Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τετάρτη 18-5-2016 07.30 πμ…. Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση, στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο Σικυώνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας Μουσείων. Το Μουσείο και τα Μνημεία στο χώρο θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Είσοδος ελεύθερη…..




Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση, στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο Σικυώνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας Μουσείων. Το Μουσείο και τα Μνημεία στο χώρο θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Είσοδος ελεύθερη.

Τον προσεχή Ιούνιο θα ανοίξουν οι δύο ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου φιλοξενώντας πλέον και τους δίδυμους Κούρους της Κλένιας. Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού σε ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την πρόοδο των εργασιών στις δύο αίθουσες, οι οποίες παραμένουν κλειστές από το 2013.

Κλειστή θα παραμείνει η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών σήμερα από τις 15:00 το απόγευμα έως αύριο στις 7 το πρωί, από το Διακοπτό έως το Αίγιο, λόγω εργασιών για την κατεδάφιση παλαιάς γέφυρας του ΟΣΕ, στο ύψος του 165ου χιλιομέτρου. Τα οχήματα που θα κατευθύνονται προς Πάτρα, θα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Καλαβρύτων και θα επανέρχονται στην νέα εθνική οδό από τον ανισόπεδο κόμβο ανατολικού Αιγίου. Αντίθετα, στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, τα οχήματα θα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό από τον ανισόπεδο κόμβο ανατολικού Αιγίου και θα επανέρχονται στην νέα εθνική οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο Καλαβρύτων.

Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου. Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ και ο σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, διοργανώνουν την προβολή του φιλμ: «ΠΑΛΙΚΑΡΙ - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημοσιογράφο (παραγωγή & σενάριο της ταινίας) Λαμπρινή Θωμά. Σκηνοθεσία: Νίκος Βεντούρας, σενάριο: Λαμπρινή Θωμά, έτος παραγωγής: 2014 ●1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στον σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας ●Βραβείο Μουσικής στον Μάνο Βεντούρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας. Είσοδος ελεύθερη. (Αντί εισιτηρίου μαζεύουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου και για τους πρόσφυγες.)

Σήμερα στις 8 το βράδυ,  ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει Σεμινάριο Φωτογραφίας. Δηλώσεις συμμετοχής  και πληροφορίες  τηλ. 2742 0 26105, Fax 2742 0 26546 e-mail info@nokiatou.gr Η συμμετοχή είναι Δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Από Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 μέχρι και Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)

Από 4 έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι διατάξεις για το Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης (κόφτης), για λόγους τεχνικής επεξεργασίας θα κατατεθούν ως τροπολογία μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου

Για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα ενημερώσουν σήμερα την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης.

Η έναρξη των εργασιών του ΤΑΠ συμπίπτει με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τελετή εγκαινίων του αγωγού.

Ο κ. Τσίπρας  εγκαινιάζει ένα έργο που εκείνος συνειδητά χτυπούσε και συστηματικά υπονόμευε, σχολίασε η ΝΔ.

Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του αγωγού και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Θετικότερη του αναμενόμενου η απόδοση της ελληνικής οικονομίας. Σταθερή επιδίωξη  της κυβέρνησης η διευθέτηση του χρέους, ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής με έμφαση στη μείωση των φόρων και των κρατικών δαπανών, τόνισε από το Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Παρασκευή η απολογία του Ανδρέα Μαρτίνη, πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντινάν και της συζύγου του, μετά την προθεσμία που τους δόθηκε

Πάνω από 5 δισεκ. ευρώ πέρυσι τα κέρδη των διακινητών Προσφύγων και Μεταναστών, σύμφωνα με έκθεση της Ιντερπόλ και της Γιούρωπολ. 

Νέα επεισόδια ξέσπασαν χθες στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα νέα εργασιακά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση Ολάντ, παρακάμπτοντας τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Le Monde, μέχρι τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ήδη είχαν συλληφθεί περίπου 40 άτομα σε διάφορες πόλεις. Η κατάσταση ήταν  χειρότερη στο Παρίσι, όπου οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν στα δακρυγόνα τη διαδήλωση. Επεισόδια και στην πόλη Ρεν με τις αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίζουν την πορεία των διαδηλωτών.

Ενώπιον του προέδρου Χάιντς Φίσερ ορκίστηκε, νέος καγκελάριος της Αυστρίας ο Σοσιαλδημοκράτης Κρίστιαν Κερν, τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές τις οποίες θα μπορούσε να κερδίσει ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς.

Σε τουλάχιστον 63 νεκρούς και 100 και πλέον τραυματίες ανέρχεται ο νεότερος απολογισμός από τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα Τρίτη τη Βαγδάτη, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές

Για «εισβολή» στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας την προηγούμενη εβδομάδα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοινώνοντας ότι το Καράκας θα προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία.

Τοπικές  νεφώσεις,  με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου