Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δευτέρα 24-4-2017/07.30 πμ…. Τη σύσταση δημοτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ –ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου. Η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε την πρόταση του κοινωφελούς ιδρύματος το Μουσείο να περιέλθει στο Δήμο, αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συστατική του πράξη, συμμετέχοντας με 80.000 € από δημοτικούς πόρους σε ετήσια βάση για την εύρυθμη λειτουργία του. Σκοπός του δημοτικού ιδρύματος είναι η ανεύρεση, διάσωση, διατήρηση και έκθεση του πάσης φύσεως λαογραφικού υλικού της Ελλάδος... Η έδρα του Ιδρύματος θα είναι το τριώροφο κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, Ερμού 1 στην Κόρινθο…..




Τη σύσταση δημοτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ –ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου. Η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε την πρόταση του κοινωφελούς ιδρύματος το Μουσείο να περιέλθει στο Δήμο, αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συστατική του πράξη, συμμετέχοντας με 80.000 € από δημοτικούς πόρους σε ετήσια βάση για την εύρυθμη λειτουργία του. Σκοπός του δημοτικού ιδρύματος είναι η ανεύρεση, διάσωση, διατήρηση και έκθεση του πάσης φύσεως λαογραφικού υλικού της Ελλάδος... Η έδρα του Ιδρύματος θα είναι το τριώροφο κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, Ερμού 1 στην Κόρινθο.

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την υπ’ αριθμόν 8129/19.4.2017 απόφασή της ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων (υπ’ αριθμόν 2/23.1.2017) με την οποία απολύονται οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου. Συγκεκριμένα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου έκρινε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων δεν ήταν αρμόδιο για να αποφασίσει την μη παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των πρώην εργαζομένων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων, έως το τέλος του 2017…. Η δικαίωση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα συνιστά απτή απόδειξη της υποχρεωτικότητας εφαρμογής των νόμων….»

Την Παρασκευή στις 7μιση το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση, του βιβλίου, «Μυστικά και …. άλλες Αποκαλύψεις» για τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο, τηλ. επικοινωνίας 6942 876 144 . Είσοδος Ελεύθερη.

«Το Σάββατο στις 7μιση το βράδυ, στο Επιμελητήριο Κορινθίας, η «Λαϊκή Ενότητα» Κορινθίας, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Προοπτικές, δυνατότητες, προϋποθέσεις, ελπίδες.». Ομιλητής ο Ευρωβουλευτής ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ. Ευρωπαϊκή Ένωση η Μνημόνια? Ευρωπαϊκή Ένωση η Λιτότητα? Ευρωπαϊκή Ένωση η Εθνική Κυριαρχία? Ευρωπαϊκή Ένωση η Ανάπτυξη? Ευρωπαϊκή Ένωση η Δικαιοσύνη? Η παρουσία και η διατύπωση των ανησυχιών κάθε δημιουργικού και σκεπτόμενου συμπολίτη είναι αναγκαία

Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία. Για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι απαραίτητη η εγγραφή μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΙΟΠ (www.piop.gr). Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5, το οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν σε έναν από τους φορείς αρωγής παιδιών που προτείνονται στη φόρμα εγγραφής ή σε φορέα της επιλογής τους.

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Δήλωση ενδιαφέροντος: στο email allotropon@gmail.com ή στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102  μέχρι και την Τρίτη 10/05. Όσοι δηλώσουν ενδιαφέρον θα τους αποσταλεί email με όλες τις λεπτομέρειες. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2741 5 50722

Έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, θα υπάρχει στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256.


Ο νεοφιλελεύθερος Μακρόν και η ακροδεξιά Λεπέν στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας στις 7 Μαΐου.  Με σχεδόν ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των 47 εκατομμυρίων ψήφων συνολικά, ο Μακρόν έλαβε 23,82% και η Λεπέν 21,58%, ο Φρανσουά Φιγιόν 19,96% και ο  Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,49%.

Με στόχο το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης επιστρέφου οι θεσμοί – τοκογλύφοι στην Αθήνα.

Μήνυμα ότι έχουμε αποφυγή από τα μνημόνια στέλνει ο πρωθυπουργός. Τα αποτελέσματα εξουδετέρωσαν Σόιμπλε και ΔΝΤ, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Στη μια μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τη Βέροια εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε ένα 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ  

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε εθνικό νόμισμα, δήλωσε ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη μελών και στελεχών του κόμματος στον Πειραιά.

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 12 Σύριοι Πρόσφυγες στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Έτοιμη να βυθίσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο για να δείξει τη στρατιωτική της ισχύ δηλώνει η Βόρεια Κορέα, την ώρα που δύο ιαπωνικά πολεμικά πλοία συμμετέχουν σε ασκήσεις με αμερικανική δύναμη κρούσης στα νερά του δυτικού Ειρηνικού. Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον σχετικά με τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων.

Τοπικές  νεφώσεις, με Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς  ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.        
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου