Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Παρασκευή 20-5-2016 07.30 πμ…. Απόψε, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου. Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ και ο σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, διοργανώνουν την προβολή του φιλμ: «ΠΑΛΙΚΑΡΙ - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημοσιογράφο (παραγωγή & σενάριο της ταινίας) Λαμπρινή Θωμά. Σκηνοθεσία: Νίκος Βεντούρας, σενάριο: Λαμπρινή Θωμά, έτος παραγωγής: 2014 ●1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στον σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας ●Βραβείο Μουσικής στον Μάνο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας. Είσοδος ελεύθερη. (Αντί εισιτηρίου μαζεύουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου και για τους πρόσφυγες.)……




Απόψε, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου. Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ και ο σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, διοργανώνουν την προβολή του φιλμ: «ΠΑΛΙΚΑΡΙ - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημοσιογράφο (παραγωγή & σενάριο της ταινίας) Λαμπρινή Θωμά. Σκηνοθεσία: Νίκος Βεντούρας, σενάριο: Λαμπρινή Θωμά, έτος παραγωγής: 2014 ●1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στον σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας ●Βραβείο Μουσικής στον Μάνο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας. Είσοδος ελεύθερη. (Αντί εισιτηρίου μαζεύουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου και για τους πρόσφυγες.)

Κλειστός για συντήρηση ο 2ος κλάδος της σήραγγας του Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου, Τρίπολης.

Από Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 μέχρι και Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)

Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Δευτέρα  στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.  Θα ακολουθήσει στις 7 το βράδυ, ειδική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα  θέματα. 1.Έγκριση οικονομικού απολογισμού Δήμου, έτους 2014. 2.Έγκριση ισολογισμού Δήμου, έτους 2014.

Από 4 έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Σύγχυση επικρατούσε έως αργά χθες το βράδυ  ως προς το εάν τα ευρήματα στη θάλασσα, στην περιοχή νότια της Κρήτης, όπου χάθηκαν το πρωί τα ίχνη της πτήσης 804 της EgyptAir, αποτελούν πράγματι συντρίμμια του αεροσκάφους. Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνου

Τα αισθήματα βαθύτατης θλίψης και συμπάθειας του ιδίου και του Ελληνικού λαού, εξέφρασε προς τον Αιγύπτιο ομόλογο του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λόγο της μοιραίας εξέλιξις με το Αιγυπτιακό αεροσκάφος αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση των ηγετών της κεντροαριστεράς στη Ρώμη, στην οποία θα συμμετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός

Επιμένει το ΔΝΤ  στη γενναία ελάφρυνση του χρέους με χαμηλά επιτόκια και επέκταση της ωριμότητας των δανείων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζέρι Ράις. Όπως έγινε γνωστό το ταμείο στο Γιούρωγκρουπ της 24ης Μαΐου θα εκπροσωπήσει ο Πωλ Τόμσεν αντί της Κριστίν Λαγκάρντ.

Συνεχίζεται στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Έντονη κρητική από τους εισηγητές και τους αγορητές τ της αντιπολίτευσης. Μεγάλες εντάσεις.  Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει αύριο και η ψήφιση του αναμένεται την Κυριακή.

Όχι επί της αρχής στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αποφάσισε η ΝΔ. Θα εξετάσει τη στάση της σε επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αρχή δημοσίων εσόδων.

Το Ποτάμι θα ψηφίσει τις διατάξεις για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι επιδόσεις των Ελληνικών ομολόγων θα  πέσουν στο 5.5% μετά την αξιολόγηση, εκτίμησε ο Γιώργος Σταθάκης.

Συνεργασία υπουργείου δικαιοσύνης και συνηγόρου του πολίτη για την ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου στις φυλακές.

Δεν βλέπει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στο άμεσο ορατό  μέλλον και σίγουρα όχι στην επόμενη 5ετια ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλτις Ντομπρόφσκις

Για πιθανές επιθέσεις Ισλαμιστών κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες στην Γαλλία προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (ΒΚΑ) της Γερμανίας, σύμφωνα με έκθεση, την οποία επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Bild».

Βροχερός καιρός,  με  Βορειοδυτικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους  2 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου