Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δευτέρα 25-5-2015/07.30 πμ…. Με 38 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 8μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο…..


Με 38 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα  στις  8μιση  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο.

Με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις 10 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 

Τελευταία ημέρα αύριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, για τη ρύθμιση των ανεξόφλητων οφειλών  που μπορούν να διακανονισθούν: έως 100 δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ και μεγάλη μείωση τόκων (ανάλογα το ποσό).  Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.  Ανάλογη ρύθμιση και από  τη Δ.Ε.Υ.Α ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.  Περισσότερες πληροφορίες  στα γραφεία της επιχείρησης ώρες 8.00-13.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στο τηλ. 27440 69551 ώρες 13.00-15.00. Χρησιμοποιείτε συνετά  το νερό.  Μην το σπαταλάτε!

Παράταση έως τις 30 Μαΐου δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2015, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι και 9 Ιουνίου. Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής - Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126). Πληροφορίες: κα Σιώκου (τηλ. 2744360138)
+++++++++


Το Podemos  είναι ο χθεσινός μεγάλος κερδισμένος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Ισπανία καθώς, οι πολίτες της χώρας γύρισαν την πλάτη στις ασφυκτικές πολιτικές λιτότητας που επέβαλε ο Μαριάνο Ραχόι. Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας όπως όλα δείχνουν κερδίζει την Βαρκελώνη, ενώ αν και έρχεται 2ο στη Μαδρίτη σε συνεργασία με άλλους συνασπισμούς θα του δώσει την κυριαρχία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ισπανικής πρωτεύουσας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το  σχέδιο πολιτικής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ στη διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε και της Κ.Ο του κόμματος. Στο σχέδιο απόφασης τονίζεται ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία και επισημαίνεται ότι, η κυβέρνηση επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση, ενώ θεώρει ότι   αντίπαλοι της συνοχής των Ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις. Η τροπολογία που κατατέθηκε από 9 μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας και της ΚΟΕ τεθεί σε ψηφοφορία απερρίφθη με ψήφος 75 υπέρ, 95 κατά και μια λευκή.

Νέες διαπραγματεύσεις από αύριο στο Brussels Group, ορατή θεωρείται μια συμφωνία προς το τέλος της Εβδομάδος. Συμφωνα με πληροφορίες το εύρος των εκκρεμών ζητημάτων εχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Στους εταίρους εναπόκειται να κάνουν το καθήκον τους, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο BBC  

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε περαιτέρω βοήθεια προς της Ελλάδα καθώς η Ελληνική κυβέρνηση εχει υποσχεθεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, δήλωσε ο Βόλφαγκ Σόιμπλε

Εντολή για συμφωνία αλλα με τήρηση των κόκκινων γραμμών για μισθούς, συντάξεις, απολύσεις, εργασιακά και ΕΝΦΙΑ δίνουν οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στη ν Κυριακάτικη Αυγή, το 77% αγνίζει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 48.5% και 21% η ΝΔ

Η ΝΔ δεν  εχει δώσει ποτέ λευκή επιταγή και ούτε πρόκειται να δώσει, υποστήριξε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Αντώνης Σαμαράς

Θα ψηφίσουμε μια συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και αμέσως μετα θα δώσουμε τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, είπε από την Κρήτη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη μια το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Αποστάσεις από την επιλογή  του Λάμπη Ταγματάρχη εχει πάρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετα τις 11 απολύσεις την περασμένη εβδομάδα, σήμερα, αύριο και την Τετάρτη θα έχουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12μιση το μεσημέρι, σήμερα θα προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού.

Ανησυχητικές αναφορές έρχονται από την Παλμύρα της Συρίας, η οποία έπεσε στον έλεγχο των τζιχαντιστών της ISIS: Τα συριακά ΜΜΕ, που πρόσκεινται στο καθεστώς του Άσαντ, υποστηρίζουν πως στην πόλη δολοφονήθηκαν 400 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα.

Στα πιο σκληρά λόγια που βγαίνουν από τα «χείλη» της κυβέρνησης Ομπάμα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ δηλώνει ότι η κατάληψη του Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος καταδεικνύει πως οι ιρακινές δυνάμεις «δεν έχουν τη θέληση να πολεμήσουν» και να αμυνθούν απέναντι στην ISIS.

Δεκάδες μαζικούς τάφους, με πτώματα μεταναστών, πιθανότατα θυμάτων τράφικινγκ, ανακαλύφθηκαν σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στη Μαλαισία. Μία παρόμοια μακάβρια ανακάλυψη είχε προηγηθεί στις αρχές του μήνα στην ταϊλανδέζικη πλευρά των συνόρων, όπου τουλάχιστον 33 πτώματα βρέθηκαν σε ρηχούς τάφους.

Τοπικές νεφώσεις, με ισχυρούς Δυτικούς, Βορειοδυτικούς άνεμους 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου