Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πέμπτη 7-4-2016 07.30 πμ…. Στην Κόρινθο έφτασε χθες, τέταρτη ημέρα, η πορεία πεζοπορίας ενάντια στην ανεργία που ξεκίνησε την Κυριακή από την Πάτρα, με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων. Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Κόρινθο, διατρέχοντας και χθες δεκάδες χιλιόμετρα. Λίγο πριν την Κόρινθο τους οδοιπόρους υποδέχτηκε μεγάλη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου με πανό και εντάχθηκαν κι αυτοί στην πορεία με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, ενώ κατά μήκος του δρόμου όπου πέρασε η πορεία πριν την Κόρινθο, είχαν αναρτηθεί επιγραφές στις κολόνες που έγραφαν τα ονόματα των εταιρειών που έβαλαν λουκέτο και τον αριθμό των ανέργων που άφησαν πίσω τους στην Κορινθία. Οι διαδηλωτές νωρίτερα το απόγευμα, έκαναν στάση στο Βραχάτι του δήμου Βέλου - Βόχας, όπου τους υποδέχτηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή, με πρώτο τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο. Οι διαδηλωτές διανυκτέρευσαν στην Κόρινθο και σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν για την Αθήνα, με πρώτο σταθμό τους Αγίους Θεοδώρους….




Στην Κόρινθο έφτασε χθες,  τέταρτη ημέρα, η πορεία  πεζοπορίας ενάντια στην ανεργία που ξεκίνησε την Κυριακή από την Πάτρα, με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων. Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Κόρινθο, διατρέχοντας και χθες δεκάδες χιλιόμετρα. Λίγο πριν την Κόρινθο τους οδοιπόρους υποδέχτηκε μεγάλη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου με πανό και εντάχθηκαν κι αυτοί στην πορεία με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, ενώ κατά μήκος του δρόμου όπου πέρασε η πορεία πριν την Κόρινθο, είχαν αναρτηθεί επιγραφές στις κολόνες που έγραφαν τα ονόματα των εταιρειών που έβαλαν λουκέτο και τον αριθμό των ανέργων που άφησαν πίσω τους στην Κορινθία. Οι διαδηλωτές νωρίτερα το απόγευμα, έκαναν στάση στο Βραχάτι του δήμου Βέλου - Βόχας, όπου τους υποδέχτηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή, με πρώτο τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο. Οι διαδηλωτές  διανυκτέρευσαν στην Κόρινθο και σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν για την Αθήνα, με πρώτο σταθμό τους Αγίους Θεοδώρους.

Το  Σάββατο στις 8:30 τον βράδυ, στο  Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός " στο  Ξυλόκαστρο, Η Χορωδία "φιλαρμονία" και η συνώνυμή της Μικτή Χορωδία Φιλαρμονία- Χριστόφορος Ιωάννου, συναντώνται γνωρίζονται και σιγοτραγουδούν! Είσοδος Ελεύθερη

Την Κόρινθο, τη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη θα επισκεφθεί αύριο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος,  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης “Lets do it GREECE” - «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», για το έτος 2016, το οποίο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016....  Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του εγχειρήματος, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνεργασίας σας, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της συγκεκριμένης εθελοντικής προσπάθειας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.... Σας ζητούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι και αύριο, στo e- mail: info@loutraki.gr και στο Fax: 27440 67978 με τα παρακάτω στοιχεία….» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση

Έως και αύριο, τα οχήματα τα οποία από την πόλη του Αιγίου θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εκτρέπονται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού έως και τον Ανισόπεδο κόμβο των Καλαβρύτων. λόγο εκτέλεσης εργασιών σκυρόδεσης Κάτω Διάβασης στην είσοδο προς Αθήνα του Ανισόπεδου Κόμβου Ανατολικού Αιγίου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών.

+++++++++++++


Μπλακάουτ σήμερα στο δημόσιο από την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει  η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων, αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από Λογιστές – Φοροτεχνικούς που προγραμματίζουν  αποκλεισμό της 4ης εφορίας της Αθήνας, κανονικά θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10 και μισή.

Αύριο απεργούν οι Λιμενεργάτες κατά τη συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΚΟΣΚΟ για την πώληση του 67% του ΟΛΠ. Προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας την ιδία μέρα οι ταχυδρόμοι του Νομού Αττικής, ζητώντας την άμεση πρόσληψη  προσωπικού για την κάλυψη των κενών στη διανομή.

«Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης, ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μετά από την ολοκλήρωση της 4ωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών

Θέμα ορίου ηλικίας στη χορήγηση των συντάξεων χηρείας έθεσαν αιφνιδιαστικά οι εκπρόσωποι των δανειστών που συμμετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια. Για τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας, οι δανειστές ζητούν να τεθεί ως όριο ηλικίας το 57ο-58ο έτος της ηλικίας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Έντονη κρητική για τα νέα μέτρα άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

2 εναλλακτικές προτάσεις για την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου, παρουσίασε η Κομισιόν. Προβλέπει ένα μηχανισμό μετεγκατάστασης  έκτακτης ανάγκης και η 2η προτείνει ένα νέο σύστημα κατανομής των αιτούντων άσυλο με κριτήρια το μέγεθος του κράτους, τον πλούτο και την ικανότητα απορρόφησης Προσφύγων. Θετικά αποτίμησε τις προτάσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. .

Σαράντα μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι πήγαν μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν  στη ΓΑΔΑ προκειμένου να τους γίνει έλεγχος. Νωρίτερα χθες βράδυ, περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κάτι που οι αρχές δεν επέτρεψαν, ενώ τους οδήγησαν πίσω στο σταθμό του Μετρό. Τελικά, οι πρόσφυγες επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Για κακούργημα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και ο επιχειρηματίας Αμπίν Μειονής, αφορμή νέα στοιχεία που εμφανίζουν τον κ. Παπασταύρου ως πραγματικό ιδιόκτητη και όχι ως απλό διαχειριστή της Οφσόρ εταιρείας.  

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι ανακοίνωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τη διάλυση του νομοθετικού σώματος της χώρας, βάσει προηγούμενης απόφασης της Βουλής, για δρομολόγηση πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 5 Ιουνίου.

Η Επιτροπή της Βουλής της Βραζιλίας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ από το αξίωμά της, ανακοίνωσε  ότι υπάρχουν βάσιμα στοιχεία πως παραποίησε τους αριθμούς σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση και το δημόσιο έλλειμμα της χώρας, ώστε να διευκολυνθεί η επανεκλογή της στο αξίωμα το 2014. Σήμερα ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Περισσότεροι από 130.000 άμαχοι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται ανάμεσα στον στρατό και τους αντάρτες από τα μέσα του Ιανουαρίου στην Τζέμπελ Μάρα στο Νότιο Νταρφούρ στο Σουδάν, δήλωσε σήμερα ο Ερβέ Λαντσούς, ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Ανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς  ανέμους  2 - 4   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου