Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πέμπτη 3-7-2014/ 07.30 πμ……Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο. Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά «Δον Κιχώτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Ομάδες άνω των 30 ατόμων και άνεργοι: 6 ευρώ…….




Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο  «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο. Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά «Δον Κιχώτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Ομάδες άνω των 30 ατόμων και άνεργοι: 6 ευρώ. 

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο  Ενοριακό Πνευμ. Κέντρο Τιμίου Προδρόμου,  στο Δερβένι, το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή», Διασκ.-Σκην.: Τ. Λουίζου. Είσοδος Ελεύθερη

Την Κυριακή  στο Κάτω Διμηνιό θα τελεστεί το μνημόσυνο του Βασίλη Κελλάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης, μετά τη θεία λειτουργία.

Την Κυριακή στις 9 το βράδυ, στο Ανοιχτό θέατρο  «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο, τα τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,  παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Είσοδος Ελεύθερη

Την Κυριακή στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Ροζενών, το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»
θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή», Διασκ.-Σκην.: Τ. Λουίζου. Είσοδος Ελεύθερη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης «Όσοι συνδημότες  οφείλουν διάφορα ποσά στο Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτησή τους η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις, με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%). Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 14-08-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου.»

Στις 11 Ιουλίου  09:00 - 10:00 το πρωί θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στα Σαρανταπηχιώτικα. Για περισσότερες πληροφορίες τηλέφωνα: 2743 360244 (Σ. Παπαδημητρίου) και 2743 360101 (Κ. Ρωμηού)

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης  του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών: 1.  «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» 2.  «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» 3.  «Μεσογειακές Σπουδές» για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 έως την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014. Πληροφορίες,  στη  Γραμματεία του Τμήματος, τηλέφωνο 27410 40040.

Την Παρασκευή  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, , «CHAMPIONS: Μια αστεία ιστορία» του Γαβριήλ Τζάφκα 90’. Σε συνεργασία με την ομάδα της «Σβούρας» ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
+++++++

Ξεσηκωμός ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων από τα μεσάνυχτα. Πρωτοβουλία δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, Εθνικό Έγκλημα η μικρή ΔΕΗ, τόνισε από το Αμύνταιο. Παναττικό συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην οδό Χαλκοκονδύλη, θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο οικονομικών. Πυρά κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση.

Ένταση χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με καταψηφίσει του νομοσχεδίου απειλεί ο Νικήτας Κακλαμάνης

Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές να στερήσουν στον Ελληνικό λαό αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε από το Στρασβούργο ο Αντώνης Σαμαράς, για επιστράτευση ετοιμάζεται η κυβέρνηση. Στη γραμμή Σαμαρά το  ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υπονόμευση της σταθερότητας στη χώρα.

Ανοίγει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έπειτα από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων και της Πρυτανείας για λήξη της απεργίας, στις 9 το πρωί νέα συνέλευση των υπαλλήλων 

Την έντονη αντίδραση των Φαρμακοποιών προκάλεσε οι εξαγγελίες του Μάκη Βορίδη για τη  μείωση του ποσοστού κέρδους τους, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να καταγγέλλει την τακτική του νέου υπουργού

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από την Παρασκευή έως τα τέλη Αυγούστου στο ΚΑΤ, λόγο έλλειψης προσωπικού και χρημάτων

Παράταση μέχρι και τον Αύγουστο θα πάρει η διαδικασία της Διαδημοτικής κινητικότητας στους ΟΤΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών

Πολιτική εκμετάλλευση της Δικαιοσύνης καταγγέλλει ο Σαρκοζί, «Στόχος να καταστραφεί η φήμη μου»

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστίνιων και αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ, μετά τη δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου, ως αντίποινα για την δολοφονία των 3 Ισραηλινών εφήβων. Έκκληση για ηρεμία απεύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με τη Χαμάς να προειδοποιεί τους Ισραηλινούς ηγέτες, ότι θα πληρώσουν για το φόνο του Παλαιστίνιου εφήβου. 

Νέο ναυάγιο με 70 αγνοούμενους σημειώθηκε Νότια της Σικελίας  την Τρίτη, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων και την Ύπατη Αρμοστά του ΟΗΕ για τους  Πρόσφυγες.

Ένα φορτηγό αεροπλάνο συνετρίβη  πάνω σε ένα κτίριο λίγο μετά την απογείωσή του από το κεντρικό αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, νεκροί είναι και οι τέσσερις επιβαίνοντες του αεροπλάνου, το οποίο συνετρίβη σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία το κτίριο ήταν σχεδόν άδειο.

Εκατοντάδες σπίτια απειλεί η πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια, τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Αίθριος καιρός με  Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου