Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τρίτη 9-6-2015/07.30 πμ…. Αύριο, στις 7μιση το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση στην Κοινότητα Κάτω Διμηνιού με θέμα τον Πευκιά Κάτω Διμηνιού. Η παρουσία όλων των κατοίκων είναι απαραίτητη. Η συγκέντρωση οργανώνεται από πολίτες που ανησυχούν για το πρόβλημα του Πευκιά σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ΑγκαλιάΖΩ. Θα γίνει ενημέρωση για το θέμα από ειδικούς - καλεσμένους…..




Αύριο, στις 7μιση το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση στην Κοινότητα Κάτω Διμηνιού με θέμα τον Πευκιά Κάτω Διμηνιού. Η παρουσία όλων των κατοίκων είναι απαραίτητη. Η συγκέντρωση οργανώνεται από πολίτες που ανησυχούν για το πρόβλημα του Πευκιά σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ΑγκαλιάΖΩ. Θα γίνει ενημέρωση για το θέμα από ειδικούς - καλεσμένους.

Έως τις 30/6/2015 θα διαρκέσουν, οι εγγραφές  στους Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Πληροφορίες στους παιδικούς σταθμούς Ξυλόκαστρου:  274302831, Δερβενίου:  2743032804 και στην έδρα του ΝΠΔΔ 2743360254-255

Έως τις 26 Ιουνίου και για τους δήμους η ρύθμιση οφειλών. προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοινώνεται η υλοποίηση και προώθηση της εφαρμογής «Xylokastro Guide», στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πληροφορίες τουριστικού, ιστορικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, μέσω των έξυπνων συσκευών (smart phones, tablets). Την εφαρμογή θα μπορούν να την διαχειρίζονται όλοι οι χρήστες δωρεάν. Η εφαρμογή  «Xylokastro Guide» (συμβατή με Λειτουργικό Σύστημα Android & iOS) θα είναι σύντομα σε λειτουργία, καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση της ένταξης επιπλέον εταιρειών παντός τύπου. Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Κασκαράς : 697390130 και Βασίλειος Κουμούσης: 6945708208

Η επαναληπτική δημοπρασία για την εκτέλεση του έργου ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, προϋπολογισμού 60.000,00€ με ΦΠΑ (αριθμός μελέτης 10/2015) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Ξυλόκαστρο) στις 12 Ιουνίου 2015, ημέρα Παρασκευή στις 10:00  το πρωί (λήξη παραλαβής προσφορών).
+++++++++


Με νέα πρόταση απάντηση στις πιέσεις που δέχεται από παντού προσέρχεται σήμερα στις Βρυξέλες ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα ζητά 9μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι τον Απρίλιο του 2016 χωρίς νέο δάνειο  και με χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Στην απόφαση αυτή φέρεται να κατέληξαν ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βελγική πρωτεύουσα οι υπουργοί Νίκος Παπάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. 

Σε κλοιό πιέσεων η Αθήνα για να συμφωνήσει άμεσα με τους εταίρους, δεν υπάρχει πολύς χρόνος, δηλώνει η Άγγελα Μέρκελ. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην Ανάπτυξη, ανέφερε ο Μπάρακ Ομπάμα

Αναγκαία μια λύση η οποία θα περιλαμβάνει το θέμα του χρέους υποστήριξε από το Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμά ότι οι προτάσεις των θεσμών αναφέρονται σε οικονομικά ανέφικτους στόχους.

Διαφορά  18 μονάδων στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Σχεδόν  1 δις ευρώ έχει εισπράξει το δημόσιο από τις ρυθμίσεις του υπουργείου οικονομικών, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη

Στη Βουλή θα κληθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί υπέγραψε ως υπουργός οικονομικών το 2012 τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Ζίμενς 

Να ξανανοίξει η ΕΡΤ με τις δομές που είχε όταν έκλεισε και με την ΕΡΤ3 να παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, είναι στις προθέσεις της νέας διοίκησης, όπως διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Διονύσης Τσακνής. Μεγάλη γιορτή στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ την Πέμπτη στις 8 το βράδυ. 

Να περιοριστεί ο καθένας στο θεσμικό του ρόλο, ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την υπόθεση για τις τουαλέτες της Βουλής και τα ΜΑΤ και τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:09 τα ξημερώματα, στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, βόρεια της Χαλκίδας.

7 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν  στα Ανατολικά της χώρας όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πάτησε αντιαρματική νάρκη και ανατινάχτηκε, ανέφερε ένας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.  

Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να δρουν στην Ανατολική Ουκρανία,  τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα , oπως σημείωσε, το γεγονός αυτό υποχρεώνει τις χώρες-μέλη της G7 να ενισχύσουν της κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας εάν χρειαστεί, κάτι που τονίζεται και στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου.

Πρόκληση ο σχηματισμός κυβέρνησης για το AKP στην Τουρκία, μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας

Με απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ξεκινά η θερινή περίοδος στην Ισπανία, θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες

Βροχερός καιρός με Δυτικούς, Βόρειους  άνεμους  3 - 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου