Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πέμπτη 7-5-2015/07.30 πμ…. Το Σάββατο, στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ «Ο ΑΥΛΟΣ», Διοργανώνει το “13ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ”. Στην 13η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, παίρνουν μέρος 1) ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΧΝΩΝ «Η ΕΚΦΡΑΣΗ», 2)ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ και ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΣΟΥ «Η ΡΕΑ», 3)ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και 4)ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ και ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη…..


Το Σάββατο,  στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Ο  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ «Ο ΑΥΛΟΣ», Διοργανώνει το “13ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ”. Στην  13η  ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, παίρνουν μέρος 1) ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΧΝΩΝ «Η ΕΚΦΡΑΣΗ», 2)ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ και  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΣΟΥ «Η ΡΕΑ», 3)ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και 4)ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ και  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  λειτουργεί  το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι της 11 Μαΐου 2015  α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Υπεύθυνες:     κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη :     κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118

Κλειστή θα είναι έως και αύριο η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, επί του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία. Καθ' όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.


Την Κυριακή,  στις 7:30 μ.μ. Δημοτικό θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο. Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και η Συγγραφέας Γεωργία Κραββαρίτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Του έρωτα και του βοριά." Είσοδος Ελεύθερη

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της ΧΑ, αντιφασιστική συγκέντρωση στις 8 το πρωί  έξω από τις φύλακες Κορυδαλλού. Κλειστά θα παραμείνουν τα  σχολεία της περιοχής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή.

Σε πορεία εξομάλυνσης το κλίμα που διέπει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και στους δανειστές. Σύσκεψη χθες βράδυ του Γιάννη Βαρουφάκη με την Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλες

Σε αύξηση του ορίου χρηματοδότης των Ελληνικών τραπεζών από τον ELA κατά 2 δισεκ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ

Σύγκληση απόψεων για το ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος Συλλογικών Διαπραγματεύσεων κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, διαπίστωσαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ και ο πρωθυπουργός, ενώ συζήτησαν το ζήτημα των μισθολογικών εξελίξεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ειχε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, συμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των 2 πλευρών για αμοιβαία επωφελή λύση

Η καγκελάριος  Άγγελλα Μέρκελ κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη δήλωσε ο εκπρόσωπος της.

Προσπάθεια εμφάνισης ενιαίας γραμμής με στόχο την επίτευξη συμφωνίας φέρεται να καταβάλλουν οι θεσμοί.

Την εκτίμηση ότι αποτελεί κοινό σκοπό η επίτευξη συμφωνίας, όχι μόνο για την επίλυση της ρευστότητας, αλλα και για το πέρασμα σε μια μεταβατική μεταμνημονιακή εποχή μετα τον Ιούνιο εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης μετα τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του στη Ρώμη, ο υπουργός οικονομικών θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο σήμερα στις Βρυξέλες και αύριο θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογο του στη Μαδρίτη.

Δεκτές κατα πλειοψηφία έγιναν οι 15 τροπολογίες που εντάχτηκαν στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Συνάντηση σήμερα στη μια τοπ μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου  του Αλέξη Τσίπρα με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών

24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει η Ομοσπονδία Λιμένων Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Στις 10 και μισή το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ανοίγουν  οι κάλπες στη Βρετανία για τις Βουλευτικές εκλογές και η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε έδινε το ίδιο ποσοστό στα 2 μεγάλα κόμματα της χώρας με 35%, το αντιευρωπαϊκό κόμμα υποχωρεί καταγράφοντας 11% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες διατηρούν το ποσοστό τους  στο 9%

Στην ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κούβας προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από τη νίκη των Ρώσων επί της ναζιστικής Γερμανίας. «Δεν μπορούσα να μην έρθω» είπε ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος προσβλέπει και σε ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων.

Περίπου 100 πρόσφυγες, εξαντλημένοι μετά την περιπλάνησή τους για 12 ημέρες στην Μεσόγειο, διασώθηκαν, ενώ  περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι που έχουν διασωθεί τις τελευταίες ημέρες αποβιβάζονται στην Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Σε δραματική κατάσταση οι όμηροι που ξέφυγαν από η φρίκη της Μπόκο Χαράμ. Παιδιά πολύ αδύναμα για να κλάψουν. Με τα τραύματά τους εμφανή, 15 γυναίκες κάθονται ακόμα και στο πάτωμα  του ομοσπονδιακού ιατρικού κέντρου της Γιόλα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου μεταφέρθηκαν ορισμένες από τις 275 γυναίκες και τα παιδιά που κρατούνταν όμηροι από τη Μπόκο Χαράμ.

Μάχη με το χρόνο δίνει ο Νετανιάχου για να παραμείνει πρωθυπουργός, κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης

Τοπικές νεφώσεις  με Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  2 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου