ανάφλεξης" της βίας εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ανώτατο δικαστήριο της Αιγύπτου έκρινε την Κυριακή παράνομο τον νόμο με τον οποίο εξελέγη η Άνω Βουλή της Αιγύπτου, άγνωστες οι επιπτώσεις στο Σύνταγμα

Αίθριος καιρός  με Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς ανέμους  5 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου