Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πέμπτη 27-4-2017/07.30 πμ…. Αύριο στις 9 το πρωί, στο Επιμελητήριο Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τα «κόκκινα δάνεια ». Στην εκδήλωση συμμετέχει ως κύριος εισηγητής ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος θα αναφερθεί στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ) και θα απαντηθούν ερωτήσεις / απορίες που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες . Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία και τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς και την υπό ψήφιση νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των κόκκινων δανείων…..




Αύριο στις 9 το πρωί,  στο Επιμελητήριο Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί  ημερίδα με θέμα τα «κόκκινα δάνεια ». Στην εκδήλωση συμμετέχει ως κύριος εισηγητής  ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος θα αναφερθεί στο  θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ) και θα απαντηθούν ερωτήσεις / απορίες που θα τεθούν από τους  συμμετέχοντες . Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει  για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία και τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς και την υπό ψήφιση νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των κόκκινων δανείων.


Αύριο στις 7μιση το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση, του βιβλίου, «Μυστικά και …. άλλες Αποκαλύψεις» για τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο, τηλ. επικοινωνίας 6942 876 144 . Είσοδος Ελεύθερη.

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο  στις  8μιση το πρωί  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Μετά από 40  χρόνια θα εορτάσει ξανά ο Ιερός Ναός  Αγίου Αθανασίου Πισίων (ΜΑΗ-ΘΑΝΑΣΗΣ) Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποκατάστασης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του σημαντικού  για την ιστορία της περιοχής θρησκευτικού Βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου (Μαη-Θανάσης) στα Πίσια και αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα μνημείο πλήρως ανακαινισμένο, στερεωμένο, λειτουργικό και προσβάσιμο. Την 1η Μαΐου  ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ  θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός. Την  2η Μαΐου, ημέρα ΤΡΙΤΗ κατά την οποία εορτάζει ο Ιερός Ναός (ανακομιδή λειψάνων Αγίου Αθανασίου του Αλεξανδρείας) θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνημα και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινωφελών Σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ''Μαζί για το Παιδί'', διοργανώνει δράση, δωρεά της εταιρείας παπουτσιών TOM'S με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια (εσπαντρίγιες) σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Καλούνται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) με παιδιά ηλικίας έως 18 ετών οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στη δράση, να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 5 Μαΐου  στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Δημαρχείο Λουτρακίου, υπόγειο - τηλέφωνο επικοινωνίας 27443 60151).

Την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 10 το πρωί, από την κεντρική πλατεία του Πύργου η εκκίνηση,  στους 29ους αγώνες ανωμάλου δρόμου «Κυριακίδεια 2017»,  που συνδιοργανώνουν.  Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής. Οι αγώνες που έχον γίνει θεσμός γίνονται στη μνήμη του νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Στέλιου Κυριακίδη και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ. Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με δική τους ευθύνη και αφού έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. Ειδικότερα τα παιδιά θα συμμετάσχουν με ευθύνη των γονέων τους. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πύργου & στα τηλέφωνα: Παπανικολόπουλος Δημήτριος 6932906064. Κορδούλης Λουκάς 6938087068 Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας ανδρών – γυναικών θα βραβευθούν. Όλοι οι τερματίσαντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Κυριακίδεια2017

Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία. Για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι απαραίτητη η εγγραφή μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΙΟΠ (www.piop.gr). Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5, το οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν σε έναν από τους φορείς αρωγής παιδιών που προτείνονται στη φόρμα εγγραφής ή σε φορέα της επιλογής τους.

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Δήλωση ενδιαφέροντος: στο email allotropon@gmail.com ή στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102  μέχρι και την Τρίτη 10/05. Όσοι δηλώσουν ενδιαφέρον θα τους αποσταλεί email με όλες τις λεπτομέρειες. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2741 5 50722


Εργασιακά και δημοσιονομικά στην πρώτη γραμμή των συνομιλιών με τους θεσμούς – τοκογλύφους. Εφικτή για την κυβέρνηση, συμφωνία μέχρι το Γιούρωγκρουπ στις 22 Μαΐου. Σύντομα η συμφωνία εκτιμά και το Βερολίνο. Στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, μέτρα και αντίμετρα.

Δεν πρέπει κάποιοι θεσμοί να επιζητούν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο, ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ στην Κριστίν Λαγκάρντ. Επιτακτική ανάγκη να υπάρξει περίγραμμα των μελλοντικών μέτρων για το χρέος στο Γιούρωγκρουπ τις 22 Μαΐου, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναμένουμε από τη ΝΔ να καταγγείλει και πάλι την Κομισιόν και τον πρόεδρο της Κομισιόν που παίρνει το μέρος της Ελλάδας, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν ψηφίζουμε μέτρα και αντίμετρα, δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI. Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία και υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας τα χρόνια της κρίσης. Αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens…,  έχουν σήμερα το θράσος να μην απολογούνται και επιμένουν να ψεύδονται, απαντούν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός,  θα συναντηθεί σήμερα με τον Liu Qibao, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Έτους Ελλάδας-Κίνας 2017.

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής, υποστηρίζοντας πως είναι αντίθετα με την κοινοτική νομοθεσία τα προνόμια που δόθηκαν στη Fraport με βασιλικό διάταγμα. Όπως υποστηρίζει «η Κομισιόν δεν ήθελε, και ορθά, ούτε να ακούσει για ένταξη του ΟΛΠ στο νόμο 2687/53, που θα έδινε πρόσθετα πλεονεκτήματα και εγγυήσεις στην Κινεζική Cosco»

Έντονα καταδικάζει το υπουργείο εξωτερικών τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ομέρ Ντελί για το Αγαθονήσι. Κάνει λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά και προσπάθεια των Διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων.

Σήμερα σε 30 Δήμους η πληρωμή των υπόλοιπων δόσεων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Αναρτήθηκαν από τον ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Μαρτίου. Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής η 12η Μαΐου

Την αρνητική θέση της για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, υπενθυμίζει η ΓΕΣΕΒΕΕ.

Θερινό ωράριο 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί για το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος, από την 1η  Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

Στην Τουρκία οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα πάνω από 9000 στελέχη της αστυνομίας, σύμφωνα με το CNN Turk.

Την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις Ευρωπαϊκές αρχές και τις Δημοκρατικές αξίες, υπογράμμισαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές και ο αρμόδιος Επίτροπος Γιοχάνες Χάν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία είναι απαράδεκτες και παραβίασαν θεμελιώδεις αρχές των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων. «Σε αυτή την κατάσταση, καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»

Η Βόρεια Κορέα δεν φοβάται έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ και είναι βέβαιη πως θα «νικήσει σε μια μάχη χωρίς να φοβάται το θάνατο κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ», διαμήνυσε  η μόνιμη αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS

Δέκα Ιρανοί συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν από πυρά σουνιτών ανταρτών κατά τη διάρκεια μιας διασυνοριακής επίθεσης από το Πακιστάν, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim

Τοπικές νεφώσεις, με Βορειοδυτικούς, Ανατολικούς  ανέμους  1 - 2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.        
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου