Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Δευτέρα 23-5-2016 07.30 πμ…. Με 31 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 8μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα,. 2. Ψήφιση προγράμματος αποκατάστασης οικονομικής λειτουργίας Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου. 3. Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου α΄τριμήνου έτους 2016…..


Με 31 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις  8μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα,. 2.   Ψήφιση προγράμματος αποκατάστασης οικονομικής λειτουργίας Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου. 3.   Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου α΄τριμήνου έτους 2016.

Σήμερα από τις 3 το απόγευμα μέχρι αύριο στις 6 το πρωί, λόγο κατεδάφισης Γέφυρας, κλειστές θα παραμείνουν οι Έξοδοι και Είσοδοι της Νέας Εθνικής στο Ξυλόκαστρο.  Τα οχήματα προς Ξυλόκαστρο από Πάτρα θα εξέρχονται στο Δερβένι και από Αθήνα στο Κιάτο και θα χρησιμοποιούν της παλαιά Εθνική οδό, το αντίστροφο και από Ξυλόκαστρο προς Αθήνα και Πάτρα. Κατά τα λοιπά, καθ” όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων η κυκλοφορία επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών δεν θα επηρεάζεται και θα διεξάγεται κανονικά.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Βόλο και Λευκωσία, το νέο ντοκιμαντέρ της Infowar Productions παρουσιάζεται και στην Τρίπολη, στον κινηματογράφο CineVille, καθημερινά στις 20:00. Στο This is not a coup, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ποιες τράπεζες επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή εκλεγμένων πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών; Μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης; Όπως και τα τρία προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 6.5 εκατομμύρια άτομα στο ίντερνετ, το This is not a coup χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του. Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου και την επιστημονική επιμέλεια ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης. Η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ είναι του Άρη Τριανταφύλλου, κάμερα και post production κάνει ο Θάνος Τσάντας, ενώ τη μουσική γράφει ο Ερμής Γεωργιάδης.

Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.  Θα ακολουθήσει στις 7 το βράδυ, ειδική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα  θέματα. 1.Έγκριση οικονομικού απολογισμού Δήμου, έτους 2014. 2.Έγκριση ισολογισμού Δήμου, έτους 2014.

Από σήμερα μέχρι και Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)

Από 4 έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Υπερψηφίστηκε χθες βράδυ επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Την απόφασή της να παραιτηθεί από βουλευτής ανακοίνωσε μέσω facebook η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία νωρίτερα στη Βουλή ψήφισε ναι επί της αρχής για το πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το λεγόμενο υπέρ-ταμείο και τον «κόφτη».Ο Γιώργος Κυρίτσης αναμένεται να καταλάβει την έδρα της παραιτηθείσας

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις χάσετε και αυτές, είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απέσυρε το αναδρομικό μαχαίρι στο ΕΚΑΣ και το πάγωμα στα ειδικά μισθολόγια

Είναι βέβαιο ότι δεν αξίζετε να είσθε πρωθυπουργός της χώρας, συνεχίζετε ακόμα και τώρα  να ψεύδεστε, είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα γράφετε μια ταπεινωτική σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Για θράσος της κυβέρνησης το οποίο δεν έχει όρια, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Ντροπή για το Κοινοβούλιο να ψηφίζει κείμενα που συντάχτηκαν από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης

Για ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, μίλησε ο Σταυρός Θεοδωράκης.

Τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Ταίπρας στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Στη Φυσική και την Ιστορία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Εξετάσεων των Λυκείων.

Πρωτιά του Δημοκρατικού Συναγερμού, 8 κόμματα στην Κυπριακή Βουλή, μεταξύ τους για πρώτη φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, το ανάλογο της ΧΑ της Ελλάδας.

Προβάδισμα του Ακροδεξιού υποψήφιου στις εκλογές στην Αυστρία, οι επιστολικές ψήφοι κρίνουν την αναμέτρηση, το τελικό αποτέλεσμα εντός της ημέρας.

Ένοπλος εισέβαλε σε συναυλία στη δυτική Αυστρία σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 11, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν  έπειτα από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας βορειοανατολικά της Συρίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο βομβιστής–καμικάζι ανατινάχτηκε μέσα σε εστιατόριο στην πόλη Καμισλί, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Επιβεβαιώνουν οι αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι ο επικεφαλής των αφγανών Ταλιμπάν Αχτάρ Μανσούρ σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν. «Σκοτώθηκε από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροπλάνου χθες στο Μπαλουτσιστάν» (Βελουχιστάν), επαρχία του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους  3 - 6  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου