Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τετάρτη 2-3-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Σε αντίθεση με τα συμβούλια των προηγουμένων ετών, σε ήπιους τόνους με το νέο προεδρείο και  με 35  θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε  το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Στη Μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τελικός μετά τις 2 άκαρπες ψηφοφορίες δεν εξελέγει «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»,  ενώ Αντιπρόεδρος στο Πνευματικό Κέντρο μετά από πρόταση Σκούρα εξελέγει  ο Ανδρέας Ζάρρος.

Με θέμα την απογραφή και τον ισολογισμό. θα συνεδριάσει σήμερα στις 3 το απόγευμα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 

Σε συζήτηση – διάλογο σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο, καλεί τους νεολαίους, την Παρασκευή στις  8 το βραδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  Αντώνης Κλαδούχος.

Επιστολή προς την Υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου  σχετικα με το γυμνάσιο του χωριού, έστειλε ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Κρυονερίου

Από τις 16 Μαρτίου θα σταματήσουν να μεταφέρουν τους μαθητές των σχολείων αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ Κορινθίας αν δεν εξοφληθούν από το δημόσιο μέχρι τις 15 Μαρτίου. Αυτό είναι το χρονικό περιθώριο που έχουν θέσει καθώς το δημόσιο τους χρωστάει ήδη ως τώρα 4.500.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται από σημερα τα δρομολόγια των λεωφορείων Express μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου και καθιερώνονται:
- Δύο απευθείας δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Αθήνας – Πάτρας και
- Τρία απευθείας δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ Πάτρας – Αθήνας
-Η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται σε 18 ευρώ για απλή διαδρομή και 28,8 ευρώ για διαδρομή με επιστροφή.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανταποκρινόμενο στο αυξημένο ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών, αλλά και στα σχετικά αιτήματα των συλλογικών φορέων του Τουρισμού, ανακοινώνει ότι αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στην Πράξη ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ μέχρι και τις 31 Μαρτιου. πληροφορίες Επιμελητήριο Κορινθίας, κα Πανούση Μαριάντζελα, τηλ. 2741024464

Το Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σημερα και αύριο 5 με 7 το απόγευμα αποκριάτικες κατασκευές  με χαρτόνια και διάφορα υλικά. Την Παρασκευή 4 με 6 το απόγευμα  φορέστε την πιο αστεία στολή και ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε,  όπως αναφέρει η πρόσκληση. Μπορείτε όλοι να επισκεφτείτε και τις τρεις ημέρες την έκθεσή με αποκριάτικες δημιουργίες,

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ» που πραγματοποιεί το Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σημερα στις 5μιση το απόγευμα στο Πειραματικό Γυμνάσιο,  η τελευταία συνάντηση – μάθημα με Θέμα  : «Τηλεοπτικές εικόνες και φαντασιακές διεργασίες: Ανίχνευση μιας νέας σχέσης των παιδιών με την τηλεοπτική εικόνα».

Την Κυριακή τα καθιερωμένα Καρναβάλια στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στις 3 το απόγευμα στο Καμάρι και στις 3μιση στο Δερβένι, ενώ στις 8 το βραδυ το έθιμο της φωτιάς στον Άνω Αιγιαλό με μουσική, φωτιές και μεζέδες και την  Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο στις 11μιση το πρωί τα πατροπαράδοτα «κούλουμα» στην Πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο με την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα και χορό.

Την Κυριακή της Αποκριάς στις 10 το βραδύ στο κέντρο ‘KORINTHIAN PALACE’ στο Σολομό,  ο ετήσιος χορός  του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ
+++++++

Δύο αστυνομικοί 22 και 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ανδρών της ομάδας της ΔΙΑΣ με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη

Δεν θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους στη σύνοδο κορυφής της 11ης Μαρτίου, δήλωσε στο Ρόιτερ, ο Επίτροπος Ολι Ρεν.

Περιορισμό επιδομάτων στο Δημόσιο προτείνει η μελέτη για το ενιαίο μισθολόγιο

Αντιμέτωποι με φυλάκιση όσοι αποκρύπτουν έστω και 1 ευρω ΦΠΑ, συμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής.

Ρευστότητα ενός δισεκ. ευρω άντλησε η Γιούρωμπανκ, από μεγάλες διεθνείς τράπεζες με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, σπάζοντας  τον αποκλεισμό των αγορών.

Ανέστειλαν τις προγραμματισμένες για σήμερα και την Παρασκευή στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

Προκαταρτική έρευνα της εισαγγελίας εφετών, εάν υπήρξαν κερδοσκοπικές κινήσεις με τη συμμετοχή της Εθνικής και της Άλφα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων  για την μεταξύ τους συγχώνευση.

Άμεση λήψη μέτρων για τους μετανάστες της Υπατίας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ελλάδας

Απέβαλε  την Λιβύη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αμερικανικές  ναυτικές και  αεροπορικές μονάδες, παίρνουν θέση στη Μεσόγειο για την περίπτωση στρατιωτικής η ανθρωπιστικής επέμβασης.

Χρήση δακρυγόνων έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν, προκειμένου να διαλύσουν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης

Βροχές με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου