Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Πέμπτη 12-5-2016 07.30 πμ…. Τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, η χρηματοδότηση των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου, ζητεί εκ νέου, με ομόφωνη απόφασή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Οι δομές αυτές (κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δημοτικοί λαχανόκηποι κ.α.), ανέρχονται σε 256 σήμερα και λειτουργούν σε 40 δήμους, απασχολώντας 1.112 εργαζομένους και παρέχοντας υπηρεσίες σε 118.000 ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους, άστεγους κ.α.) Η ΚΕΔΕ ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη μεταφορά τους στον κυρίως οργανισμό των δήμων ή των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων με το ίδιο προσωπικό….




Τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, η χρηματοδότηση των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου, ζητεί εκ νέου, με ομόφωνη απόφασή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Οι δομές αυτές (κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δημοτικοί λαχανόκηποι κ.α.), ανέρχονται σε 256 σήμερα και λειτουργούν σε 40 δήμους, απασχολώντας 1.112 εργαζομένους και παρέχοντας υπηρεσίες σε 118.000 ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους, άστεγους κ.α.) Η ΚΕΔΕ ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη μεταφορά τους στον κυρίως οργανισμό των δήμων ή των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων με το ίδιο προσωπικό.

Κοινή συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ. Αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης των ηγεσιών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση και η αναζήτηση από κοινού λύσεων.

Επαναπροσδιορισμό των προστίμων και των προσαυξήσεων που σύμφωνα με το νόμο επιβάλλουν οι δήμοι, ζητεί η ΚΕΔΕ, η οποία τα θεωρεί πολύ υψηλά. Ειδικότερα προτείνει από 100% που είναι σήμερα η προσαύξηση στην εκπρόθεσμη καταβολή της βασικής βεβαιωμένης οφειλής , αυτή να μειωθεί στο μισό.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.  Ξυλοκάστρου, το Κ.Α.Π.Η. της πόλης σας προσκαλεί, «για να ανταλλάξουμε ευχές,  να τσουγκρίσουμε τα αυγά μας, με μεζεδάκι και τσιπουράκι.» Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση 

Την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και τη μη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου για τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει με γραπτή ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς  ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας.

Την Κυριακή στις 10 το πρωί,  στον Πύργο Κορινθίας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία  με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου και τον ΑΠΣ  Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, διοργανώνουν και εφέτος τα 28α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.  Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ‘Πλατείας Κυριακίδη’ και τα αποκαλυπτήρια της ανάγλυφης κεφαλής του Στέλιου Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Η τελετή των εγκαινίων της πλατείας θα γίνει στις 13:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στους νικητές

Την Κυριακή στις 11 το πρωί, στον ειδικό  χώρο του μνημείου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, σας προσκαλούν στην τελετή μνήμης για να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής, στους 50 Έλληνες Πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 το βράδυ,  ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει Σεμινάριο Φωτογραφίας. Δηλώσεις συμμετοχής  και πληροφορίες  τηλ. 2742 0 26105, Fax 2742 0 26546 e-mail info@nokiatou.gr Η συμμετοχή είναι Δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
+++++++++++++


Θετικά εξετάζει η κυβέρνηση την πρόταση Ρέγκλινγκ να αγοράσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σταθερότητας μέρος του Ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η συζήτηση για το χρέος, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαΐου, επιβεβαίωσε σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τόνισε ότι "ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους".

Στο μικροσκόπιο του Γιουρωγόρκιν γκρουπ  σήμερα, τα τελευταία προαπαιτούμενα μέτρα κι ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης της συμφωνίας κυβέρνησης, δανειστών (τοκογλύφων). Η συζήτηση γίνεται με ορίζοντα το Γιούρωγκρουπ της 24ης Μαΐου.

Ο κόφτης δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ορίζοντα το 2017 και το 2018, ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σφοδρή επίθεση από την ΕΡΤ, όπου παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αίτημα για εκλογές είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο τόνισε, σημειώνοντας ότι το τίμημα της ανικανότητας το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές. 

Στο Άγιο Όρος σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Μπλοκάρει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τη διαδικασία απελευθέρωσης τη βίζας για τους Τούρκους. Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση για την απελευθέρωση, τονίζει ο Μάρτιν Σούλτς.

Συνάντηση σήμερα το μεσημέρι του Αλέξη Τσίπρα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για το προσφυγικό Πίτερ Σάδερλαντ.

Για αθλιότητες κατασκευασμένες και ψεύδη, μιλά η πρόεδρος του Άρειου Πάγου  Βασιλική Θάνου για τη  μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολίτικων για τη χρήση του 2012, πλουσιότερος από τους πολιτικούς αρχηγούς εμφανίζεται ο Νίκος Μηχαλολιάκος και φτωχότερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τη συνήχηση της αποχής τους μέχρι τις 24 Μαΐου αποφάσισαν οι δικηγόροι

5 συλλήψεις και 25 διώξεις για μεγάλη απάτη σε βάρος επενδυτών που αγγίζει τα 500 εκ. ευρώ. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο και την Κυριακή.

Τους 64 έφθασαν οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Άλλα δύο αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, ανατινάχθηκαν σε δύο συνοικίες της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τέσσερις Τυνήσιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν «ισλαμιστής μαχητής» πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, κατά τη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι στον νότο της χώρας. Ένας ακόμη άνδρας δέχθηκε τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Τατάουϊν.

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.  Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ταϊπέι.

Τοπικές  νεφώσεις με πιθανή βροχή και   Βόρειους,  Βορειοανατολικούς  ανέμους  2 - 6   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου