Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Δευτέρα 2-3-2015/07.30 πμ…. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα μεγάλα έργα κατασκευής της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής και του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, που πραγματοποιούνται στα όρια του Δήμου. Τα έργα έχουν επιφέρει σημαντικές ζημίες κυρίως στο οδικό επαρχιακό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε άλλες υποδομές (δίκτυα ομβρίων, αποχετευτικό δίκτυο, αρδευτικό δίκτυο κ.λ.π.)…..


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  κ. Ηλία Ανδρικόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα μεγάλα έργα κατασκευής της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής και του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, που πραγματοποιούνται στα όρια του Δήμου.  Τα έργα έχουν επιφέρει σημαντικές ζημίες κυρίως στο οδικό επαρχιακό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε άλλες υποδομές (δίκτυα ομβρίων, αποχετευτικό δίκτυο, αρδευτικό δίκτυο κ.λ.π.)

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Μ.Θελερίτη, Γ. Ψυχογιός και Θ.Κουρεμπές, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Γ.Δέδες, , ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ξυλοκάστρου κ. Π. Γκιουλής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αγγ. Κλειώση, Π. Καλύβας, Δ. Κάσσιος και Μ. Αλογογιάννης, οι επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας κ.κ. Β.Τσιώτος, Αν.Ζάρρος και Φ.Μπρακούλιας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών κ.κ.  Δημόπουλος και Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωποι των κατασκευαστριών εταιρειών Κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, JB ΑΒΑΞ και οι προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Χρ. Καραγιάννης και κ. Αρ.Ιωάννου.  Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και στο πέρας της συμφωνήθηκε, από το σύνολο των παρευρισκομένων, να αναληφθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην 4η τακτική  συνεδρίαση του

Σήμερα στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την εξαγωγή και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά. Στην εκδήλωση θα εισηγηθούν τα θέματα εκ μέρους της εταιρείας με την επωνυμία ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ/FOOD EXPORTS ο κ. Κωνσταντίνος Κορνιωτάκης επιχειρηματίας και Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου , καθώς και οι εκπρόσωποι της Κινεζικής εταιρείας. Πληροφορίες: Ελισάβετ Τσαμαντά, τηλ. 27410-24464 (εσ. 911)
+++++


Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νέος γραμματέας εκλέχτηκε ο Τάσος Κορωνάκης.

Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικός πιο λειτουργικός σε ένα Κόμμα Δημοκρατικό, ανοιχτό στο διάλογο και την κρητική, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Απορρίφτηκε  από την Κ.Ε τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της  για τη συμφωνία του Γιούρωγκρουπ. Κατά της τροπολογίας ψήφισαν 92 μέλη, υπέρ 68 ενώ, βρέθηκαν και 5 λευκά.

Διευκρινήσεις για τη φημολογία ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Κ.Ε, όπως είπε πήγε στο νοσοκομείο για μια προληπτική εξέταση, για μια ακτινογραφία και διαβεβαίωσε ότι όλα είναι  καλά.

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κομισιόν απέστειλαν ο Ισπανός και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ότι, Μαδρίτη και Λισαβόνα έχουν συνασπιστεί εναντίον της Αθήνας, σύμφωνα με Ισπανικά δημοσιεύματα. Πηγές της Ελληνικής κυβέρνησης απέδωσαν αυτή την κίνηση σε παρερμηνεία των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι, η νέα Ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων.

Με πιστωτικό γεγονός απείλησε την Ελληνική κυβέρνηση ο Βόλφγκαν Σόιμπλε, αν δεν αποπληρώσει εγκαίρως τα οφειλόμενα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το 78% των αναγνωστών της Ιταλικής εφημερίδας La Repubblica  τάχθηκε υπέρ, το να δοθεί περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Έντονο διάβημα της Αθήνας σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε αλλά  και προς το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, καθώς η Τουρκιά επιδιώκει να δεσμεύσει για 10 μήνες ως πεδίο βολής για ασκήσεις την περιοχή ανάμεσα στη Σκύρο και τη Λήμνο.

48ωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, καθώς και την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της Εργοδοσίας.

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Ελληνικό Στρατό και συγκεκριμένα σε στρατιώτη που υπηρετεί στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, ανακοίνωσε το ΓΕΣ

Φόβους ότι εκατοντάδες παιδιά στο Νότιο Σουδάν απήχθηκαν στα μέσα Φλεβάρη και δια της βίας στρατολογήθηκαν σε οργάνωση που πρόσκειται στην κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν, εξέφρασε η Γιούνισεφ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ασουάν, στην Άνω Αίγυπτο. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην τουριστική αυτή πόλη από την έναρξη των ενεργειών των τζιχαντιστών, οι οποίοι στοχοποιούν κυρίως τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

«Τουλάχιστον 172 τζιχαντιστές» σκοτώθηκαν στο Σινά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με απολογισμό των αιγυπτιακών επιχειρήσεων

Στη Νιγηρία το πλήθος λυντσάρισε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια έκαψε την σωρό μιας νεαρής γυναίκας με την υποψία ότι, ήταν βομβίστρια καμικάζι.

Το σχέδιο του ΟΗΕ για εκεχειρία γύρω από το Χαλέπι στη Συρία, απέρριψε η Συριακή αντιπολίτευση. Ζήτησε διαπραγμάτευση για συνολική επίλυση με αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ   και δικαστήριο για τους εγκληματίες πολέμου.

Αίθριος  καιρός  με  Δυτικούς  ανέμους  6 μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου