Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πέμπτη 19-3-2015/07.30 πμ…. Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στο Δικαστικό κατάστημα Κιάτου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και με την ειρηνική του παρουσία να αποτρέψει ένα πλειστηριασμό κατοικίας Δημότισσας Κιάτου τον οποίο απαίτησε πιστωτής της ποσού τριών περίπου χιλιάδων ευρώ. Το κάλεσμα σε συμπαράσταση το έκανε η ομάδα Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Κιάτο. Ο πλειστηριασμός δεν έγινε επειδή δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος…..


Πλήθος κόσμου βρέθηκε  χθες στο Δικαστικό κατάστημα Κιάτου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και με την ειρηνική του παρουσία να αποτρέψει ένα πλειστηριασμό κατοικίας Δημότισσας Κιάτου τον οποίο απαίτησε πιστωτής της ποσού τριών περίπου χιλιάδων ευρώ. Το κάλεσμα σε συμπαράσταση το έκανε η ομάδα Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Κιάτο. Ο πλειστηριασμός δεν έγινε επειδή δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Αύριο στις 7 το απόγευμα  στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «σβούρα» και η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου,  συνδιοργανώνουν εκδήλωση, συζήτηση, «Με αφορμή την υπόθεση Charlie Hebdo: Ισλαμοφοβία - Ευρώπη - Ολοκληρωτισμός». Θα μιλήσουν οι: Σία Αναγνωστοπούλου (Καθηγήτρια-Βουλευτής) , Αλεξάνδρα Ιωαννίδου (Αναπλ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ) και Κώστας Πετρούλιας (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση). Συντονίζει η Μαρία Νικολακάκη (Αναπλ. Καθηγήτρια, ΠΑΠΕΛ). Είσοδος Ελεύθερη.

Με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε  και το θέμα «Συζήτηση λήψη απόφασης για την εκπόνηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων-Αίτημα Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 4 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, ο Δήμος  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες», διάρκειας 3 ωρών. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2743360200 κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες! Είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι παρά να μην κάνουμε τίποτα!

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα  στη 1  το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το Σάββατο στις 6μιση το απόγευμα στο Θέατρο ¨Άγγελος Σικελιανός¨ στο Ξυλόκαστρο, το 2ο Δημοτικό Ξυλοκάστρου, σας προσκαλεί στο "Ταξίδι του Τουρτούρι" του Ευγένιου Τριβιζά που θα παρουσιάσει η ΣΤ΄ τάξη. Guest εμφάνιση της Ε΄ τάξης.
++++++++


Με ψηφοφορίες επί των παρόντων στην Ολομέλεια βουλευτών, και μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 2.30 το πρωί, υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, πολύ εκ των οποίων και ομόφωνα,  το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς.

Σήμερα ψηφίζεται ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε από email αλλά γράφτηκε εδώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβαση του.

Παρέμβαση Ομπάμα στην Άγγελα Μέρκελ με επίκεντρο το Ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να επιτευχτεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει χώρα στην ανάπτυξη

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί  στις Βρυξέλες η 6μερη συνάντηση που έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Υπονομευτική παρέμβαση Σόιμπλε μια ημέρα πριν την συνάντηση, έχουμε την εντύπωση και οποιοσδήποτε ασχολείται με το θέμα το συμμερίζεται αυτό, ότι ο χρόνος εξαντλείτε για την Ελλάδα, δήλωσε στα πλαίσια συνέντευξης τύπου.

Ανήσυχος για το Ελληνικό ζήτημα ελλείψη προόδου δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ. Καταστροφή που δεν πρέπει να συμβεί, χαρακτηρίζει το Grexit   η εφημερίδα Φινάνσιαλ Τάιμς.   

Τη Δευτερα στο Βερολινο η συναντηση του πρωθυπουργου με τη Γερμανιδα Καγγελαριο

Κατά 400 εκ. ευρω αποφασησε να αυξησει το οριο του Εκτακτου Μηχανισμου ρευστοτητας για της Ελληνικες Τραπεζες η ΕΚΤ.

Κηνιτοποιησεις κατά της λιτοτητας χθες το πρωι στη Φρακφουρτη με κεντρικο  συνθημα, η Ελλαδα δεν είναι μόνη,  μαζική συμμετοχή των διαδηλωτών και στην απογευματινή πορεία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 1000 αστυνομικούς.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια, ώστε να μην αποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων, ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης

Την αναθεώρηση των Οδικών Συμβάσεων και την μείωση των διοδίων, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Σταθάκης.

Συνάντηση Σαμαρά Μέρκελ σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Συνεδρίασε χθες η Κ.Ο της ΝΔ η οποία προχώρησε στην εκλογή των Οργάνων

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ  40,2% και ΝΔ  21%. Ακολουθούν  ΚΚΕ  4,9%,  Χρυσή Αυγή  4,8%,  Ανεξάρτητοι Έλληνες  4,5%, «Το Ποτάμι»  4,3%,  ΠΑΣΟΚ  2,5%,  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών  1,8% και  Ένωση Κεντρώων με 1,8%

Τρίωρη στάση εργασίας σημερα  σε ηλεκτρικό και  μετρό από 11:00 π.μ. έως 14:00

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, συνεχίστηκε η δίκη στο ειδικό δικαστήριο για τη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησαν την αθώωση του πρώην υπουργού, λόγο αμφιβολιών.

Είκοσι τουρίστες, ένας Τυνήσιος πολίτης και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εμβληματικό μουσείο στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ ακολούθησε δίωρο θρίλερ ομηρίας που έληξε με το θάνατο δύο ενόπλων σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Ιταλοί, Γερμανοί, Ισπανοί και Πολωνοί τουρίστες μεταξύ των νεκρών. Διέφυγαν δύο έως τρεις ένοπλοι. Από την Ελληνική Πρεσβεία στην Τύνιδα γνωστοποιήθηκε ότι, δεν υπάρχουν  Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Στο μεταξύ πολλές εκατοντάδες Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο της Τύνιδας, προκειμένου να καταδικάσουν την επίθεση 

Τουλάχιστον 12 μαχητές πιστοί στην κυβέρνηση που ελέγχει την Τρίπολη, σκοτώθηκαν από τα πυρά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Λιβύη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 41 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αιχμηρός ο Λευκός Οίκος. «Συγχαρητήριο» μήνυμα ΗΠΑ προς Νετανιάχου με αναφορά στα δύο κράτη. «Λύση τα δύο κράτη» και απο τη Γαλλια, υπευθυνότητα ζητά το Παρίσι από τον νικητή των εκλογών στο Ισραήλ

Τοπικές νεφώσεις με Νοτιοανατολικούς, Βόρειους  ανέμους  2 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου