Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τετάρτη 6-5-2015/07.30 πμ…. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι της 11 Μαΐου 2015 α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Υπεύθυνες: κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη : κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118…..




Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  λειτουργεί  το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι της 11 Μαΐου 2015  α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Υπεύθυνες:     κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη :     κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118

Κλειστή θα είναι έως και την Παρασκευή η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, επί του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία. Καθ' όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.

Το Σάββατο,  στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Ο  ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ <<Ο ΑΥΛΟΣ>>, Διοργανώνει το “13ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ”. Στην  13η  ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, παίρνουν μέρος 1) ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΧΝΩΝ <<Η ΕΚΦΡΑΣΗ>>, 2)ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ και  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΣΟΥ <<Η ΡΕΑ>>, 3)ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και 4)ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ και  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη.

Την Κυριακή,  στις 7:30 μ.μ. Δημοτικό θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο. Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και η Συγγραφέας Γεωργία Κραββαρίτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Του έρωτα και του βοριά." Είσοδος Ελεύθερη

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++


Ρεαλιστικός και ορατός ο στόχος της συμφωνίας, εκτιμά ο Γιάννης Δραγασάκης, μετα τη συνάντηση στη Φρανκφούρτης με το Μάριο Ντράγκι. Η Ελληνική αντιπροσωπεία ειχε μια εποικοδομητική συζήτηση για την κατασταση της οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, όλοι δρώντες να συμβάλουν στην επίτευξη της συμφωνίας και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας., δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατασταση της Ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατασταση των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλες, ανακοίνωσε λακωνικά η Φρανκφούρτη.

Στην ασυνεννοησία μεταξύ των θεσμών χρεώνει το Μέγαρο Μαξίμου την  ευθύνη για το αδιέξοδο  των διαπραγματεύσεων

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι, το σύνολο των θεσμών εχει κόκκινες γραμμές παντού, στα Συνταξιοδοτικά, στα Εργασιακά  και το πρωτογενές πλεόνασμα, συμπεραίνοντας ότι, με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός

Πάντα ανοιχτό  για τον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να ερωτηθούν ξανά  οι πολίτες σε περίπτωση που οι δανειστές επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών το λόγο θα τον εχει ο λαός, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης

Την ίδια ώρα σκληρό μήνυμα στους δανειστές ότι, η Αθήνα δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς, έστειλε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα εξέφρασε την πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση.  

Στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους επανήλθε το ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι, δεν ζητά προς το παρόν την ελάφρυνση του

Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας δήλωσε μετα τη συνάντηση του με το Γιάνη Βαρουφάκη ο Γάλλος ομόλογος του Μισέλ Σαπέν. Η πρόοδος που σημειώθηκε στις συνομιλίες των τεχνικών κλιμακίων, ευελπιστώ να αποτυπωθεί και στις συνομιλίες του Γιούρωγκρουπ, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών μετα το πέρας της συνάντησης, σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταβαίνει στη Ρώμη και την Παρασκευή στη Μαδρίτη όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του.     

Από τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να προσέλθουν στην εξεταστική για το μνημόνιο θα είναι ο πρώην υπουργός οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της επιτροπής εξελέγει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας

Ψηφίστηκε επί της αρχής  στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου με το οποίο επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και άλλοι διαθέσιμοι από διαφόρους κλάδους του δημοσίου. Η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση ενώ, νωρίτερα το ίδιο ειχε πράξει και το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για 15 από τις τροπολογίες που κατάθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παραβίαση του Συντάγματος καταλογίζει στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Κουρδική αντιπολίτευση αναφερόμενη στις ομιλίες που εκφωνεί υπέρ του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Την Παρασκευή, την επομένη των βουλευτικών εκλογών, το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να ξυπνήσει χωρίς έναν ξεκάθαρο νικητή, μια προοπτική που προκαλεί ήδη έναν καβγά περί νομιμότητας αναφορικά με το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, σε μια χώρα η οποία δεν έχει γραπτό Σύνταγμα.

Παρελθόν αποτελεί η «'Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP) του Νικολά Σαρκοζί, καθώς το πολιτικό γραφείο του κεντροδεξιού κόμματος αποφάσισε να βαφτίσει αλλιώς το κόμμα. Στο εξής θα λέγονται Les Republicains (Οι ρεπουμπλικάνοι) και με αυτό το όνομα θα κατέβουν στις προεδρικές του 2017.

Ένταση σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση στα Σκόπια, σκάνδαλο καταγγέλλει η Αντιπολίτευση

Αίθριος καιρός  με άνοδο της θερμοκρασίας και Δυτικούς,  Βορειοανατολικούς  1 - 2  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου