Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τρίτη 24-3-2015/07.30 πμ…. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. «23.05.2015. ως 31.05.2015 στην πόλη Daugavpils της Λετονίας θα πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή νέων με τίτλο «Dance World”. Δίνεται η ευκαιρία στους νέους και νέες της πόλης μας, 17 έως 30 ετών να συμμετέχουν. Όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων καλύπτονται από το πρόγραμμα ERASMUS + της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαραίτητη η ικανότητα επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε στο e-mail Orfeas_info_office@yahoo.gr και στο τηλέφωνο 2743360312 (Φιλιππάκη Γεωργία) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΡΦΕΑΣ (ΚΕΠ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)»…..






Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, στην 5η τακτική συνεδρίασή του,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το Σάββατο, στις 8μιση το βράδυ, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και φέτος θα συμμετάσχει στην Ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα από δημοτικά κτίρια και πλατείες στις 28 Μαρτίου και ώρα 20:30-21:30 μ.μ. Δώστε και σεις το παράδειγμα σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού σας και ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην παραπάνω δράση.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 4 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, ο Δήμος  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες», διάρκειας 3 ωρών. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2743360200 κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες! Είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι παρά να μην κάνουμε τίποτα!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία την Πέμπτη 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων (αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα), συνολικού εμβαδού 117,20 τ.μ. που αποτελείται από κυρίως αίθουσα, w.c. και χώρο μαγειρείου. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.546 τ.μ. με διαμορφωμένο αύλειο χώρο και πάρκινγκ»
++++++++


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Θέμα κατοχικού δανείου για λόγους πρωτίστως ηθικούς αλλά και τη δικαστική συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να εξαλειφθούν αρνητικά στερεότυπα όπως ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί φταίνε για όλα τα δεινά της Ελλάδας - Δεν ήρθα στη Γερμανία για οικονομική βοήθεια αλλά για να βρούμε κοινό έδαφος για το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον σημείωσε ο πρωθυπουργός - Η Α. Μέρκελ επανέλαβε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και πότε και επαναλαμβάνοντας ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει με τους θεσμούς

Μετά τη χθεσινή  συνάντηση, μπαράζ συναντήσεων  θα έχει  σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί, με τον Υπουργό Εξωτερικών Frank Walter Steinmeier, με την συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping και τον πρόεδρο τη Κ.Ο. Gregor Gysi, με τον αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel, με τους προέδρους των Πράσινων Cem Oezdemir, Simone Peter και Ska Keller και στις 12μιση το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος.

«Είναι προφανές ότι τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε στην αποψινή συνάντηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Χωρίς να αναπαράγει τα στερεότυπα που χωρίζουν τους δύο λαούς, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις σκέψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας». Ο πρωθυπουργός έπραξε το αυτονόητο - Δεν δήλωσε «ουδείς αναμάρτητος», όπως ο κ. Σαμαράς, το σχόλιο  του κυβ. εκπροσώπου για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας .

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς άδειασε τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, καθώς όπως είπε τα 2 δισ. που ανακοινώθηκαν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προέρχονται κυρίως από πόρους της περιόδου 2007-2013, που παρέμεναν μέχρι σήμερα αναξιοποίητοι, αλλά και από μια πρόωρη εκταμίευση κονδυλίων της περιόδου 2014-2020.

Στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τις καταγγελίες που δημοσίευσε σε βάρος του Το Βήμα της Κυριακής.

Ένας νεκρός από τη φωτιά χθες στο High Speed 5, ενώ αυτό βρισκόταν για επισκευή στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Οι πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας είναι μεταξύ των έξι προσώπων για τα οποία θα ζητηθεί η παραπομπή τους σε δίκη με την κατηγορία ότι τουλάχιστον επί 18 χρόνια διατηρούσαν ένα «μαύρο ταμείο»


Κρησφύγετα των ναζί στη ζούγκλα της Αργεντινής ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, στο Πάρκο Τεγιού Κουάρε

Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε συνοικία του Λονδίνου, εκκενώθηκαν σπίτια και σχολεία

Τοπικές νεφώσεις με ασθενή βροχή και Βορειοανατολικούς ανέμους  3 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.      
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου