Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τρίτη 23-5-2016 07.30 πμ…. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Βόλο και Λευκωσία, το νέο ντοκιμαντέρ της Infowar Productions παρουσιάζεται και στην Τρίπολη, στον κινηματογράφο CineVille, καθημερινά στις 20:00. Στο This is not a coup, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ποιες τράπεζες επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή εκλεγμένων πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών; Μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης; Όπως και τα τρία προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 6.5 εκατομμύρια άτομα στο ίντερνετ, το This is not a coup χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του. Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου και την επιστημονική επιμέλεια ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης. Η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ είναι του Άρη Τριανταφύλλου, κάμερα και post production κάνει ο Θάνος Τσάντας, ενώ τη μουσική γράφει ο Ερμής Γεωργιάδης……




Μετά το δυναμικό ξεκίνημα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Βόλο και Λευκωσία, το νέο ντοκιμαντέρ της Infowar Productions παρουσιάζεται και στην Τρίπολη, στον κινηματογράφο CineVille, καθημερινά στις 20:00. Στο This is not a coup, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ποιες τράπεζες επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή εκλεγμένων πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών; Μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης; Όπως και τα τρία προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 6.5 εκατομμύρια άτομα στο ίντερνετ, το This is not a coup χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του. Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου και την επιστημονική επιμέλεια ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης. Η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ είναι του Άρη Τριανταφύλλου, κάμερα και post production κάνει ο Θάνος Τσάντας, ενώ τη μουσική γράφει ο Ερμής Γεωργιάδης.

Με 31 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα. 2.   Ψήφιση προγράμματος αποκατάστασης οικονομικής λειτουργίας Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου. 3.   Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου α΄τριμήνου έτους 2016.

Μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)

Από 4 έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Η συμφωνία για το προσφυγικό και η κατάσταση στο Αιγαίο βρέθηκαν στο επίκεντρο Τσίπρα, Ερντογάν στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη. Να συζητήσουμε ένα νέο όραμα για την ανθρωπότητα, ζήτησε από τη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας 

Αισιοδοξία ότι το σημερινό Γιούρωγκρουπ θα έχει θετική έκβαση, εξέφρασαν μετά τη συνάντηση τους Μέρκελ και Τσίπρας

Θετική για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση 11 δις ευρώ η εισήγηση του Γιουρωγόρκιν Γκρουπ, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Στην ίδια κατεύθυνση  και η έκθεση της Κομισιόν που αναφέρεται και σε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Άμεση αναδιάρθρωση του χρέους με όφελος 50% του ΑΕΠ, ζητά το ΔΝΤ μέσω της επίσημης έκθεσης του.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα επενδύει σε ένα ακήρυχτο ταξικό πόλεμο, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας» υπογραμμίζει η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, σε δήλωση της μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Προσθέτει ότι «Κάποτε – και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό - τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση»

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 27 και 28 Μαΐου. Θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί εκπόρνευσης ανηλίκων προσφύγων στους καταυλισμούς Αλίμου και Ειδομένης.

Συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 30 Μαΐου οι δικηγόροι της Αθήνας.

Πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο για χορήγηση βοήθειας 6.5 εκ. ευρώ στους 557 απολυμένους των Σουπερμάρκετ «Λάρισα»

Δημόσια συγγνώμη από το νέο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ  για την διαπόμπευση των Οροθετικών γυναικών το 2012

Ξεκίνησε το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης, που προβλέπει την μεταφορά των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας. Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Περίπου 2.000 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανοικτά των λιβυκών ακτών, στη διάρκεια 15 επιχειρήσεων υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής με έδρα την Ρώμη.

Η Γαλλία βρίσκεται στο χείλος μιας άνευ προηγουμένου κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Διαδηλώσεις σαρώνουν τη χώρα εναντίον της εργασιακής μεταρρύθμισης. Εδώ και μήνες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, ενώ δεν λείπουν τα βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Ανακούφιση στην Ευρώπη. Νέος πρόεδρος της Αυστρίας με 50.3 % εκλέγεται ο ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από τους οικολόγους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, νικώντας στο νήμα τον ακροδεξιό υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα της χώρας Νόρμπερτ Χόφερ. Η νίκη του κ. Βαν Ντερ Λέμπεν ήλθε μετά την καταμέτρηση εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων στον β' γύρο της διαδικασίας, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή.

Τουλάχιστον 148 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν με επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα στις παράκτιες πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλα της δυτικής Συρίας, οι οποίες αποτελούν προπύργια του καθεστώτος Άσαντ. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση

Δεκαεπτά μαθήτριες, ηλικίας 6 ως 13 ετών, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα του σχολείου τους στη βόρεια Ταϊλάνδη, στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά που προέρχονται από φυλές που ζουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές σε πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν σχολεία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε  στο Ανόι την άρση του εμπάργκο στις αμερικανικές πωλήσεις όπλων στο Βιετνάμ, ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών που τελείωσε το 1975.

Αίθριος καιρός,  με  Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους  5 - 6  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου