Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Παρασκευή 7-4-2017/07.30 πμ…. Την Κυριακή, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο ‘Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Σωματείο Εθελοντών «Αλληλεγγύης και Προσφοράς» Ξυλοκάστρου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, «Μέρες Επιταφίου» με το Μουσικό Σύνολο «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» σε μια παράσταση με τραγούδια αγάπης και κατάνυξης. Μουσική επιμέλεια, Τεό Λαζάρου. Είσοδος Ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου παρακαλείστε κατά την προσέλευση σας να προσφέρετε Τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη…..





Ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Τσόγκας,  ορίστηκε μέλος  της ειδικής κοινοβουλευτικής  επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην  Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» συνήλθε στις 4/4/2017 σε τακτική συνεδρίαση στην έδρα του Συνδέσμου στο Αίγιο, με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Σταμάτη Χαλβατζή (Δημοτικού Συμβούλου Θηβαίων). Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις τόσο για την λειτουργία του Συνδέσμου, όσο και για την προστασία του θαλασσίου πλούτου και τη στήριξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή, μεταξύ αυτών . 1) Ενεργοποιείται άμεσα η καμπάνια που στοχεύει στην μείωση της πλαστικής σακούλας στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου

Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία. Για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι απαραίτητη η εγγραφή μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΙΟΠ (www.piop.gr). Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5, το οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν σε έναν από τους φορείς αρωγής παιδιών που προτείνονται στη φόρμα εγγραφής ή σε φορέα της επιλογής τους.

Έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, θα υπάρχει στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256.


Πενήντα εννέα πυραύλους Τόμαχοκ εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία, πλήττοντας αεροπορική βάση του Άσαντ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση με χημικά για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Δαμασκό. Ο αμερικανικός στρατός ενημέρωσε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης αλλά και διάσωσης του προσωπικού στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Χομς στο Reuters.

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης θεσμών – τοκογλύφων, λίγο πριν το σημερινό άτυπο Γιούρωγκρουπ στη Μάλτα.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι παρά πολύ κοντά και τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν μέσα στον Απρίλιο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Τέμπη.

Διαψεύδει κυβερνητικός αξιωματούχος που μετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα, ότι το ΔΝΤ ζητά την υλοποίηση των μέτρων από το 2018

Αισιοδοξία Σόιμπλε, ότι θα υπάρξει συμφωνία χωρίς να είναι βέβαιος αν αυτό θα γίνει σήμερα. Συνάντηση χθες βράδυ με Ντάισεμπλουμ στο Βερολίνο

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσμένει μία λύση στο πλαίσιο του Eurogroup που θα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Τη σήραγγα των Τεμπών εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός μαζί με την επίτροπο περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου. Η ολοκλήρωση του έργου, αποτελεί τον πιο ισχυρό συμβολισμό, ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να τα καταφέρει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ–Βάλτερ Στάινμαϊερ, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  το απόγευμα, στις 17:30, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, το πρωί, στις 10:00, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ορίστηκε πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής  της Βουλής για τα εξοπλιστικά επί εποχής Παπαντωνίου

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το χώρο της υγείας από το 1996 μέχρι σήμερα, κατέθεσε η ΝΔ.

Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016.

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν  τον θάνατο τουλάχιστον 27 παιδιών στην επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στο Χαν Σεϊχούν της Συρίας από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι 546 άνθρωποι.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. O Πούτιν ανέφερε, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτονται αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του οποιουδήποτε, όσον αφορά το περιστατικό που συνέβη στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, πριν διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα.

Τη ζωή τους έχασαν δύο πιλότοι της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας  όταν το ελικόπτερό τους καταρρίφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος ενώ πετούσε πάνω από την πόλη της Μοσούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Τοπικές  νεφώσεις, με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς  ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.        
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου