Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 11-3-2015/07.30 πμ…. Με απόφαση του ΦΟΔΣΑ έκλεισε οριστικά χθες το πρωί ο ΧΥΤΑ Κιάτου, Αφού παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε. Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ του Κιάτου λειτουργεί χωρίς την ισχύουσα άδεια από το 2002. Την ίδια ώρα ο Δήμος Βέλου Βόχας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους δημότες ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα χθες, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αποφασίστηκε να σταλούν 3000 τόνοι από τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Κόρινθο σε αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ της Κορίνθου……




Με απόφαση του ΦΟΔΣΑ έκλεισε οριστικά χθες το πρωί ο ΧΥΤΑ Κιάτου, Αφού παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε. Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ του Κιάτου λειτουργεί χωρίς την ισχύουσα άδεια από το 2002. Την ίδια ώρα ο Δήμος Βέλου Βόχας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους δημότες ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα χθες, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αποφασίστηκε να σταλούν 3000 τόνοι από τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Κόρινθο σε αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ της Κορίνθου.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το ΚΕΔΜΟΠ και το ΙΙΒΕΑΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 6 το απόγευμα  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στο Ξυλόκαστρο (Κέντρο Νεότητας), με θέμα «Δωρεά Μυελού των Οστών και Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος». Είσοδος Ελεύθερη.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ  στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, για την χρήση πεζοδρομίων και Κοινόχρηστων Χώρων στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφτεί την επόμενη μέρα  (ΤΡΙΤΗ)  επίσης στις 6 το απόγευμα. Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την 17η Μαρτίου 2015 στο email : tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr
+++++

Ιστορικής σημασίας συνεδρίαση στη Βουλή για την επανίδρυση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Δήλωση βαρύνουσας σημασίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεση του να εφαρμόσει την απόφαση του Άρειου Πάγου, αναφορικά με την καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας στο Δίστομο, η οποία προβλέπει την αναγκαστική εκτέλεση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα.

Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας, δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής και δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια, παρέχοντας τη διαβεβαίωση, τόσο προς τον Ελληνικό όσο και τον Γερμανικό λαό ότι, το θέμα των αποζημιώσεων θα αντιμετωπιστεί με διάθεση συνεννόησης και διαλόγου. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα, ώστε μέσα από το διάλογο και με ισότιμους όρους να βρεθεί μια λύση στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Όπως σημείωσε επιπροσθέτως, εμείς δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, έτσι οφείλουν να πράξουν και όλες οι πλευρές, γιατί η ηθική δεν μπορεί να είναι αλακάρτ και κατά περίσταση.

Πολυεπίπεδες διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και Ευρωπαίους αξιωματούχους, ξεκινά σήμερα η Ελληνική πλευρά, οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στις Βρυξέλες. Αντίστοιχη συνάντηση θα έχει ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον ομόλογο του Μισέλ Σαπέν και τον Γάλλο υπουργό οικονομίας Εμμανυέλ  Μακρόν

Σκληρή απάντηση στις νέες απειλές Σόιμπλε έδωσε η κυβέρνηση. Η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας, έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς.

Συνάντηση στη Γαλλική πρωτεύουσα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός. Διαδοχικές συναντήσεις την Παρασκευή στις Βρυξέλες με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ καθώς και με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο .

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, παρείχε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης

Πολυνομοσχέδιο που θα προβλέπει την επαναπρόσληψη στο Δημόσιο των απολυμένων μέσω της διαθεσιμότητας θα καταθέσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο εσωτερικών, σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τον οδικό χάρτη για την άμεση αποκατάσταση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την σταδιακή αύξηση στον κατώτατο μισθό και την επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας, περιγράφει έγγραφο του υπουργού εργασίας Πάνου Σκουρλέτη.

Υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα ξεκινά σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη σε 2ο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιότη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Βίντεο της ISIS δείχνει παιδί να εκτελεί «πράκτορα» της Μοσάντ, Γαλλόφωνος τζιχαντιστής στην κάμερα

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε μία βάση της αστυνομίας στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν 24 αστυνομικοί. Η επίθεση σημειώθηκε στην  πόλη Αλ-Αρίς της επαρχίας του Βορείου Σινά. Οι αρχές εικάζουν ότι την επίθεση μπορεί να πραγματοποίησε καμικάζι.

Οριστική αθώωση του Μπερλουσκόνι για την Ρούμπι στα «μπούνγκα μπούνγκα, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει την ηλικία της

+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου