Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 4-6-2015/07.30 πμ…. Το Σάββατο στις 9 το βράδυ, Στην αυλή της σβούρας στην Κόρινθο, η Αυτοδιαχειριζόμενη Θεατρική Ομάδα "Φάντης Μπαστούνι" παρουσιάζει : το έργο του Χάουαρντ Ζινν "Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ" Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Κυριάκου, Σκηνοθετεί ο Νίκος Σέργης. Είσοδος ελεύθερη (θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης)….


Το Σάββατο στις 9 το βράδυ,  Στην αυλή της σβούρας στην Κόρινθο, η Αυτοδιαχειριζόμενη Θεατρική Ομάδα "Φάντης Μπαστούνι" παρουσιάζει : το έργο του Χάουαρντ Ζινν  "Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ" Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Κυριάκου, Σκηνοθετεί ο Νίκος Σέργης. Είσοδος ελεύθερη (θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης)

Η επαναληπτική δημοπρασία για την εκτέλεση του έργου ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, προϋπολογισμού 60.000,00€ με ΦΠΑ (αριθμός μελέτης 10/2015) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Ξυλόκαστρο) στις 12 Ιουνίου 2015, ημέρα Παρασκευή στις 10:00  το πρωί (λήξη παραλαβής προσφορών).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. «Από το Γραφείο Αδερφοποίησης Πόλεων του Δήμου Furth στη Γερμανία, απεστάλη επιστολή του Δημάρχου της πόλης κ. Thomas Jung, όπου εκφράζονται θερμές ευχαριστίες για την εγκάρδια υποδοχή, την άριστη φιλοξενία, το ενδιαφέρον πρόγραμμα και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικώς και με τις νέες αναδυόμενες συνεργασίες, ενώ παράλληλα επισημαίνονται οι βαθύτατοι φιλικοί δεσμοί που αναπτύχθηκαν με τη νέα δημοτική αρχή».

Παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου και για τους δήμους η ρύθμιση οφειλών. προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ξεκίνησαν  και θα διαρκέσουν μέχρι  30/6/2015, οι εγγραφές  στους Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Πληροφορίες στους παιδικούς σταθμούς Ξυλόκαστρου:  274302831, Δερβενίου:  2743032804 και στην έδρα του ΝΠΔΔ 2743360254-255

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2015, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι και 9 Ιουνίου. Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής - Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126). Πληροφορίες: κα Σιώκου (τηλ. 2744360138)

Την Τετάρτη 10-6-2015, στις 7μιση το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση στην Κοινότητα Κάτω Διμηνιού με θέμα τον Πευκιά Κάτω Διμηνιού. Η παρουσία όλων των κατοίκων είναι απαραίτητη. Η συγκέντρωση οργανώνεται από πολίτες που ανησυχούν για το πρόβλημα του Πευκιά σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ΑγκαλιάΖΩ. Θα γίνει ενημέρωση για το θέμα από ειδικούς - καλεσμένους.
+++++++++


Η πρόταση που έχει καταθέσει η Ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι, δήλωσε από της Βρυξέλες ο πρωθυπουργός, λίγο μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ. Οι συζητήσεις σημείωσε  ο Αλέξης Τσίπας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, υπογραμμίζοντας ότι, οι προτάσεις των δανειστών περιέχουν σημεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρισμό κατά 10 μονάδες. Ως θετικό ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι, κρατά την εποικοδομητική διάθεση που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τουλάχιστον όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε να καταλήξουμε πολύ σύντομα σε μια ρεαλιστική πρόταση.

Καλές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισεμπλουμ ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση. Νέα συνάντηση Τσίπρα Γιούνγκερ προαναγγέλλει η Κομισιόν.   

Με τον υπουργό οικονομικών Τζάκ Λιού συναντήθηκε στις 12 ώρα Ελλάδας στο Λευκό Οίκο ο Μπάρακ Ομπάμα, συμφώνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της Ελλάδας

Τηλεφωνική επικοινωνία χθες του Έλληνα πρωθυπουργού με Αγγέλα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συμφώνησαν στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο Ελληνικό ζήτημα, καθώς επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η θέση της Ελλάδας ήταν είναι και θα παραμείνει στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης  Παυλόπουλος, μιλώντας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Έχει ανακοινωθεί στον ενδιαφερόμενους ότι, χωρίς συμφωνία δεν θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις στους δανειστές αποσαφήνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα είναι αποτυχία της ΕΕ, δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σύντομη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε στα μελή της Πολίτικης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης 

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μετρό οδήγησε τη χώρα σε ύφεση.

Πρώτη φορά στα διεθνή χρονικά παρατηρείται παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας  με υπογραφή κυβερνήσεων, όπως συνέβη με τις συμβάσεις των μνημονίων, υποστήριξε ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια.

Έχουμε να κάνουμε με μια αποικιακού τύπου σύμβαση που επιβλήθηκε στο Ελληνικό κράτος από την Ελντοράντο Γκόλντ και από μια εθελόδουλη κυβέρνηση, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση που είχε με την επιτροπή αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Παγώνουν οι συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που αφορούν τη διαχείριση των αποριγμάτων μέχρι να προσαρμοστούν στις προδιαγραφές που θέτει το Εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.

Συνεχίζεται σήμερα στις 10 και μισή το πρωί στον Κορυδαλλό η δίκη για την υπόθεση της ΧΑ. Κάλεσμα για συγκέντρωση απ΄ έξω  απευθύνουν Αντιφασιστικές Οργανώσεις.

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο ναυάγιο που συγκλονίζει την Κίνα.  Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς των 450 επιβατών του πλοίου που βυθίστηκε στον ποταμό Γιάνγκτσέ. 65 οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα

Οι πρώτες σφοδρές μάχες εδώ και μήνες στην ανατολική Ουκρανία απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία στην περιοχή. Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι αυτονομιστές έχουν εξαπολύσει επίθεση στην πόλη Μαριίνκα κοντά στο Ντονέτσκ, κάτι που αρνούνται οι αυτονομιστές καταγγέλλοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν 15 άτομα

Δεν έριξαν Ρώσοι το μαλαισιανό αεροσκάφος, υποστηρίζει ρωσική εταιρεία πυραύλων, σύμφωνα με δική της ανάλυση

Τοπικές νεφώσεις  με Δυτικούς,  Βόρειους  άνεμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου