Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη 13-10-2011 / 07.30 π.μ……8 νέοι εθελοντές και εθελόντριες από την Γερμανία, Εσθονία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, και Πολωνία, θα φιλοξενηθούν για 6 μήνες στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα υποστηρίξουν τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του δήμου……

  

    
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι..


8 νέοι εθελοντές και εθελόντριες  από την Γερμανία, Εσθονία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, και Πολωνία, θα φιλοξενηθούν για 6 μήνες στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα υποστηρίξουν τη λειτουργία  του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης,  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, δίνει τη δυνατότητα σε έξι (6) νέους, νέες  να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού που αφορούν στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στην Αγγλία και στην Ουγγαρία, καλύπτοντας το 100% των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας, επιδόματος διατροφής και άλλων βασικών εξόδων των δικαιούχων. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν 15 Νοεμβρίου με 1η Μαρτίου και θα έχουν διάρκεια 21 με 30 ημέρες. Αιτήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου. τηλ. Επικοινωνίας  2743 3 60 307 και  6934 29 31 91

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, προβλέπεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους με εξαίρεση των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών. Για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή απαιτείται αίτηση του οφειλέτη προς το Δήμο μέχρι 7/12/2011. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι να έχει καταβληθεί το 30% της οφειλής.

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις  5μιση  το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων.

Στην συνεδρίαση της προσεχής  Δευτέρας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Λάμπρος Μπούκλης, Περιφ. Σύμβουλος της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά θα καταθέσει επερώτηση για τους γνωστούς δεματοποιητές απορριμμάτων. Στην συνεδρίαση αυτή θα παρευρεθεί και η ειδική γραμματέας περιβάλλοντος κ. Μ. Καραβασίλη.

Την Δευτέρα στις 7μιση το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο στην Κόρινθο  (πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)      Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ συζητάει με τους πολίτες της Κορινθίας για:    «την ΚΡΙΣΗ – τις ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – και την ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ». Εισηγητές: Δ. Χρήστου, δημοσιογράφος, Μ. Φραγκάκη, μέλος ΚΠΕ Συνασπισμού και Γ. Δραγασάκης, οικονομολόγος, πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Την προσεχή Δευτέρα τις 7μιση το Βράδυ στην Αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξυλόκαστρο,  η παρουσίαση του προγράμματος «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, και τον ΕΦΕΠΑΕ. Είσοδος Ελεύθερη.
++++++++++++++

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων

48ωρη απεργία από σήμερα των Μέσων Μεταφοράς, θα κινούνται μόνο Προαστιακός και τρένα ΟΣΕ,  χειρόφρενο τραβούν αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί,  δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση του υπουργού εσωτερικών με την ΠΟΕ ΟΤΑ για τα σκουπίδια, το μεσημέρι ανακοινώσεις από το Χάρη Καστανίδη.

Εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την κατάληψη στο Κέντρο Έκδοσης Λογαριασμών της επιχείρησης, από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Εγκαταλείπει  πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας  η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα

Για ύφεση στο 5.9%, μεγαλύτερη από τις προβλέψεις κυβέρνησης και τρόικας, κάνει  λόγο σε έκθεση της η Εθνική Τράπεζα  

Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Σλοβακία για έγκριση του συμφώνου διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με  αντάλλαγμα πρόωρες εκλογές.

Στις Βρυξέλες σήμερα ο πρωθυπουργός, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε και τον επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ.

Δεν θα υπερβαίνει τις 5000 ευρώ, το πόσο για την απόκτηση άδειας παροχής υπηρεσιών Ταξί και Φορτηγών, συμφωνα με το σχέδιο νόμου, που ενέκρινε το υπουργικό

Ως ύποπτος κλήθηκε από την εισαγγελία της Αθήνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο πλαίσιο έρευνας για την περιουσιακή του κατάσταση

Προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι για την ληστεία σε τράπεζα στο «Ελ. Βενιζέλος» Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες

Τον Μοτασίμ Καντάφι δηλώνει ότι συνέλαβε και κρατά το Μεταβατικό Συμβούλιο. Χαώδης η κατάσταση στη Σύρτη

Σύλληψη του Τζορτζ Μπους για τα βασανιστήρια ζητά η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει επίσκεψης του στον Καναδά

Ανοίγουν το δρόμο για νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ με αφορμή το σχέδιο δολοφονίας, «Πρέπει να λογοδοτήσει»

Στην κορυφαία ενδεκάδα των προκριματικών του Γιούρω 2012, ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού, Τοροσίδηε, συμφωνα με το περιοδικό Στέρν.

Αίθριος καιρός  με Δυτικούς,  Βόρειους ανέμους  2 - 4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου