Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τρίτη 23-4-2013 / 07.30π.μ…… Κραυγές απελπισίας από τους κρατούμενους στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου, όπου πληθαίνουν τα περιστατικά αποπειρών αυτοκτονίας, αφού, μόνο την Παρασκευή, έξι ακόμη κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, αφότου αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες της AvgiOnline, από μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, που βρίσκονται σε επικοινωνία με κρατούμενους και ιατρούς της περιοχής…….

       
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Κραυγές απελπισίας από τους κρατούμενους στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου, όπου πληθαίνουν τα περιστατικά αποπειρών αυτοκτονίας, αφού, μόνο την Παρασκευή, έξι ακόμη κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, αφότου αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες της AvgiOnline, από μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, που βρίσκονται σε επικοινωνία με κρατούμενους και ιατρούς της περιοχής.

Ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Κρυονερίου διοργανώνει την παρουσίαση της Τουρκίας, που θα γίνει στη Λέσχη, αύριο στις 6.30 το απόγευμα  από Τούρκους και Κούρδους εθελοντές που υπηρετούν στο Κρυονέρι, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία για Νέους”. Η εκδήλωση είναι η τρίτη κατά σειρά, που γίνεται στο πλαίσιο της θεματικής “Γνωρίζω την Ευρώπη από πρώτο χέρι”.

O Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τον εικοστό πέμπτο αγώνα ανώμαλου δρόμου «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013» προς τιμήν του Βαλκανιονίκη και νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον Πύργο Κορινθίας το Σάββατο στις 09:00 το πρωί. Οι διαδρομές  για αθλητές από 6 έως 106 ετών, έχουν οριστεί για όλες τις κατηγορίες περίπου 400μ., 700μ., 1.500μ., 5.000μ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, μέχρι  και την Πέμπτη, στα τηλ. 6973254521 και 6987051099

Το Σάββατο (του Λαζάρου) στις 8.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου,  χορωδία ψαλτών της περιοχής υπό τη Δ/νση του πρωτοψάλτη κ. Μάρκου Ράλλη και της βυζαντινής χορωδίας Σικυωνίων υπό τη Δ/νση του πρωτοψάλτη κ. Αναστασίου Γκιούλη, θα παρουσιάσουν θρησκευτικούς ύμνους του ιερού πάθους και θα διαβαστούν πασχαλινά κείμενα από την ελληνική λογοτεχνία και παράδοση. Καλείστε  όλοι  να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή
+++++++

Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο απήγαγαν κοντά στα σύνορα Συρίας Τουρκίας, ένοπλοι αντάρτες, μαζι του ήταν και ο Επίσκοπος Μαρωνιτών Ιωάννης, ενώ φέρονται ως νεκροί ο οδηγός και ο Διάκονος του Μητροπολίτη.

Κοινή άσκηση Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή έξι πλοίων του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, αρχίζει σήμερα. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και έχει σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των δύο χωρών.

«Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή ου το τμήμα ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πειραιά για την υπογραφή συμφωνίας δωρεάς δύο σκαφών, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα και προσθέτει: «Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και το χειρότερο με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας.

Μίνι υπουργικό συμβούλιο σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση με τον Τζον Κέρι θα έχει σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, οι εφοριακοί σε όλη την χώρα, ζητώντας διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώπιων του εφετείου Αθηνών. Ένοχος δήλωσε ο Νικόλαος Ζίγρας ζητώντας επιείκεια, αθώοι δήλωσαν όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Μαΐου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε  η Eurobank έκανε γνωστό ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια να συγκεντρώσει το 10% για την αύξηση του κεφαλαίου της από ιδιώτες επενδυτές και ότι η ανακεφαλαιοποίηση της θα πραγματοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι στην ουσία η τράπεζα κρατικοποιείται και τίθεται υπό την  άμεση αιγίδα του ΤΧΣ.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις επιστάτες και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού που κατηγορούνται για την αιματηρή επίθεση κατά αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα. Η αστυνομία αναφέρει στη δικογραφία κατηγορηματικά ότι πυροβολούσαν και οι τρεις και μάλιστα επανειλημμένως και αδιακρίτως επί είκοσι λεπτά, τραυματίζοντας πάνω από 30 εργάτες. Την ίδια ώρα, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε δόθηκε εντολή να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι 35 εργάτες-θύματα, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η απέλασή τους.

Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν σε ορισμένους τομείς περισσότερο έλεγχο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε η ευρωζώνη να μπορέσει να υπερβεί την κρίση χρέους και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα απέρριψε την ιδέα της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.

«Τώρα κυβέρνηση» λέει ο Ναπολιτάνο σφυροκοπώντας τα κόμματα στην Ιταλία, συγκίνηση και κριτική από τον Πρόεδρο

Σχέδιο επίθεσης σε σιδηροδρομικό συρμό της εταιρείας ΑΜΤΡΑΚ που καθημερινά συνδέει το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη, απέτρεψαν οι αρχές του Καναδά. 

Κατηγορίες για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής που επιφέρει μέχρι και τη θανατική ποινή, απήγγειλαν οι Αμερικανικές αρχές στον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βωστόνης.

Διαψεύδει η Άγκυρα δημοσίευμα των Sunday Timesι για Ισραηλινό αίτημα για χρήση τουρκικής αεροπορικής βάσης

Τοπικες νεφώσεις με Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους 2 - 3 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου