Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Παρασκευή 14-6-2012/ 07.30 π.μ….. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κορινθίας, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αναφέρει μεταξύ άλλων «Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την Τρόικα. Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σήμερα η Κυβέρνηση αποφάσισε τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, και την απόλυση 2656 εργαζόμενων, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.»….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κορινθίας, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη συμπαράσταση του  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αναφέρει μεταξύ άλλων  «Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική έκδοση πράξης  νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την Τρόικα. Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.  Σήμερα η Κυβέρνηση αποφάσισε τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, και την απόλυση 2656 εργαζόμενων,  στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.»

Και Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης για το «κλείσιμο» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και αναφέρει μεταξύ άλλων. «Κυρίως όμως, ως εκ της θέσεώς μας ως λειτουργών της Δικαιοσύνης, είναι καθήκον μας να καταδικάσουμε την εκτέλεση της αποφάσεως αυτής δια της εκδόσεως Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, ενέργεια που παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων, παραπέμπει σε πρακτικές «μαύρων» για την χώρα μας περιόδων και συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία και για κάθε πολίτη.»

Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, αναφέροντας ότι «είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια». Ανάλογο ψήφισμα και από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την Κυριακή  στις   7μιση το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, το Μουσικό Εργαστήρι  « Ήχοι του Κόσμου »  παρουσιάζει την   Ετήσια Μουσική –μαθητική Συναυλία του. Η Μουσική αυτή εκδήλωση περιλαμβάνει εκτός από την παρουσίαση μουσικών κομματιών από τους μαθητές,  ειδικά αφιερώματα στην έντεχνη λαϊκή μουσική ερμηνευμένη από την εικοσιπενταμελή παιδική χορωδία  του Εργαστηρίου, καθώς και αφιέρωμα στην ποίηση Καβάφη συνοδευόμενη από τα Μουσικά ταξίδια της  κας  Γεωργίας Καββαδία
+++++++


Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, αποφάσισαν ομόφωνα χθες οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για το «λουκέτο» της ΕΡΤ. Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία. Εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Μέσω Διαδικτύου συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τους πρόγραμμα. Το πρόγραμμα των εργαζομένων εκτός από το Διαδίκτυο, αναμεταδίδεται και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU και κατά διαστήματα από την τηλεόραση του 902,

Μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αποφάσισε να εξετάσει σήμερα το κατά πόσον μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, να αποφασίσει το δικαστήριο ότι μέχρι να ληφθεί η απόφαση για τη νομιμότητα, η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και ενδεχομένως να δώσει στον κυβερνητικό σχηματισμό περισσότερο χρόνο για τον χειρισμό του θέματος.

Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα, όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, χθες. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακόμα «πραξικοπηματική» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία «δεν οδήγησε μόνο την ΕΡΤ σε κλείσιμο, αλλά και το Κανάλι της Βουλής, το οποίο επίσης δεν εκπέμπει».

Για «αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την προειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών για κυρώσεις στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ.

Την άμεση απόσυρση του επίμαχου e-mail, με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαγορεύει την αναμετάδοση της εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Την εκτελούσα χρέη εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτσαμάνη, επισκέφθηκαν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητώντας της να προχωρήσει «σε επείγουσα διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την παράνομη διάλυση της ΕΡΤ και την αυθαίρετη διακοπή εκπομπής και αναμετάδοσης του σήματος στην επικράτεια και το εξωτερικό.»

Τη Digea καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας  για την αυθαίρετη απόφαση της να κατεβάσει το σήμα του 902 TV, ενώ αναμετέδιδε το σήμα της ΕΡΤ. Για την πράξη αυτή κατεβάσματος του διακόπτη δεν υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, ή απόφαση του ΕΣΡ

Αναβλήθηκε το Συνέδριο Αυτοδιάλυσης του Συνασπισμού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το συνέδριο αναβάλλεται για την πρώτη ημέρα του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10 – 14 Ιουλίου.

Για το απόγευμα της Δευτέρας, στις 6, κλείστηκε τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ, που έχει ανάψει φωτιές στην τρικομματική κυβέρνηση.

«Όποιος επιχειρήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει και την ευθύνη αυτής της επιλογής» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Επανέλαβε ότι το κόμμα επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

Τοπικές νεφώσεις με Δυτικούς, Νότιους  ανέμους  1 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου