Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Τρίτη 2-6-2015/07.30 πμ…. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, εξαμελούς αντιπροσωπείας από το Δήμο Furth της Γερμανίας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Thomas Jung και μέλη Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του Δήμου. Η επίσκεψη αφορούσε, αφενός τη γνωριμία με τη νέα δημοτική αρχή και αφετέρου την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο πόλεων και την αναζήτηση ειδικότερων συνεργασιών μεταξύ τους για την προαγωγή οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών ή κοινωνικών σχέσεων…….





Την άμεση αποσαφήνιση του υπουργικού σχεδιασμού για το ενδεχόμενο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων στην Κορινθία ζητάει με γραπτή ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας υπογραμμίζει ότι το σύνολο των αστυνομικών τμημάτων στον νομό αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει για τις μειωμένες περιπολίες λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην πόλη της Κορίνθου. Ο βουλευτής της Ν.Δ. καθιστά σαφές πως πιθανή περαιτέρω αποδυνάμωση της Δ.Α. Κορινθίας ή των αστυνομικών τμημάτων εγκυμονεί εκ των πραγμάτων κινδύνους εμφάνισης περαιτέρω κρουσμάτων εγκληματικότητας στον νομό.  Για τους λόγους αυτούς καλεί τον αρμόδιο υπουργό να αποσαφηνίσει άμεσα τις προθέσεις του για τα αστυνομικά τμήματα της Κορινθίας και για το ποια αφορά ο ενδεχόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός για την συγχώνευσή τους.

Παρατείνεται για έναν μήνα και για τους δήμους η ρύθμιση οφειλών. Συγκεκριμένα, η υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών, παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου και για οφειλές προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2015, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι και 9 Ιουνίου. Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής - Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126). Πληροφορίες: κα Σιώκου (τηλ. 2744360138)
+++++++++


Να εργαστούν έντονα ώστε να βρεθεί λύση σε συνεργασία με την Αθήνα, συμφώνησαν οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας και οι επικεφαλείς της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κατά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο. Οι συνομιλίες Μέρκελ, Ολάντ, Γουνγκέρ, Ντράγκι και Λαγκάρντ επικεντρώθηκαν  σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω σε ένα τεχνικό κείμενο που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν τήρησε συμβιβαστική στάση, ενώ εμφανίστηκε κατά της πρότασης να δοθεί κάποιας μορφής τελεσίγραφου στην Αθήνα. Γίνεται λόγος για περίγραμμα συμφωνία που θα δοθεί στο Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα με στόχο να υπάρξει μια γρήγορη αντίδραση

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε ξανά όλα τα μέρη να συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν το συντομότερο, αποτρέποντας την αβεβαιότητα και την αστάθεια στις διεθνείς αγορές

Τα ανοιχτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων βρεθήκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε παράλληλα ο διορισμός ως το τέλος του Ιουνίου των Διοικητικών Συμβουλίων σε όλους τους Οργανισμούς και Φορείς του Δημοσίου.

Το ζήτημα της Ελλάδας αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης 2 εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ενοποίησης σε άρθρο παρέμβαση στη Γαλλική Le Monde  ο Αλέξης Τσίπρας

Στη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει σταθερός στις κόκκινες γραμμές και να αντιστέκεται στην παράλογη στρατηγική της θηλιάς των  πιστωτών, δείχνοντας έτσι το παράδειγμα στους Ευρωπαίους, αναφέρεται ο Αρχισυντάκτης της οικονομικής εφημερίδας La Tribune  Ρομαρίν Κοντάν 

Παραιτήθηκε η Έλενα Παναρίτη από τον διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδας  στο ΔΝΤ, μετά τις έντονες αντιδράσεις  Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσκεψη στο υπουργείο παιδείας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός σήμερα στις 10 και μισή το πρωί, τελευταία μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ακολουθήσει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου. 

Με το μάθημα Επιλογής των Αρχών οικονομικής θεωρίας ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από 17 έως και 24 Ιουνίου.

Με θέμα «Εναλλακτικές Λύσεις για το Χρέος της Περιφέρειας», η Ευρωομάδα της Αριστεράς διοργανώνει ημερίδες μελέτης στην Αθήνα από σήμερα έως και την Πέμπτη.

Με το προεδρείο της Ομάδας της Ευρωαριστεράς θα συναντηθεί στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας  

Σε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω στην πλατεία Εσταυρωμένου καλούνται οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής σήμερα στις 10 το πρωί

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα, επιβατηγό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι τουρίστες βυθίστηκε στον ποταμό Γινανκτσέ κατά τη διάρκεια καταιγίδας και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχουν σωθεί ως τώρα μόνο 20 επιβάτες.

Ένας δάσκαλος και δύο μαθητές σκοτώθηκαν όταν μια ρουκέτα έπληξε σχολικό κτιριακό συγκρότημα στο ανατολικό Αφγανιστάν. Οι οικογένειες αποφεύγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο διότι φοβούνται, και ορισμένα σχολεία έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία - πολλοί εκ των οποίων κάηκαν ζωντανοί - όταν ένα βυτιοφόρο έπεσε πάνω σε μία στάση λεωφορείου γεμάτη κόσμο και τυλίχτηκε στις φλόγες, στη νοτιοανατολική πόλη Ονίτσα, δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, ενώ 13 οχήματα που βρίσκονταν κοντά στη στάση καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους,  Βορειοανατολικούς  άνεμους  4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου