Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη 30-1-2014/ 07.30 π.μ…… Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από το «ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», «καλεί τους αγρότες της Πελοποννήσου να παραστούν μαζικά αύριο στις 15.00 στα διόδια της Τρίπολης (κόμβος Νεστάνης) προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους αγρότες της Ελλάδας και να βροντοφωνάξουμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αντίθεσή μας στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης. Ένα ακόμα οργανωμένο σχέδιο κτυπήματος των μικρό – μεσαίων εισοδημάτων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος αυτή τη φορά είναι οι αγρότες.»…..


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από το  «ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», «καλεί τους αγρότες της Πελοποννήσου να παραστούν μαζικά αύριο στις 15.00 στα διόδια της Τρίπολης (κόμβος Νεστάνης) προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους αγρότες της Ελλάδας και να βροντοφωνάξουμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αντίθεσή μας στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης. Ένα ακόμα οργανωμένο σχέδιο κτυπήματος των μικρό – μεσαίων εισοδημάτων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος αυτή τη φορά είναι οι αγρότες.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κατά την  έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την παράταση της αποχής των Δικηγόρων, μελών του Συλλόγου, από τα καθήκοντά τους  σήμερα και αύριο. Ως προς το πλαίσιο της αποχής ισχύει ό,τι και κατά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Με εξαιρετική και ποικίλη ύλη όπως πάντα, κυκλοφόρησε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή το 4ο φύλλο της  «Συμπολιτείας».   Τριμηνιαία εφημερίδα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Μην το χάσετε… Προμηθευτείτε το η κατεβάστε το σε Ηλεκτρονική μορφή, http://www.sympoliteia.net/EF4.pdf

Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" και οι εκδόσεις "Στάσει Εκπίπτοντες" σάς καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Η δυνατότητα μιας αυτόνομης κοινωνίας" και σε μία γενικότερη συζήτηση για τη ζωή και τις ιδέες του Κορνήλιου Καστοριάδη. Η εκδήλωση θα γίνει Σάββατο  στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος) στις 7μμ και ομιλητές θα είναι οι Σπύρος Κουρούκλης και Νίκος Χριστόπουλος.
++++++++++


Δυναμικό όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στη Βουλή. Εγκρίθηκε επί της αρχής το επίμαχο νομοσχέδιο. Να ακυρώσει την Ιδιωτικοποίηση δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν  τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ, ύστερα από την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «Δυστυχώς, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την κομματική πειθαρχία αδιαφορώντας για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας».

Προσπάθειες υποβάθμισης της έλευσης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, από την κυβέρνηση. Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση του επικεφαλής της Επιτροπής με τον πρωθυπουργό. Συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Κ.Ο της ΝΔ

Προεκλογικού χαρακτήρα η επίσκεψη Σαμαρά στην Κεφαλονιά, αλλά και το υπουργείο εργασίας, όπου εξήγγειλε προγράμματα απασχόλησης για 440000 ανέργους  και ένα χρόνο Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μακροχρόνια ανέργους,

Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς από τη νέα σεισμική δραστηριότητα, αβέβαιο εάν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρύψει την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία, συνεπώς επικίνδυνοι η είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας, το  σχόλιο των Ενεργών Πολιτών στην επίθεση κατά του Μανώλη Γλέζου για δηλώσεις περί δήθεν κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αιγάλεω δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του Οργανισμού.

Παρέμβαση στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας και Μεταξά πραγματοποιεί στις 11 το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρών Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής, διεκδικώντας δωρεάν υγεία για όλους. Αντίστοιχη παρέμβαση και από το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Αχέπα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα στις 11 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο κατά των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους  από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, εξετάζουν οι Αγρότες

Κανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις από τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς ανεστάλη η τρίωρη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι Ελεγκτές Εναέριας  Κυκλοφορίας, στο πλαίσιο Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου για 4η φορά, οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές. 

Δημοσιογράφους του Al Jazeera δικάζει η Αίγυπτος για «τρομοκρατία», καταστολή και στα μέσα ενημέρωσης

Νέο κύμα εκκαθαρίσεων στο δικαστικό σώμα από την κυβέρνηση Ερντογάν, μετατέθηκαν 100 δικαστές στην Κων/πολη

Η πικρία που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, ήταν φανερή αυτή την εβδομάδα, όχι μόνο στην αίθουσα των συνομιλιών στη Γενεύη, αλλά και στους διαδρόμους. Όπως αναφέρει το Associated Press, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του εμφυλίου υποστηρικτές και επικριτές του Μπασάρ Αλ-Άσαντ -πολλοί από αυτούς δημοσιογράφοι- συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Η ατμόσφαιρα ήταν σχεδόν εκρηκτική.

Δεν πέφτει σε γόνιμο έδαφος η πρόταση που υπερψήφισε η ουκρανική Βουλή για αμνηστία στους συλληφθέντες εάν οι διαδηλωτές απομακρυνθούν από «τα περισσότερα κτίρια» που βρίσκονται υπό κατάληψη -με την αντιπολίτευση να την απορρίπτει ως εκβιαστική. Μέτρα από την ΕΕ σε βάρος του Γιανούκοβιτς ζητά ο Κλίτσκο.

Τοπικές νεφώσεις με Νοτιοδυτικούς, Ανατολικούς ανέμους 3 - 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου