Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δευτέρα 15-6-2015/07.30 πμ…. Με 38 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και το θέματα: 1. Διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)…. 2. Περί της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος…. 3. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της εργασίας «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»…..


Με 38 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει   την Τετάρτη  στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και το θέματα: 1. Διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)…. 2. Περί της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος…. 3. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της εργασίας «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»…..

Με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις 10 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου που διεξάγεται στο Μιλάνο εκπροσώπησε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Οι εργασίες της συνέλευσης επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ορθής διαχείρισης των αποβλήτων και την ασφάλεια τροφίμων. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών και πολιτικών, οι αντιπροσωπείες των εθνικών κοινοβουλίων επισκέφθηκαν βιολογική φάρμα παραγωγής προϊόντων και διαχείρισης οργανικών αποβλήτων, η οποία αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο καλής πρακτικής http://www.neorurale.net/en/). Σε μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, στην οποία καλλιεργείται μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές ρυζιού στην Ευρώπη, λειτουργεί εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων το οποίο προμηθεύεται οργανικά απόβλητα από Δήμους και επιχειρήσεις από όλη την Ιταλία. Κατόπιν αυτά επεξεργάζονται και παράγεται βιολογικό λίπασμα άριστης ποιότητας για την αγροτική παραγωγή. Όσον αφορά τον σεβασμό της φάρμας στο τοπικό περιβάλλον, αρκεί να σημειωθεί ότι η βιοποικιλότητα στην περιοχή μέσα σε μόλις 15 χρόνια λειτουργίας της φάρμας επέστρεψε στα επίπεδα που υπήρχαν προ χιλίων ετών.

Έως τις 30/6/2015 θα διαρκέσουν, οι εγγραφές  στους Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Πληροφορίες στους παιδικούς σταθμούς Ξυλόκαστρου:  274302831, Δερβενίου:  2743032804 και στην έδρα του ΝΠΔΔ  2743360254-255

Έως τις 26 Ιουνίου και για τους δήμους η ρύθμιση οφειλών. προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων  ενέκρινε την σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- Γεωδυναμικού  Ινστιτούτου, στο οποίο είναι Διευθυντής ο Καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης,  σύμβαση για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου: «Μελέτη ρηγμάτων και μικροσεισμική παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Νομού Κορινθίας». Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει υποβάλλει  πρόταση  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Supercities", στο οποίο προβλέπεται να ενταχθεί και  η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Σύμφωνα με την πρόταση  θα εκπονηθεί μελέτη των σημαντικών ενεργών ρηξιγενών ζωνών της χώρας, μέσα από ενδελεχή επιστημονική έρευνα με την εφαρμογή Δορυφορικών και σύγχρονων Γεωφυσικών μεθοδολογιών.
+++++++++


Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε, δηλώνει στην εφημερίδα «Των Συντακτών» ο πρωθυπουργός μετά το χθεσινό ναυάγιο στις Βρυξέλες. Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια.

Στην Αθήνα επέστρεψε η Ελληνική αντιπροσωπεία, κυβερνητικές πηγές διεμήνυσαν ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς η αυξήσεις μέσω του ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ υπογράμμισαν ότι το ΔΝΤ επιμένει μεταξύ άλλων σε περικοπές συντάξεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία, σημειώνουν, παρέδωσε συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με ανακοίνωση του από τις Βρυξέλες ο Γιάννης Δραγασάκης  τόνισε  ότι, παρά την παραμονή της Ελληνικής αντιπροσωπείας δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, ο πρόεδρος Γιούνγκερ παραμένει πεπεισμένος ότι, με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την Ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση απ΄ όλες τις πλευρές η λύση μπορεί ακόμη να βρεθεί πριν το τέλος του μήνα.

Την ερχόμενη Πέμπτη η σύγκληση του Γιούρωγκρουπ, την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και το Γερμανικό Κοινοβούλιο μετά από αίτημα της Άγγελα Μέρκελ. Για την Πέμπτη ορίστηκε και η συνεδρίαση του Δ.Σ του   Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Το Grexit κίνδυνος για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, θα επιτευχτεί συμφωνία μεταξύ Αθηνών και δανειστών και πρόσθεσε ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Με επιστροφή στη δραχμή απειλείτε σήμερα η χώρα, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς  κατά την ομιλία του στην Καστοριά.

Τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούν ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Αναποφάσιστο πρωθυπουργό χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχάρη τηλεφωνικά τους άλλους 2 υποψήφιους Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο πρόεδρος της Τουρκιάς Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι, θα ζητήσει από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το σχηματισμό κυβέρνησης Συνασπισμού, μετά τις εκλογές όπου έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, σε περίπτωση αποτυχίας συγκρότησης κυβέρνησης , ο κ. Εντογάν δήλωσε ότι, θα δώσει την εντολή στον αρχηγό του κόμματος που κατέλαβε την 2η θέση.

Φωτιά παίρνει το μεταναστευτικό στο Ιταλία, με φόντο εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στο Βεντιμίλια στα βορειοδυτικά και προσπαθούν να περάσουν στη Γαλλία: Οι γαλλικές αρχές έχουν μπλοκάρει την είσοδο στους μετανάστες, εκ των οποίων δεκάδες έχουν κατασκηνώσει σε βράχια σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζητώντας να περάσουν. Η Ρώμη καλεί την Ευρώπη να προχωρήσει με το σχέδιο κατανομής, διαμηνύοντας πως έχει «σχέδιο Β» και πως εάν η ΕΕ δεν δείξει αλληλεγγύη, «θα βρει απέναντί της μία διαφορετική Ιταλία».

Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  άνεμους  4 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου