Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παρασκευή 20-3-2015/07.30 πμ…. Για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα έργα που γίνονται στην περιοχή για Προαστιακό και Νέα Εθνική στην ευρύτερη περιοχή, κάνει λόγο Δελτίο Τύπου, της ¨ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ¨ και αναφέρει μεταξύ άλλων. «Έχουμε εκφράσει παλιότερα την άποψή μας και για τη χρησιμότητα των έργων που είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά και για τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση τους και δεν θα επεκταθούμε σε αυτά. Σήμερα θέλουμε να τονίσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν απ’ την εκτέλεσή τους και αυτά που εκτιμούμε ότι θα προκύψουν στο μέλλον και όλα έχουν σαν βάση την ελαχιστοποίηση του κόστους για τις εταιρείες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν......




Για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα έργα που γίνονται στην περιοχή για Προαστιακό και Νέα Εθνική στην ευρύτερη περιοχή, κάνει λόγο Δελτίο Τύπου, της  ¨ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ¨ και αναφέρει μεταξύ άλλων. «Έχουμε εκφράσει παλιότερα την άποψή μας και για τη χρησιμότητα των έργων που είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά και για τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση τους και δεν θα επεκταθούμε σε αυτά. Σήμερα θέλουμε να τονίσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν απ’ την εκτέλεσή τους και αυτά που εκτιμούμε ότι θα προκύψουν στο μέλλον και όλα έχουν σαν βάση την ελαχιστοποίηση του κόστους για τις εταιρείες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν...... Μετά και τη χθεσινή μας παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, η δημοτική αρχή έστειλε σήμερα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και ελπίζουμε να εισακουστεί. Κι εμείς με τη σειρά μας καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για όλα τα παραπάνω και να δεσμεύσει τις εταιρείες ότι θα αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές που προκαλούν. Επίσης να ελέγξουν τις αμμοληψίες και εναποθέσεις αδρανών υλικών που γίνονται, τις αλλοιώσεις στη ροή των όμβριων υδάτων και το εργοτάξιο πίσσας στη Λυγιά. Θα παρακολουθούμε στενά όλα αυτά τα θέματα και θα επανέλθουμε…»

Αύριο στις 6μιση το απόγευμα στο Θέατρο ¨Άγγελος Σικελιανός¨ στο Ξυλόκαστρο, το 2ο Δημοτικό Ξυλοκάστρου, σας προσκαλεί στο "Ταξίδι του Τουρτούρι" του Ευγένιου Τριβιζά που θα παρουσιάσει η ΣΤ΄ τάξη. Guest εμφάνιση της Ε΄ τάξης.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα  στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «σβούρα» και η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου,  συνδιοργανώνουν εκδήλωση, συζήτηση, «Με αφορμή την υπόθεση Charlie Hebdo: Ισλαμοφοβία - Ευρώπη - Ολοκληρωτισμός». Θα μιλήσουν οι: Σία Αναγνωστοπούλου (Καθηγήτρια-Βουλευτής) , Αλεξάνδρα Ιωαννίδου (Αναπλ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ) και Κώστας Πετρούλιας (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση). Συντονίζει η Μαρία Νικολακάκη (Αναπλ. Καθηγήτρια, ΠΑΠΕΛ). Είσοδος Ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 4 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, ο Δήμος  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες», διάρκειας 3 ωρών. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2743360200 κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες! Είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι παρά να μην κάνουμε τίποτα!

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις8μιση το βράδυ, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και φέτος θα συμμετάσχει στην Ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα από δημοτικά κτίρια και πλατείες στις 28 Μαρτίου και ώρα 20:30-21:30 μ.μ. Δώστε και σεις το παράδειγμα σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού σας και ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην παραπάνω δράση.
++++++++


Σύγκλιση καταγράφηκε στη μαραθώνια επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής. Από τις συζητήσεις προέκυψε προθυμία σύγκλησης έκτακτου Eurogroup υπό την προϋπόθεση η Αθήνα να παράσχει λίστα άμεσων μεταρρυθμίσεων.

Περισσότερο αισιόδοξος δήλωσε μετά τις συνομιλίες ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ξαναμπήκε στις ράγες «γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί». Η Ελλάδα συμπλήρωσε θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, την 5η αξιολόγηση, το e-mail Χαρδούρβελη, τόνισε.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση όλες οι πλευρές δήλωσαν ότι δεσμεύονται στις αποφάσεις του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς και σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Οι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.

Σε έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ για να διαπιστωθεί εάν τα έσοδα της δημόσιας περιουσίας χρησιμοποιήθηκαν στην αφομοίωση του Ελληνικού χρέους θα προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών, όπως έκανε γνωστό ο Δημήτρης Μάρδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Αποκάλυψη στη Βουλή από το Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν βρήκε στο υπουργείο οικονομικών το κείμενο του αιτήματος της κυβέρνησης Σαμαρά για 2μηνη παράταση του μνημονίου, αλλά ούτε και οι 2 συμφωνίες με το Νομισματικό Ταμείο, όπως κατήγγειλε, ο προκάτοχος του Γκίκας Χαρδούβελης πηρέ στο προσωπικό του αρχείο το έγγραφο του αιτήματος για 2μηνη παράταση.

Σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπειγόντως το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο και τα Ασφαλτικά Ταμεία. 

Άμεσα θα προχωρήσει η επαναπρόσληψη των απολυμένων και των διαθεσίμων από το Δημόσιο, το απαιτούμενο κόστος έχει υπερκαλυφτεί από τις δραστικές μειώσεις που πετύχαμε στη δαπάνη για συμβούλους  υπουργών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύντομα θα επαναπροσληφθούν οι διαθέσιμοι και απολυμένοι εκπαιδευτικοί που υπολογίζονται σε 2500 με 3000, τόνισε ο υπουργός παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, διευκρίνισε μάλιστα ότι, υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα

Στις 24 Μαρτίου αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορείτε για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ


Μαλακώνει τη στάση του στο θέμα του Παλαιστινιακού ο νικητής των ισραηλινών εκλογών Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εναντίον της δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους, όμως «οι συνθήκες πρέπει να αλλάξουν».

Στο πλαίσιο της νέας απεργίας που προκήρυξε το συνδικάτο των πιλότων, «η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει 700 πτήσεις», δηλαδή το 50% των πτήσεων που προβλεπόταν να πραγματοποιηθούν σήμερα.

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους,  Βορειοανατολικούς ανέμους  4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου