Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δευτέρα 8-6-2015/07.30 πμ…. Συνάντηση είχαν στην Βουλή, βουλευτές και στελέχη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, με εκπροσώπους συλλόγων φυτωριούχων που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των εσπεριδοειδών και της αμπέλου και με υπαλλήλους από συναφείς υπηρεσιακές δομές του Υπουργείου. Από όλους τους παρευρισκόμενους τέθηκε ως επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση και ενεργοποίηση όλων των κρατικών δομών (πχ Δενδροκομικοί Σταθμοί Πόρου και Ξυλοκάστρου, Κρατικό Κτήμα Βέλου) ώστε να παρέχουν πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου παρουσιάστηκαν κάποια πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση…..




Συνάντηση είχαν  στην Βουλή, βουλευτές και στελέχη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, με εκπροσώπους συλλόγων φυτωριούχων που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των εσπεριδοειδών και της αμπέλου και με υπαλλήλους από συναφείς υπηρεσιακές δομές του Υπουργείου. Από όλους τους παρευρισκόμενους τέθηκε ως επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση και ενεργοποίηση όλων των κρατικών δομών (πχ Δενδροκομικοί Σταθμοί Πόρου και Ξυλοκάστρου, Κρατικό Κτήμα Βέλου) ώστε να παρέχουν πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου παρουσιάστηκαν κάποια πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Την Τετάρτη, στις 7μιση το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση στην Κοινότητα Κάτω Διμηνιού με θέμα τον Πευκιά Κάτω Διμηνιού. Η παρουσία όλων των κατοίκων είναι απαραίτητη. Η συγκέντρωση οργανώνεται από πολίτες που ανησυχούν για το πρόβλημα του Πευκιά σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ΑγκαλιάΖΩ. Θα γίνει ενημέρωση για το θέμα από ειδικούς - καλεσμένους.

Έως τις 30/6/2015 θα διαρκέσουν, οι εγγραφές  στους Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Πληροφορίες στους παιδικούς σταθμούς Ξυλόκαστρου:  274302831, Δερβενίου:  2743032804 και στην έδρα του ΝΠΔΔ 2743360254-255

Έως τις 26 Ιουνίου και για τους δήμους η ρύθμιση οφειλών. προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοινώνεται η υλοποίηση και προώθηση της εφαρμογής «Xylokastro Guide», στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πληροφορίες τουριστικού, ιστορικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, μέσω των έξυπνων συσκευών (smart phones, tablets). Την εφαρμογή θα μπορούν να την διαχειρίζονται όλοι οι χρήστες δωρεάν. Η εφαρμογή  «Xylokastro Guide» (συμβατή με Λειτουργικό Σύστημα Android & iOS) θα είναι σύντομα σε λειτουργία, καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση της ένταξης επιπλέον εταιρειών παντός τύπου. Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Κασκαράς : 697390130 και Βασίλειος Κουμούσης: 6945708208

Η επαναληπτική δημοπρασία για την εκτέλεση του έργου ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, προϋπολογισμού 60.000,00€ με ΦΠΑ (αριθμός μελέτης 10/2015) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Ξυλόκαστρο) στις 12 Ιουνίου 2015, ημέρα Παρασκευή στις 10:00  το πρωί (λήξη παραλαβής προσφορών).
+++++++++



Στην Τουρκική Βουλή με 78 Βουλευτές το Κουρδικό κόμμα, πανηγυρισμοί από τους οπαδούς του. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν νίκησε στις εκλογές στην Τουρκία, έχασε ωστόσο την αυτοδυναμία του στην Εθνοσυνέλευση, την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια 

Συμφωνία για τη μετάβαση  από τα μνημόνια και την ύφεση στην οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη, επιδιώκει η κυβέρνηση υπό αντίξοες συνθήκες στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η Ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπαθεί περαιτέρω σύγκλησης σε πολιτικό επίπεδο, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Το Ελληνικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί, οι προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, δήλωσε από τη Βαυαρία η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογο του στο Βερολίνο.

Το θέμα της Ελλάδας συζήτησαν χθες στη Βαυαρία ο Μπάρακ Ομπάμα και η Άγγελα Μέρκελ, οι 2 ηγέτες συμφώνησαν ότι, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις  και να επιστρέψει στη μακροχρόνια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χώρας, χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Συνάντηση Του Αλέξη Τσίπρα με την Άγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ την Τετάρτη στις Βρυξέλες.

Η ανάπτυξη των Ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς και η διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού Ρωσικού αερίου, είναι απολύτως συμβατή με τη θέση της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκτιμά ότι, στο οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μπορεί να επισφραγιστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRIKS. Ο κ. Λαφαζάνης θα συμμετάσχει σήμερα στο συμβούλιο υπουργών ενέργειας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Πρέβεζα ότι, ο πρωθυπουργός ζητά συνενόχους στην καταστροφική πολιτική του, αλλά δεν θα τους βρει.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγει νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Λουξεμβούργο: «Όχι» στην επέκταση των εκλογικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, δημοψήφισμα στο Μεγάλο Δουκάτο

Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  και Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή

Να παραμείνει στην ΕΕ προτρέπει τη Βρετανία ο Μπαράκ Ομπάμα, τετ -α- τετ με Κάμερον

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει οριστικά μπλόγκερ σε 1.000 βουρδουλιές και φυλάκιση,  ένοχος για προσβολή του Ισλάμ

Τοπικές  νεφώσεις  με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς  άνεμους  2 - 4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου