Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τετάρτη 5-4-2017/07.30 πμ…. Συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παραχώρησαν οι δήμαρχοι Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας καθώς και ο κ. Σκαντζός πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Β. Κυνουρίας χθες στο Δημαρχείο Τρίπολης. Οι δήμαρχοι στάθηκαν απέναντι στο έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπερτόνισαν το κόστος του έργου που προωθεί η περιφερειακή αρχή, ενώ εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι για το θέμα των απορριμμάτων, βάζοντας απέναντί τους τόσο την κυβέρνηση όσο και την Περιφέρεια…




Συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παραχώρησαν οι δήμαρχοι Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας καθώς και ο κ. Σκαντζός πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Β. Κυνουρίας χθες στο Δημαρχείο Τρίπολης. Οι δήμαρχοι στάθηκαν απέναντι στο έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπερτόνισαν το κόστος του έργου που προωθεί η περιφερειακή αρχή, ενώ εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι για το θέμα των απορριμμάτων, βάζοντας απέναντί τους τόσο την κυβέρνηση όσο και την Περιφέρεια

Σήμερα στις 7μιση το βράδυ, στο Κέντρο Νεότατος Ξυλοκάστρου, η "ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Κορινθίας", διοργανώνει, πολιτική εκδήλωση με θέμα. "Η Μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα". Εισηγητές: Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επισημών του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και    Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Φυσικός, Συγγραφέας, μέλος της ΛΑΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν όλες οι απορίες και οι προβληματισμοί. . Είστε όλοι καλεσμένοι.

Σήμερα, για την εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών,  κλειστό από τις 7 το πρωί έως 7 το  απόγευμα, το ρεύμα  κυκλοφορίας προς Αθήνα της ΝΕΟ Κορίνθου–Πατρών, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Ακράτας και εν συνεχεία,  από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 αύριο το πρωί, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Δερβενίου. και εκτροπής στην ΠΕΟ μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων (ΧΘ159,300), Ακράτας (148,250) και Δερβενίου (142,500). Καθ’ όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων η κατεύθυνση προς Πάτρα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.

Με τη συμμετοχή του, στην μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, στο «Let’s Do It Greece», ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  διοργάνωσε και υλοποίησε μια σειρά από εθελοντικές δράσεις, την Κυριακή 2 Απριλίου. Με αφετηρία το Δημαρχείο, το πρωινό της Κυριακής, οι εθελοντές έκαναν: Δενδροφύτευση του αισθητικού δάσους «Πευκιά» και παράλληλα καθαρισμό των ακτών του, και Δενδροφύτευση του αλσύλλιου του Αγ. Γεωργίου, στην κοινότητα Γελινιατίκων. Στις εθελοντικές δράσεις συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, το Δασαρχείο Ξυλοκάστρου, ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις», το Σωματείο Εθελοντών Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου και πολλοί δημότες.

Την  Κυριακή, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο ‘Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Σωματείο Εθελοντών «Αλληλεγγύης και  Προσφοράς» Ξυλοκάστρου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, «Μέρες Επιταφίου»  με το Μουσικό Σύνολο «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» σε μια παράσταση με τραγούδια αγάπης και κατάνυξης. Μουσική επιμέλεια, Τεό Λαζάρου. Είσοδος Ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου   παρακαλείστε κατά την προσέλευση σας  να προσφέρετε Τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, θα υπάρχει στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256.


Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης. Βάση της συζήτησης αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

"Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος" έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Twitter.

Η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας είναι εφικτή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί

Πριν από το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η επένδυση (ξεπούλημα)  των 14 περιφερικών αεροδρομίων και το δημόσιο θα εισπράξει (για τους τοκογλύφους) 1.23 δις, ανακοίνωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι καθυστερήσεις, οι ιδεοληψίες και το θέατρο που παίζει η κυβέρνηση, πληρώνονται ακριβά από όλους τους πολίτες, σχολίασε η ΝΔ

Πολιτικό Μορατόριουμ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα θέματα της παιδείας και ιδιαίτερα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ζήτησε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό, που διακόπηκαν τον Φεβρουάριο, θα επαναληφθούν στις 11 Απριλίου, αναφέρει ανακοίνωση του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» (Ιερά Οδός 154 & Νάξου). Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή

Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή από τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας.

Χωρίς τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα 11:00 - 16:00, λόγο συνέλευσης των εργαζομένων

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και 2 πλημμελήματα, ασκήθηκε σε βάρος των 2 συλληφθέντων για τη ληστεία στο διαμέρισμα της 64χρονης στο Παλιό Φάληρο. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για άλλους 2 δράστες

Αιματοκύλισμα στη Συρία, τουλάχιστον 100 νεκροί ανάμεσα τους και παιδιά  σε αεροπορική επιδρομή με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλεμπ της βόρειο-δυτικής Συρίας. Βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο που διακομίσθηκαν οι τραυματίες. «Η διοίκηση του στρατού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε οποιαδήποτε χημική ή τοξική ουσία στο Χαν Σεϊχούν »

Μια έκρηξη που συνέβη  σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ πέντε εξακολουθούν να αγνοούνται

Στους 14 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο ΜΕΤΡΟ της Αγίας Πετρούπολης. Έναν 22χρονο από το Κιργκιστάν κατονόμασαν οι Ρωσικές αρχές ως δράστη.

Τοπικές  νεφώσεις, ασθενής  βροχή  με  Ανατολικούς,  Βορειοανατολικούς ανέμους  3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.        
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου