Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δευτέρα 30-3-2015/07.30 πμ…. Ξεκίνησε χθες η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δρόμους της Τρίπολης και η εναπόθεσή τους στον χώρο που μισθώθηκε από τον δήμο στη θέση Άγιος Βλάσης, με τον δήμαρχο της Τρίπολης να δηλώνει ότι η πόλη θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες και «δεν θα ζήσει ξανά ποτέ αυτή την κατάσταση». Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σε έκτακτη συνέντευξή του, είπε ότι εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών… Ζήτησε για άλλη μια φορά υπομονή κι ανοχή λίγων ημερών από τους κατοίκους…. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων για το σημείο εναπόθεσης, σημείωσε ότι ανησυχούν διότι λανθασμένα νομίζουν πως θα δημιουργηθεί εκεί μια χωματερή τύπου Αγίας Τριάδας. Επιπλέον, για τις αιτιάσεις ορισμένων ότι από την εναπόθεση των σκουπιδιών στον Άγιο Βλάση θα μολυνθεί πηγή ύδρευσης, είπε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα γιατί η πηγή βρίσκεται πολύ μακριά….


Ξεκίνησε χθες η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δρόμους της Τρίπολης και η εναπόθεσή τους στον χώρο που μισθώθηκε από τον δήμο στη θέση Άγιος Βλάσης, με τον δήμαρχο της Τρίπολης να δηλώνει ότι η πόλη θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες και «δεν θα ζήσει ξανά ποτέ αυτή την κατάσταση». Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σε έκτακτη συνέντευξή του, είπε ότι εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών… Ζήτησε για άλλη μια φορά υπομονή κι ανοχή λίγων ημερών από τους κατοίκους…. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων για το σημείο εναπόθεσης, σημείωσε ότι ανησυχούν διότι λανθασμένα νομίζουν πως θα δημιουργηθεί εκεί μια χωματερή τύπου Αγίας Τριάδας. Επιπλέον, για τις αιτιάσεις ορισμένων ότι από την εναπόθεση των σκουπιδιών στον Άγιο Βλάση θα μολυνθεί πηγή ύδρευσης, είπε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα γιατί η πηγή βρίσκεται πολύ μακριά.


Σήμερα στις 4 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, ο Δήμος  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες», διάρκειας 3 ωρών. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2743360200 κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες! Είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι παρά να μην κάνουμε τίποτα!

Με 4 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο στις μια   το μεσημέρι στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος "σβούρα"  Σινά 37 στην Κόρινθο. Διοργανώνει «Πασχαλινό παζάρι οικονομικής ενίσχυσης, για να μπορεί η σβούρα να συνεχίσει να έχει την πόρτα της ανοιχτή. Για όλη την εβδομάδα από Δευτέρα 30 Μαρτίου έως Κυριακή 5 Απριλίου, κάθε απόγευμα 19.00 - 21.00. Πίνουμε καφεδάκι, συζητάμε και βοηθάμε τον χώρο που ανήκει σε όλους μας! Με πασχαλινά και όχι μόνο σχέδια, χειροποίητα σαπουνάκια και άλλα όμορφα αντικείμενα, από τα χεράκια της δασκάλας μας των κατασκευών. Θα σας περιμένουμε με χαρά!»

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Τετάρτη στις  5.30   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία την Πέμπτη στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων (αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα), συνολικού εμβαδού 117,20 τ.μ. που αποτελείται από κυρίως αίθουσα, w.c. και χώρο μαγειρείου. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.546 τ.μ. με διαμορφωμένο αύλειο χώρο και πάρκινγκ»

++++++++

Σχεδόν  έξι ώρες διήρκεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο της Κυριακής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημέρωσε τους υπουργούς για λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρέδωσαν τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών στο Brussels Group. Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε την λίστα των μεταρρυθμίσεων ομόφωνα και επανεπιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης "να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να επιτύχει μια αμοιβαία επωφελή λύση".

 Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη οι μεταρρυθμίσεις έχουν θετικό δημοσιονομικό  αποτέλεσμα και μεταφέρουν τα βάρη από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα

Στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει εκτάκτως τη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ανέβαλε την επίσκεψη του στις Σκουριές Χαλκιδικής ο Αντώνης Σαμαράς. Καλοδεχούμενη η συζήτηση, έστω και με συνοπτική διαδικασία λέει το ΠΑΣΟΚ.

Για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο με ποσοστό 70-30 έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον θα εξετάσει το θέμα φέρεται να απάντησε η Αμερικανίδα υφυπουργός εξωτερικών Βικτώρια Νούλαν. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα

Κρίσιμες επαφές του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Μόσχα για τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας, Ρωσίας και για την επιστροφή των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες  βράδυ, ύστερα από αίτημά της, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Παπούα Νέα Γουινέα, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Μεγάλος νικητής ο Σαρκοζί,  στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, ενώ ενίσχυσε τις δυνάμεις του το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Βαριά ήττα του Ολάντ

Η επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι εφικτή, απομένουν ωστόσο «δύο ή τρία ζητήματα» που πρέπει να επιλυθούν, δήλωσε ιρανός εκπρόσωπος στις «Συνομιλίες των 'Εξι» με το Ιράν. Ωστόσο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει νωρίτερα επιφυλάξεις.

Παρ΄ ολίγο νέα τραγωδία, αεροσκάφος τύπου A 320 της Air Canada βγήκε από τον διάδρομο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης με αποτέλεσμα 25 από τους 132 επιβάτες και μέλη πληρώματος να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.


Τοπικές νεφώσεις με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  6 μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου