Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τρίτη 4-4-2017/07.30 πμ…. Αύριο στις 7μιση το βράδυ, στο Κέντρο Νεότατος Ξυλοκάστρου, η "ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Κορινθίας", διοργανώνει, πολιτική εκδήλωση με θέμα. "Η Μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα". Εισηγητές: Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επισημών του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Φυσικός, Συγγραφέας, μέλος της ΛΑΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν όλες οι απορίες και οι προβληματισμοί. . Είστε όλοι καλεσμένοι…..




Αύριο στις 7μιση το βράδυ, στο Κέντρο Νεότατος Ξυλοκάστρου, η "ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Κορινθίας", διοργανώνει, πολιτική εκδήλωση με θέμα. "Η Μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα". Εισηγητές: Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επισημών του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και    Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Φυσικός, Συγγραφέας, μέλος της ΛΑΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν όλες οι απορίες και οι προβληματισμοί. . Είστε όλοι καλεσμένοι.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου από δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: Διαχείριση Απορριμμάτων – Νέες Εξελίξεις

«Την Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, επισκέφτηκαν χθες οι δύο βουλευτές και η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία σύνταξης των δασικών χαρτών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας καθώς και για τα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών, κ. Καλλίρης Παναγιώτης και τα στελέχη της υπηρεσίας, τόνισαν την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας σύνταξης και κύρωσης των δασικών χαρτών, ώστε τα στοιχεία αυτά να καταγραφούν και να ληφθούν υπ΄ όψιν κατά το στάδιο της κτηματογράφησης..... Από την μεριά τους οι βουλευτές τόνισαν τη σημασία ορισμού και προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων  που μεταξύ των άλλων θα συμβάλλουν στην διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της χώρας, στη θωράκιση από αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση.....»

Την  Κυριακή, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο ‘Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Σωματείο Εθελοντών «Αλληλεγγύης και  Προσφοράς» Ξυλοκάστρου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, «Μέρες Επιταφίου»  με το Μουσικό Σύνολο «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» σε μια παράσταση με τραγούδια αγάπης και κατάνυξης. Μουσική επιμέλεια, Τεό Λαζάρου. Είσοδος Ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου   παρακαλείστε κατά την προσέλευση σας  να προσφέρετε Τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, θα υπάρχει στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256.


Χωρίς  την παρουσία Ντάισελμπλουμ,  η πορεία του ελληνικού προγράμματος και το κλείσιμο της αξιολόγησης θα συζητηθούν σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τη συζήτηση θα ανοίξει με την τοποθέτηση του ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

Στις Βρυξέλες μεταβαίνουν Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Έφη Αχτζιόγλου.

Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο χρέος, τόνισε  η Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζοντας τη θέση της από τον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιμένει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η παραγωγικότητα.

Παράλογα αιτήματα δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, δηλώνει Ευρωπαϊκή πηγή.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με συνέπεια τη διαπραγμάτευση και έχει σχέδιο για το μέλλον, ανέφερε ο Χρίστος Σπίρτζης

Με Ψήφισμα κατά πλειοψηφία. Να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια επιχείρηση ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Με παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  σήμερα στην πλατεία Εθνική Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας), στις  10 το πρωί, κλιμακώνουν οι συνταξιούχοι την αγωνιστική δραστηριότητά τους για την απόδοση στο ακέραιο των περικοπών στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα καθώς και την επαναφορά της 13ης κα 14ης σύνταξης.

Απεργούν έως και την Παρασκευή  οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής, καταγγέλλοντας μείωση των θέσεων εργασίας στο τομέα της διανομής.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00, καθώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.

Σε δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (09:00 έως 11:00), έως την Παρασκευή, κατέρχονται οι δικαστικοί υπάλληλοι του Εφετείου Αθηνών

«Άνοιξε» η πύλη στον ΟΑΕΔ για τις κατασκηνώσεις. Αφορά οικογένειες εργαζομένων ή ανέργων με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα το 2015 έως 28.000 χιλιάδες ευρώ

Προθεσμία για να απολογηθεί  αύριο, ζήτησε και πήρε   ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες, σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι μέσα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι εξουδετερώθηκε έγκαιρα άλλη μια βόμβα σε διαφορετικό σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου. Πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι την επίθεση διέπραξε ένας βομβιστής-καμικάζι ο οποίος καταγόταν από την κεντρική Ασία

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα της έκρηξης στο μετρό Αγίας Πετρούπολης, τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της κυβέρνησής του.

2 Γεωργιανοί συνελήφθηκαν ύστερα από καταδίωξη σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο που επιχείρησαν να ληστέψουν ζευγάρι ηλικιωμένων. Νεκρός ο 3ος ληστής που έπεσε στο κενό από μπαλκόνι

Οι τουρκικές αρχές απάλλαξαν από τα καθήκοντά τους  άλλους 45 δικαστές και εισαγγελείς, εξέλιξη που προστίθεται στις ευρείας κλίμακας εκκαθαρίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Μετά την απόπειρα, τουλάχιστον 113.000 άνθρωποι παύθηκαν, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ή τέθηκαν υπό κράτηση

Σφοδρές επιδρομές τις οποίες εξαπέλυσαν αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας σε τρεις πόλεις στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 αμάχους, σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια πυραμίδα ηλικίας 3.700 ετών ανακαλύφθηκε «σε καλή κατάσταση» κοντά στο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Τα ερείπια της μικρής πυραμίδας, που ανάγεται στην περίοδο της 13ης Δυναστείας (1802-1640 π.Χ.), βρέθηκαν στη νεκρόπολη του αρχαιολογικού χώρου του Νταχσούρ, στα νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Τοπικές νεφώσεις, με  Βορειοδυτικούς,  Ανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.        
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου