Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Παρασκευή 4-7-2014/ 07.30 πμ…… Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης «Όσοι συνδημότες οφείλουν διάφορα ποσά στο Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτησή τους η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις, με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%). Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 14-08-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου.»…….

 
Σοβαρά προβλήματα στη μετάδοση του σήματος τους αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά κανάλια που εκπέμπουν στην Πελοπόννησο, 6 μέρες μετά την ψηφιακή μετάβαση. Σε αντίθεση με τα εθνικής εμβέλειας κανάλια που φτάνουν σε όλα τα σημεία από τα κέντρα εκπομπής, τα περιφερειακά έχουν ένα διακεκομμένο σήμα που δεν επιτρέπει τη θέαση τους και αναμένονται αντιδράσεις τις επόμενες μέρες.
 
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας με θέμα την αύξηση των μηνιαίων δόσεων σε 100 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατέθεσαν 28 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -συμπεριλαμβανομένου και του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα- με πρώτη υπογράφουσα την Βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.
 
Την Κυριακή  στο Κάτω Διμηνιό θα τελεστεί το μνημόσυνο του Βασίλη Κελλάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης, μετά τη θεία λειτουργία.
 
Αύριο στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο  «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο. Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά «Δον Κιχώτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Ομάδες άνω των 30 ατόμων και άνεργοι: 6 ευρώ.  
 
Αύριο στις 8 το βράδυ στο  Ενοριακό Πνευμ. Κέντρο Τιμίου Προδρόμου,  στο Δερβένι, το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή», Διασκ.-Σκην.: Τ. Λουίζου. Είσοδος Ελεύθερη
 
Την Κυριακή στις 9 το βράδυ, στο Ανοιχτό θέατρο  «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο, τα τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,  παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Είσοδος Ελεύθερη
 
Την Κυριακή στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Ροζενών, το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή», Διασκ.-Σκην.: Τ. Λουίζου. Είσοδος Ελεύθερη
 
Στις 11 Ιουλίου  09:00 - 10:00 το πρωί θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στα Σαρανταπηχιώτικα. Για περισσότερες πληροφορίες τηλέφωνα: 2743 360244 (Σ. Παπαδημητρίου) και 2743 360101 (Κ. Ρωμηού)
 
Απόψε στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, , «CHAMPIONS: Μια αστεία ιστορία» του Γαβριήλ Τζάφκα 90’. Σε συνεργασία με την ομάδα της «Σβούρας» ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου  αποφάσισε, 48ωρη προειδοποιητική  αποχή των δικηγόρων μελών του την Δευτέρα και Τρίτη 7 και 8 Ιουλίου,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση των διατάξεων  του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με τίτλο «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις».
+++++++
Μαζικό όχι από την κοινωνία στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Παναττικό συλλαλητήριο χθες και πορεία προς το υπουργείο οικονομικών,  κινητοποιήσεις  και σε Κοζάνη, Τρίκαλα, Πτολεμαίδα, Αμύνταιο και Φλώρινα. Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΔΕΗ κατά της απεργίας των εργαζομένων. Σε συγκέντρωση στις12 και μισή καλεί η ΓΕΝΟΠ. Σε πανικό η κυβέρνηση   απειλές για επιστράτευση των απεργών
 
Διευρύνεται το μέτωπο κατα της ιδιωτικοποίησης, την αντίθεση τους στην πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του νομοσχεδίου, ζητούν με κοινό τους κείμενο οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Πάρις Μουτσίνας, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κατσαπίιδης, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Καπερνάρος. Υπέρ του δημοψηφίσματος με δηλώσεις της και η ανεξάρτητη Βουλευτής Θεοδώρα Τσάκρη 
 
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κυρίους Καμμένο, Κουβέλη και Κουτσούμπα είχε ο Αλέξης Τσίπρας με αίτημα τη συνάντηση των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από τα 4 κόμματα της αντιπολίτευσης. Ναι από Ανεξάρτητους Έλληνες και ΔΗΜΑΡ, θετικό το ΚΚΕ υπό τον όρο να συμπεριληφθούν στο δημοψήφισμα και οι προηγούμενοι νόμοι. 
 
Το 120 του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόβα τζενεράλε για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε μέσο twitter  ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμημίκος. Κοινή γραμμή κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την Χαριλάου Τρικούπη. 
 
Αρνητική η συντριπτική πλειονότητα των κοινωνικών φορέων γα το νομοσχέδιο, συμφωνα με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.  
 
Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο του, το ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και οι ρυθμίσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ. Και το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά και το Άλσος να διατηρηθεί, συζήτηση όμως με ξύλο δεν μπορεί να γίνει,  δηλώνει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεομπεχτάτου
 
Πέντε νεκροί στην Αίγυπτο, έναν χρόνο μετά την ανατροπή του Μόρσι, συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας
 
Ο ηγέτης των κουρδικών περιοχών του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, ζήτησε από το κοινοβούλιο της περιφέρειας να προετοιμάσει το δρόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
 
Ενισχύει το Ισραήλ τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που η ένταση με τους Παλαιστίνιους μετά τον φόνο τριών ισραηλινών εφήβων και εκείνον ενός παλαιστίνιου εφήβου αυξάνεται.
 
Μία μισοτελειωμένη γέφυρα στη Βραζιλία κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε οχήματα στην πόλη Μπέλο Οριζόντε που φιλοξενεί αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλα 19.
 
Έντεκα εργαζόμενοι αγνοούνται ύστερα από κατολίσθηση που σημειώθηκε μέσα σε ένα μικρό χρυσωρυχείο, στη νότια Ονδούρα. Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν, όταν κατέρρευσε η είσοδος του χρυσωρυχείου, στο Σαν Χουάν Αρίμπα, 110 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.
 
Αίθριος καιρός με  Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους  3 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου