Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δευτέρα 22-6-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Σικυώνος στο Κιάτο, οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θελερίτη Μαρία, Κουρεμπές Φάνης και Ψυχογιός Γιώργος, διοργανώνουν συζήτηση – διαβούλευση με αφορμή την προγραμματιζόμενη κατάθεση στη βουλή του σχεδίου νόμου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» που είναι σε δημόσια διαβούλευση……




Σήμερα στις 6 το απόγευμα,  στο Δημαρχείο Σικυώνος στο Κιάτο,  οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θελερίτη Μαρία, Κουρεμπές Φάνης και Ψυχογιός Γιώργος, διοργανώνουν συζήτηση – διαβούλευση με αφορμή την προγραμματιζόμενη κατάθεση στη βουλή του σχεδίου νόμου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» που είναι σε δημόσια διαβούλευση.

Αύριο στις 7μιση το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην Κόρινθο, οι εκδόσεις "Ινφογνώμων" και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Μπαλάφα : «Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι : Ευάγγελος Αντώναρος, Πρώην Κυβερνητικός εκπρόσωπος - τ. Βουλευτής  Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή - πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων 2005-2009 Ευστάθιος Φακιολάς, Λέκτορας Τμ. Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων, Παν/μιο Πελοποννήσου   και Πάνος Μαυρίδης, Δημοσιογράφος.

Έως τις 26 Ιουνίου και για τους δήμους η ρύθμιση οφειλών. προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων εγγραφής για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σικυωνίων, κατόπιν αυξημένης ζήτησης και παράκλησης αρκετών δημοτών, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου. Πληροφορίες: Πάγκα Αγγελική,  Κλεισθένους 83, Κιάτο
τηλ.: 2742 0 28743

Έως τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσουν και οι εγγραφές  στους Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Πληροφορίες στους παιδικούς σταθμούς Ξυλόκαστρου:  274302831, Δερβενίου:  2743032804 και στην έδρα του ΝΠΔΔ  2743360254-255




Περισσότεροι από 15000 χθες στο Μαζικό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν χθες στις Βρυξέλες, στο Άμστερνταμ και τη Βιέννη. Οι διαδηλωτές ζητούσαν το τέλος της λιτότητας που εξέφρασαν τη στήριξη τους προς την Ελλάδα.

Η πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις  από την Αθήνα έως το Βερολίνο και από το Όσλο έως τη Βιέννη δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των Δημοκρατικών αποφάσεων, είναι μια Πανευρωπαϊκή μάχη επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλες όπου κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζάν Κλόντ Γιούνγκερ, την Άγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα στις μιάμιση το μεσημέρι  η συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ, στις 8 το βράδυ η Σύνοδος Κορυφής

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Ντούσκ, στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν ο Ζαν Κλόντ Γιουνγκέρ η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μάριο Ντράγκι και ο Γέρουμ Ντάισεμπλουμ

Η κυβέρνηση εργάζεται για την επίτευξη λύσης στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής, δηλαδή τον τερματισμό της άγριας λιτότητας εντός της Ευρωζώνη, επεσήμανε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν την κατάργηση του ΟΓΑ, κάτι που θα είχε ως συνέπια τη μεταφορά των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και ταυτόχρονα υπέρογκη αύξηση εισφορών. Επίσης συνεχίζονται οι πιέσεις για την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ενώ ζητούν και την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού για τις κύριες συντάξεις και της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, κάτι που θα επιφέρει άμεσες μειώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική πλευρά δεν δέχτηκε καμία από αυτές τις αξιώσεις.

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Σε μια μεγάλη Εθνική συνεννόηση αναφέρεται σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια ώρα έντονη κριτική ασκεί στον πρόεδρο της ΝΔ ο Γιάννης Μιχελάκης  για τη συνάντηση του με τον Κώστα Σημίτη, ενώ η Κατερίνα Παπακώστα επικρίνει τα στελέχη της ΝΔ που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις «Μένουμε Ευρώπη»

Την ίδρυση νέου κόμματος μέσα στο χώρο του κέντρου ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος

Την αστάθεια στα γειτονικά κράτη επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας επειγόντως τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση Συνασπισμού, διαφορετικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών.

Τον πρώτο Πρεσβευτή της μετά το 2012 διόρισε στο Ισραήλ η Αίγυπτος σε μια ένδειξη βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των 2 κρατών .

Τουλάχιστον 94 κάτοικοι μιας παραγκούπολης πέθαναν αφού κατανάλωσαν ένα τοξικό αυτοσχέδιο αλκοολούχο ποτό ενώ περισσότεροι από 45 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία του Μουμπάι, της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας. Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει πέντε ανθρώπους που σχετίζονται με τους θανάτους αυτούς σε μια φτωχογειτονιά στα δυτικά της μεγαλούπολης.

Τοπικές  νεφώσεις  με   Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς  άνεμους   2 - 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου