Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πέμπτη 14-11-2013/ 07.30 π.μ….. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες σε 2 διαφορετικές συνεδριάσεις, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο Προϋπολογισμός του Δήμου έτους 2014, ύψους 16 εκ. ευρώ περίπου και ο Προϋπολογισμός του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ». Προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε ο νέος φωτισμός της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς για τον οποίο διαφωνούν ομόφωνα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και ζητούν την αντικατάσταση του λόγο καλαισθησίας, έστω και την επαναφορά μετά από συντήρηση του παλιού φωτισμού με τη χρηματική συμμετοχή των κατοίκων αν χρειαστεί. Το θέμα θα επανέλθει σε κανονική συνεδρίαση του Συμβουλίου και θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί φόρμουλα αντικαταστάσης του. Προ ημερησίας συζητήθηκε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης του δρόμου στο Μελίσσι που εκ νέου τμήμα του, είναι πολύ επικίνδυνο και κινδυνεύει με κατάρρευση…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες  σε 2 διαφορετικές συνεδριάσεις, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο Προϋπολογισμός του  Δήμου  έτους 2014, ύψους 16 εκ. ευρώ περίπου  και ο Προϋπολογισμός του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ». Προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε ο νέος φωτισμός της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς για τον οποίο διαφωνούν ομόφωνα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και ζητούν την αντικατάσταση του λόγο καλαισθησίας, έστω και την επαναφορά μετά από συντήρηση του παλιού φωτισμού με τη χρηματική συμμετοχή των κατοίκων αν χρειαστεί. Το θέμα θα επανέλθει σε κανονική συνεδρίαση του Συμβουλίου και θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί φόρμουλα αντικαταστάσης του. Προ ημερησίας συζητήθηκε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης του δρόμου στο Μελίσσι που εκ νέου τμήμα του,  είναι πολύ επικίνδυνο και  κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τήνου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίασή, ενέκρινε ομόφωνα την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς «κατά παντός υπευθύνου, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Υγείας» με αφορμή το τραγικό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Ως εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, λόγω του περίτεχνου διάκοσμου, αλλά και της πολύ καλής διατήρησής του, χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τον ρωμαϊκό τάφο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην αρχαία Κόρινθο. Ο καμαροσκεπής θαλαμοειδής υπόγειος τάφος, που χρονολογείται γύρω στον 1ο με 2ο αι. μ.Χ., ίσως και παλαιότερα, ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο των εργασιών διάνοιξης της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Το μνημείο, εξαιρετικής τέχνης και σημασίας, είναι παρόμοιο με τον τάφο που εντοπίστηκε το 2012 και το οποίο εντυπωσίασε με τις περίτεχνες και πολύχρωμες τοιχογραφίες του.

Αύριο στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 7:00 το βράδυ, η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, διοργανώνει, Εκδήλωση-συζήτηση: 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. "Σαράντα χρόνια μετά τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του Νοέμβρη, τα πολιτικά μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν στην επικαιρότητα. Ο κόσμος της εργασίας που δοκιμάζεται από την επίθεση του κεφαλαίου διεκδικεί: ψωμί – παιδεία - ελευθερία. Σας περιμένουμε όλους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, για να συζητήσουμε για την επικαιρότητα του Πολυτεχνείου με τον Κώστα Κωστόπουλο, το Δημήτρη Σερεμέτη και τον Ηλία Τριανταφυλλόπουλο", αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Το Σάββατο στις 7:00 το βράδυ  στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, η  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, διοργανώνει συζήτηση και προβολή της ταινίας, «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» (1940) αποτελεί ίσως την πιο επίκαιρη ματιά του κινηματογράφου απέναντι στην σημερινή παγκόσμια κοινωνικοπολιτική κατάσταση. Πρόκειται για την πρώτη ομιλούσα και ηχητική ταινία του Τσάπλιν, δεκατρία χρόνια μετά την εισαγωγή του ήχου στις ταινίες. Είναι μια ανελέητη πολιτική σάτιρα για την άνοδο του Χίτλερ και του ναζισμού. Αντί - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας  σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση πολιτών όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) το Σάββατο  από τις 10.00 π.μ. έως και 14.00 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά.

Το Σάββατο από τις 11 το πρωί, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο "Μεγαλόπολη και αειφορία - μία εναλλακτική πρόταση" κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειακού Συμβούλου και Γραμματέα του Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου, Λάμπρου Μπούκλη σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δ. Αποστολόπουλο. Στόχος της πρωτοβουλίας να παρουσιασθούν - συζητηθούν, επιστημονικές εισηγήσεις εστιασμένες σε ένα εναλλακτικό και καινοτόμο μοντέλο γιάμρουα την περιοχή, επ' ωφελεία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
+++++++


«Μετά 40 χρόνια, το ίδιο φασιστικό πρόσωπο από  τους… κυβερνώντες. Απείλησαν την  πανεπιστημιακή κοινότητα και τις  πρυτανικές αρχές για κατάληψη του  Πολυτεχνείου από τα ΜΑΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν εξέπεμπε ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ από τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ. Τι  πραγματικά φοβήθηκαν; Την αλήθεια που εκπέμπουμε εδώ και 5 μήνες; Την κατακραυγή του λαού ενάντια στις φασιστικές μεθόδους που ακολουθούν για να επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές; Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή. Η κυβέρνηση  και τα φερέφωνά της θα παίρνουν καθημερινά απαντήσεις. Όλοι την Πέμπτη 14 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στις 7 το απόγευμα στη συναυλία στο ΕΜΠ. Στις 17 Νοέμβρη όλοι στο συλλαλητήριο αντίστασης και μνήμης.» Αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση, Δελτίο Τύπου, της ΠΟΣΠΕΡΤ

Κάτω από δρακόντεια  μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές

Εξόφθαλμες λογιστικές αλχημείες της κυβέρνησης, πρωτογενές πλεόνασμα 2.6 δις ευρώ στα 10μηνο κατέγραψε ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Στατικούρα. Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης έκαναν λόγο για πλεόνασμα έτους 300 εκ. ευρώ, το οποίο η τρόικα κατέβαζε σε ακόμα μικρότερο  ποσό.

Για κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για εσωτερική κατανάλωση με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνουν η  Βρυξέλες το χάσμα τρόικας κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μέτρα του 2014, απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο σημερινό Γιούρωγκρουπ.

Την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων, απαιτεί η τρόικα.

Τριγμοί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και ας πέσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

Σκληρή επίθεση από τον Βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα στις 5μιση το απόγευμα, την ΕΤ 3, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στους δημοσιογράφους Αγλαΐα Κυρίτση, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Γιαννούλη.

Τη στήριξη αντιμνημονιακών υποψηφίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσαν  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μικρό προβάδισμα διατηρεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  σε νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας (22% έναντι 21,5%). Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Επανέναρξη των μαθημάτων στο Καποδιστριακό στις 19 Νοεμβρίου, εφόσον οι διοικητικοί υπάλληλοι επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες, τονίζει ο Πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα αυτόφωρα πλημμελήματα και κακουργήματα που διαπράχθηκαν, όπως υποστηρίζουν, το περασμένο το Σάββατο,  έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αθώοι για το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου Prestige στα ανοιχτά της Γαλικίας που προκάλεσε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην Ισπανία, κρίθηκαν τα μέλη του πληρώματος και ο επικεφαλής του εμπορικού ναυτικού. Πάντως, το δικαστήριο καταδίκασε σε εννέα μήνες φυλάκιση τον Έλληνα καπετάνιο, για μικρότερη κατηγορία -επειδή αρνήθηκε τη ρυμούλκηση του πλοίου στα ανοιχτά, πριν αυτό κοπεί στα δύο και βυθιστεί.

«Πράσινο φως» δόθηκε από το ΝΑΤΟ στο αίτημα της Τουρκίας για την παραμονή στα σύνορά της των συστοιχιών πυραύλων Patriot που αναπτύχθηκαν στις αρχές του έτους, καθώς κρίθηκε ότι η απειλή από τον εμφύλιο πόλεμο στη γειτονική Συρία εξακολουθεί να είναι σοβαρή για την Άγκυρα.

Πριν την ανατροπή μου ο στρατός με απήγαγε, καταγγέλλει ο ανατραπείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Αίγυπτος δεν θα γνωρίσει τη σταθερότητα εάν ο ίδιος δεν επιστρέψει στην προεδρία.   

Βροχές με  Βορειοανατολικούς  ανέμους  5 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου