Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 18-3-2015/07.30 πμ…. Με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα «Συζήτηση λήψη απόφασης για την εκπόνηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων-Αίτημα Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»…….




Με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  απόψε στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα «Συζήτηση λήψη απόφασης για την εκπόνηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων-Αίτημα Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».

Σήμερα στις 7μιση το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Κιάτο, ο Δήμος Σικυωνίων καλεί τους Δημότες σε ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  με θέμα: ¨Διαχείριση απορριμμάτων¨. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΡΑ, ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μετά την Κυριακάτικη  αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και σήμερα από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελές Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας θα καθίσουν σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, μετά από μήνυση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Μεσσηνίας , για παράβαση καθήκοντος. Η μήνυση κατατέθηκε για τον αυθαίρετο επί διετία αποκλεισμό της εφημερίδας από τις προβλεπόμενες από το νόμο 3548/07 καταχωρίσεις, τον οποίο είχαν επιβάλει με τις πολιτικές τους ιδιότητες οι κατηγορούμενοι. Ο νόμος προβλέπει ίση κατανομή των δημοσιεύσεων, ενώ ο Π. Τατούλης και η Ντ. Νικολάκου δεν έδιναν καμμία στην «Ε», σε μια προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης της εφημερίδας για την αυστηρή κριτική που τους ασκούσε και τους ασκεί μέχρι σήμερα.

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο  στη 1  το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Πάνω από τριακόσιοι φυλακισμένοι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Κορίνθου ξεκίνησαν από χθες το πρωί απεργίας πείνας. Σύμφωνα με καταγγελίες στην ΚΕΕΡΦΑ, η κατάσταση είναι άθλια μέσα στα κρατητήρια, υπάρχει βρωμιά. Αρκετοί είναι άρρωστοι και ανησυχούν διότι περίθαλψη δεν υπάρχει. Οι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, αφρικανικές χώρες. Ζητάνε την ελευθερία τους. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί την κυβέρνηση της αριστεράς να κλείσει επιτέλους τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια πριν θρηνήσουμε και άλλον νεκρό από τις απάνθρωπες συνθήκες.
++++++++


Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση από τη νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σαφές μήνυμα του Μαξίμου ότι, το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Το να θεώρει κανείς μονομερή ενέργεια την ψήφιση νομοσχεδίου που έχει στόχο να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι, τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας τις 20ης Φλεβάρη, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, καλώντας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και να αντισταθούν στους εκβιασμούς.

Νωρίτερα όπως αποκάλυψε το Βρετανικό  Chanel For, η Κομισιόν μέσω του διευθυντή οικονομικών υποθέσεων, επιχείρησε να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και αυτό των 100 δόσεων, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Αύριο στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πενταμερής συνάντηση, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Σενάριο τύπου Κύπρου επαναφέρει για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ. Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισεμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη, δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν σο ρόλο που του έχει ανατεθεί, όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας, η σκληρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αποδίδουν κύκλοι του Μαξίμου, σημειώνοντας ότι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν εξυφάνει σχέδιο δημοσιονομικής και πιστωτικής ασφυξίας της νέας κυβέρνησης, ποντάροντας σε μια Αριστερή παρένθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει άλλοθι για τα αδιέξοδα του, απάντησε η ΝΔ.

Συνέδριο για το χρέος τον Ιούνιο ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο οποίο θα παρουσιαστούν και τα πρώτα αποτελέσματα της Επιτροπής Ελέγχου. Επικεφαλής της Επιτροπής αναλαμβάνει η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

Οι πληρωμές του ΕΣΠΑ δεν έχουν παγώσει, αντιθέτως τον τελευταίο μήνα δόθηκε άμεση προτεραιότητα και έχουν υπογραφεί κατανομές πληρωμών ύψους 275 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ενίσχυση της αγοράς, απαντά το υπουργείο οικονομίας σε δημοσιεύματα για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ.

Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνστντίνου για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, πρότεινε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στο ειδικό δικαστήριο, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις για τον πρώην υπουργό οικονομικών, πρόταση που αν γίνει δεκτή χωρίς να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, μπορεί να επιφέρει ποινή ως και ισοβίων.

«Ηχηρές» συλλήψεις για νέο σκάνδαλο διαφθοράς σε δημόσια έργα στην Ιταλία, πολιτικά εκτεθειμένος ο υπουργός Λούπι

Το 50% των πτήσεων ακυρώνει για σήμερα η εταιρεία Lufthansa, λόγο της απεργίας των πιλότων της.  


Η Συρία κατέρριψε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πετούσε πάνω από την Λατάκεια

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς ανέμους  3 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου