Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 4-3-2015/07.30 πμ…. «Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε το ποσό των 880.000 ευρώ για την “Αποκατάσταση διαβρώσεων στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών από τη δράση του κυματισμού του Κορινθιακού στην περιοχή Δερβένι και Μελίσσι Κορινθίας” και το ποσό των 3.240.000 ευρώ για “Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών από διαβρώσεις σε τμήματα της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών κατά τμήματα. Ήδη η ευρύτερη περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 20 Μαΐου 2015…..



Μεγάλη μαθητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη για το πρόβλημα με τα σκουπίδια, το οποίο ταλαιπωρεί την πόλη. Μετά τις 12.30, πολλοί μαθητές, από διάφορα σχολεία, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία. Τα παιδιά διάβασαν ένα ψήφισμα το οποίο έδωσαν στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη. Είπαν ότι λύση δεν μπορούν να προτείνουν, όμως ζήτησαν να καθαρίσει άμεσα η πόλη.  Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία της Τρίπολης μαθητές πέταξαν βαρελότα και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. κάνοντας κατά διαστήματα παύσεις και φωνάζοντας «Μαζέψτε τα σκουπίδια από την πόλη, γιατί μέχρι τον Αύγουστο, θα έχουν πεθάνει όλοι».

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νότιου (αριστερού) κλάδου του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή του κόμβου Δερβενίου από ΧΘ 141,3 έως ΧΘ 143,8 μήκους περί τα 2,5 χλμ., στον οποίο θα εκτραπεί προσωρινά η κυκλοφορία και των δύο ρευμάτων της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών.

Με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους εγκλείστων σε κέντρα κράτησης μεταναστών, η Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, σε συντονισμό με την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης και το Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου. Όλοι και όλες το Σάββατο 7/3 στη 1μμ στη συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη) για να ξεκινήσουμε πορεία προς το στρατόπεδο, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων. Δεν εφησυχάζουμε! Να κλείσουν τώρα όλα τα κέντρα κράτησης. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος!

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή στις μια   το μεσημέρι στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Πακέτο 6 κοστολογημένων προτάσεων με στόχο την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, παρουσιάζει η κυβέρνηση στο Γιούρωγκρουπ της Δευτέρας, ανθρωπιστική κρίση και διοικητική μεταρρύθμιση, ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και σημαντικές αλλαγές στη φορολογική διοίκηση, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο επίμαχο  πακέτο

Πρώτο πράσινο φως ανάβει στην Αθήνα ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ. Έγκυρη βάση για περαιτέρω εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ τον κατάλογο της Ελληνικής κυβέρνησης.

Διάψευση του υπουργείου οικονομικών περί επικοινωνίας του Γιάνη Βαρουφάκη με εκπροσώπους των θεσμών.

Στη βουλή κατατέθηκε χθες βράδυ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφόρα χιλιάδες οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, στα 200 εκ. ευρώ κοστολογεί τα μέτρα το Γενικό Λογιστήριο του κράτους   

Σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής ξεκινά η κυβέρνηση, καταθέσεις πάνω από 100 000 ευρώ, επενδυτικά χαρτοφυλάκια αξίας άνω των 200 000 ευρώ, μερίσματα δάνεια και ασφαλιστήρια συμβόλαια μπαίνουν στο στόχαστρο των διασταυρώσεων του υπουργείου οικονομικών. 

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ επιχειρήσεων και συνδικάτων, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές μετά τις αντιδράσεις για τη σύμβαση που υπογράφει στη ΔΕΗ. Διαψεύδονται κατηγορηματικά φήμες για αυξήσεις στα τιμολόγια, επισημαίνεται ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για μείωσης τους το επόμενο διάστημα.  

Υπό τον έλεγχο του δημοσίου θα παραμείνουν ρεύμα  και νερό, ξεκαθαρίζει ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ δεν τα πειράζει κανείς. Τις παραιτήσεις όλων των διοικήσεων όλων των συστημικών τραπεζών έχει ζητήσει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο κ. Φλαμπουράρης.

Διαβαθμισμένη η συμμετοχή στα φάρμακα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των ασφαλισμένων, προαναγγέλλει ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι, δεν θα υπάρξει αύξηση αλλά δικαιότερη κατανομή

Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων που θα καταργήσουν τις ατομικές, προανήγγειλε από την πλευρά του ο υπουργός εργασίας Πάνος Σκουρλέτης

Διαφορά 22 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB  για το STAR channel

Βόμβα Καμμένου για τα εξοπλιστικά, άμεσα αποστέλλονται στη δικαιοσύνη 2 συμβάσεις με ύποπτα στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για ψευτομαγκιές.    

Έκανα έλεγχο μόνο σε 10 ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ, υποστήριξε στην κατάθεση του στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης

Την αποφυλάκιση υπό τον όρο του κατ΄ οίκου περιορισμού λόγο παρέλευσης του 18μηνου, προτείνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς για τον γραμματέα της Χ.Α Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Βουλευτή Χρίστο Παπά

Μείωση προστίμων της τροχαίας, κατάργηση των χημικών στις διαδηλώσεις και αυτοκάθαρσης της ΕΛ.ΑΣ, οι πρώτες προτεραιότητες της αντιεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πανούση

Λάβρος εναντίον της Τεχεράνης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη ομιλία του ενώπιων του Αμερικανικού Κογκρέσου. Το Ιράν στηρίζει την παγκόσμια τρομοκρατία και απειλεί την ειρήνη, υποστήριξε ο Νετανιάχου, ενώ αναφερόμενος στο πυρηνικό του πρόγραμμα ισχυρίστηκε ότι, παίζει κρυφτούλι με τους επιθεωρητές.  

Μετά την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου πως άρθρο του εκλογικού νόμου είναι αντισυνταγματικό, το Διοικητικό Δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε την αναβολή των βουλευτικών εκλογών που θα ξεκινούσαν τον Μάρτιο. Θα ήταν οι πρώτες εκλογές μετά την ανατροπή του Μόρσι, και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Τοπικές  νεφώσεις  με  Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς  ανέμους  4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου