Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τετάρτη 27-5-2015/07.30 πμ…. Απόψε στις 8.30μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο. η 5η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων. Το κάλεσμα έχει σκοπό να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και ιδέες για το μέλλον. Επιθυμούμε τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και ανάδειξη σε όλα τα επίπεδα……


Απόψε στις 8.30μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο. η 5η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων. Το κάλεσμα έχει σκοπό να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και ιδέες για το μέλλον. Επιθυμούμε τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και ανάδειξη σε όλα τα επίπεδα.

Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αύριο στις 9:00 το πρωί.   θα γίνει   Διακοπή κυκλοφορίας λίγων λεπτών στο τμήμα της Αθηνών - Πατρών, στο 121,6 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών,  στο ύψος του Ξυλοκάστρου, όπου θα υπάρξει ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας, διάρκειας δέκα λεπτών, και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας,  λόγω εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης υφιστάμενων αγωγών μέσης και χαμηλής τάσης. Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από το παραπάνω σημείο και να ακολουθούν την οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Παράταση έως τις 30 Μαΐου δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Από τις 21 έως τις 28 Μαΐου φιλοξενούνται στην πόλη του Ξυλοκάστρου εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο "Χαρταετός", στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius ”A kitchen as big as Europe”. Ο Πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη γνωριμία μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων, στην ανταλλαγή στοιχείων και εμπειριών από τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών λαών.

Με 7 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή  στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Η τοπική επιτροπή Κορινθίας της κίνησης "Διαγραφή του Χρέους Τώρα", μετά από την πετυχημένη εκδήλωση στην Κόρινθο τον προηγούμενο μήνα για την ανάγκη μονομερούς διαγραφής του χρέους, διοργανώνει νέα εκδήλωση, στο Κιάτο αυτή τη φορά, για να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη ρήξη με τους δανειστές. την Κυριακή 31/5 στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο, στην εκδήλωση με θέμα "Κρίση - Χρέος - Εθνικό νόμισμα", για να συζητήσουμε όλες αυτές τις απορίες και όσες ακόμα υπάρχουν, να σπάσουμε το φόβο, να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί νέο μνημόνιο! Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Ιγγλέσης και ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής (μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2015, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι και 9 Ιουνίου. Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής - Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126). Πληροφορίες: κα Σιώκου (τηλ. 2744360138)
+++++++++



Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους με την Ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει συμφωνία που δεν θα επαναλαμβάνει εκτός των μεταρρυθμίσεων, σαφείς δεσμεύσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα το χρέος και πρόγραμμα χρηματοδότησης για την επόμενη μέρα

Συνεχίζονται δια ζώσης σήμερα οι συζητήσεις στο Brussels Group για τα θέματα του ΦΠΑ, του δημοσιονομικού και το ασφαλιστικό

Τηλεδιάσκεψη  αύριο του Γιουρωγόρκιν Γκρούπ, πιθανότατα συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ στις 2 Ιουνίου

Την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους έθεσε ως προϋπόθεση για την καταβολή της δόσης τις 5ης Ιουνίου στο ΔΝΤ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τριμερή συνάντηση Μέρκελ, Γιούνγκερ, Ολάντ  τη Δευτέρα στο Βερολίνο, στην ατζέντα και η Ελλάδα

Ρυθμίσεις για τα αδήλωτα εισοδήματα εντός και εκτός Ελλάδας θα θέσει σε διαβούλευση το υπουργείο οικονομικών, προβλέπεται συντελεστής φορολόγησης 15 και 30%

Την εκτίμηση ότι το μνημόνιο θα μπορούσε να αποφευχθεί εξέφρασε χθες ο Σάββας Ρομπόλης καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, υπογράμμισε ότι τα 10 στοιχεία της τρόικας για τα εργασιακά ήταν λάθος

Το σκάνδαλο της Zimens  εξελίχθηκε σε σκάνδαλο συγκάλυψης, δήλωσε χθες κατά την ακρόαση του από την επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που ειχε σύστησε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη Zimens  Σύφης Βαλυράκης. Την εγκυρότητα του δικαστικού συμβιβασμού αμφισβήτησε κατά τη συζήτηση η πρόεδρος της επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Στην Κομισιόν εισέρχεται προς συζήτηση πρόταση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης που προβλέπει μετεγκατάσταση όσων ζητούν άσυλο από τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής, όπως είναι η Ιταλία και η Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την παράταση κατα 1 μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη

Ξεκινά σήμερα ενώπιων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ηλία Καρέλλη στις φυλακές Νιγρίτας.

Έντονες είναι οι πολιτικές ζυμώσεις στην Ισπανία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής σε δήμους και περιφέρειες. Οι «μικροί» των εκλογών -Podemos και Ciudadanos- βάζουν όρους προκειμένου να στηρίξουν τους «μεγάλους» που ναι μεν ήρθαν πρώτοι, αλλά δεν έχουν την απαραίτητη αυτοδυναμία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παρασκήνιο στη Μαδρίτη.

Για «γερμανικό Αμπού Γκράιμπ» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ στο Ανόβερο, όπου στο αστυνομικό τμήμα της πόλης δυο αστυνομικοί φέρονται να κακοποίησαν σωματικά τουλάχιστον δύο νεαρούς μετανάστες.

Οι Πολωνοί δεν θέλουν να ενταχθούν στο ευρώ, το 70% λέει «όχι»

Καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος του Τέξας στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Μεξικό, ανέφεραν οι αρχές των 2 χωρών. 

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ινδία έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ακραία φαινόμενα θα υποχωρήσουν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των φτωχότερων πολιτών, που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. Τα νοσοκομεία των κρατιδίων στη νότια Ινδία, που έχει πληγεί περισσότερο, βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν φροντίδα στα θύματα του καύσωνα και οι αρχές συνέστησαν  στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Βροχερός καιρός  με Δυτικούς άνεμους  4 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου