Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πέμπτη 20-5-2015/07.30 πμ…. Αύριο στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Sikyon Coast Resort & Spa, στην Συκιά Ξυλοκάστρου, η επίσημη παρουσίαση της νέας διοίκησης του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Καλούνται όλοι οι φίλοι της ομάδας να είναι παρόντες……


Αύριο στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Sikyon Coast Resort & Spa, στην Συκιά Ξυλοκάστρου, η επίσημη παρουσίαση της νέας διοίκησης του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Καλούνται όλοι οι φίλοι της ομάδας να είναι παρόντες. 

Αύριο  στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Παράταση έως τις 30 Μαΐου δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι ανεξόφλητες οφειλές μπορούν να διακανονισθούν: έως 100 δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ και μεγάλη μείωση τόκων (ανάλογα το ποσό). Καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στον διακανονισμό η 26/5/2015. Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.  Ανάλογη ρύθμιση και από  τη Δ.Ε.Υ.Α ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.  Περισσότερες πληροφορίες  στα γραφεία της επιχείρησης ώρες 8.00-13.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στο τηλ. 27440 69551 ώρες 13.00-15.00. Χρησιμοποιείτε συνετά  το νερό.  Μην το σπαταλάτε!



Κρίσιμες επαφές με Μέρκελ και Ολάντ θα εχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

Την προσήλωση της κυβέρνησης στις κόκκινες διαπραγματευτικές γραμμές, επαναβεβαίωσε ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κατα τη διάρκεια της σχετικής  ενημέρωσης στην  πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύγκλιση της Κ.Ε το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς και  με  στόχο   τη γεφύρωση σε ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης συνεδριάζει το Brussels Group.

Εφικτή θεώρει ο κοινοτικός Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, υποστηρίζοντας όμως ότι παραμένουν μεγάλα κενά. 

Στο μοτίβο εκβιασμού εμμένει ο Σόιμπλε, δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αυτή τη φορά δεν θα χρεοκοπήσει, ανέφερε σε συνεντευξη του. Αντίθετα πληροφορίες στο διεθνή τύπο, φέρουν την Μέρκελ να προχωρήσει σε διάγγελμα στην περίπτωση που υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα, ώστε να κάμψει την αντίσταση Βουλευτών της.

Η πρόταση για τον ΦΠΑ που καταθέσαμε είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά την γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης 

Κατα 200 εκ. ευρώ αύξησε το όριο χρηματοδότησης με έκτακτη ρευστότητα των Ελληνικών τραπεζών η ΕΚΤ μέσω του ELA

Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ριζικές αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, ίδρυση επιτροπών διαπραγμάτευσης στο ΕΟΠΥΥ και σύγχρονο  πληροφοριακό σύστημα, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο υπουργός υγείας  Παναγιώτης Κουρουπλής.

O ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ανασύρει και να θάψει τις εκατοντάδες σορούς μεταναστών της τραγωδίας του Απριλίου, ώστε «να δει και να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει». Το σκάφος έχει εντοπιστεί στα ανοικτά της Σικελίας και ο Ρέντσι ανέφερε πως οι σοροί που έχουν εγκλωβιστεί θα ανασυρθούν όσο κι αν στοιχίσει.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της αρχαίας Παλμύρας, του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκκενώνεται η Αρχαία πόλη. Η ΟΥΝΕΣΚΟ κάνει έκκληση να σταματήσουν οι μάχες και να διαφυλαχτεί η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες αγάλματα από την Παλμύρα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοδυτικούς  άνεμους  3 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου