Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τετάρτη 13-4-2016 07.30 πμ…. Αντίθετη στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο τμήμα της Παραλιακής στο Ξυλόκαστρο, η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ που αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ. «Μετά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει την συζήτηση περί τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της πόλης , αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να κοινοποιήσουμε τη θέση μας..... Όλοι μας βιώνουμε τις δυσκολίες της εποχής και έτσι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών του παραλιακού δρόμου. Όμως πιστεύουμε ότι η πρόταση για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη ζώνη δένδρων, παγκακιών, φωτιστικών, καθόλου δεν πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα....... Είναι λοιπόν αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, ο δήμος, οι τεχνικοί, οι φορείς και οι πολίτες να συζητήσουμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια και να αποφασίσουμε συνολικά για τα έργα, τις παρεμβάσεις και τα διαχειριστικά μέτρα που απαιτούνται....... Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι συμφωνούμε απόλυτα και θα υπερασπιστούμε την άμεση και ανεμπόδιστη επαφή του συνόλου των δημοτών με τη θάλασσα και τον ελεύθερο ορίζοντα καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του δημοτικού παραλιακού πεζοδρόμου. Επίσης κατά την άποψή μας η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη ζώνη πρασίνου είναι αποσπασματική, μη λειτουργική και ανεδαφική. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να συναισθανθεί τελικά το μάταιο του πράγματος και να μην δημιουργήσει χωρίς λόγο μια ακόμη αναστάτωση στον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό της πόλης μας.»…


Αντίθετη  στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο τμήμα της Παραλιακής στο Ξυλόκαστρο, η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ που αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ. «Μετά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει την συζήτηση περί τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της πόλης , αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να κοινοποιήσουμε τη θέση μας.....  Όλοι μας βιώνουμε τις δυσκολίες της εποχής και έτσι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών του παραλιακού δρόμου. Όμως πιστεύουμε ότι η πρόταση για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη ζώνη δένδρων, παγκακιών, φωτιστικών, καθόλου δεν πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα....... Είναι λοιπόν αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, ο δήμος, οι τεχνικοί, οι φορείς και οι πολίτες να συζητήσουμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια και να αποφασίσουμε συνολικά για τα έργα, τις παρεμβάσεις και τα διαχειριστικά μέτρα που απαιτούνται.......  Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι συμφωνούμε απόλυτα και θα υπερασπιστούμε την άμεση και ανεμπόδιστη επαφή του συνόλου των δημοτών με τη θάλασσα και τον ελεύθερο ορίζοντα καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του δημοτικού παραλιακού πεζοδρόμου. Επίσης κατά την άποψή μας η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη ζώνη πρασίνου είναι αποσπασματική, μη λειτουργική και ανεδαφική. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να συναισθανθεί τελικά το μάταιο του πράγματος και να μην δημιουργήσει χωρίς λόγο μια ακόμη αναστάτωση στον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό της πόλης μας.»

Το Σάββατο, στο 4ο Λύκειο στον Αι Γιώργη στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού πολιτικής θεωρίας "Το χωριό της Μαρμελάδας" (εκδόσεις Ταξιδευτής), του Γιώργου Κτενά, από το αυτοδιαχειριζόμενο «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου», που λειτουργεί από εθελοντές γιατρούς και πολίτες μακριά από την κάθετη μορφή οργάνωσης και την κρατική δομή και σας προσκαλεί να γνωριστούμε και να γίνουμε πολλοί. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και κοινωνικός ακτιβιστής Περικλής Κοροβέσης, ο χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων εθελοντής του Κ.Ι.Α. Κορίνθου Δημήτρης Καράγιωργας. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο συναυλία με τους Χαΐνηδες: Μία παράσταση με πεινασμένα άγρια θηρία, σεληνιασμένους προφήτες, ριψοκίνδυνους ταξιδευτές και παιγνιδιάρηδες ληστές που τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. 

Την Κυριακή στις 9 το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ", διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά Τουρνουά Μίνι Βόλλευ, "ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΡΟΣ", προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Ζάρρου. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε τόσα πολλά στη Νεολαία και στον Αθλητισμό του Ξυλοκάστρου. Συμμετέχουν: Γ. Σ.  Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ" - Γ. Σ. "ΑΠΟΛΛΩΝ Ξυλοκάστρου - Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑΣ. Είσοδος Ελεύθερη

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο «Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο» στο Δερβένι, η «ΡΟΔΙΑ» Ένωση Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδος «ΡΟΔΙΑ» σε συνεργασία με το Δήμο  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνουν  την «4η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής» Συμμέτοχες, Πληροφορίες στο 6936 557 539

Στις 26 Απριλίου θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα στο Ξυλόκαστρο,  επαναληπτική πλειοδοτική δημοπρασία εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (¨Μπαράκι"). Πληροφορίες: 2743 360 244 Σ. Παπαδημητρίου

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων,  ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2016, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι και την Παρασκευή  13 Μαΐου.  πληροφορίες: κα Σιώκου (τηλ. 2744360138),  παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής  (τηλ. 2744360126)
+++++++++++++


Την επιθετική διπλωματία επιλέγει η κυβέρνηση προκειμένου να στείλει το μήνυμα σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ  και της διαπραγμάτευσης εξπρές  που θα ακολουθήσει, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup στις 22 Απριλίου. Για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί επίσης στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, αύριο Πέμπτη.

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Στη Βουλή της επόμενη εβδομάδα 2 νομοσχέδια για τις αλλαγές σε Φορολογικό και Ασφαλιστικό που θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Κοινή συνέντευξη των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Δεν τα έχουμε σπάσει με τους θεσμούς, ξεκαθάρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως υπάρχει πολύπλοκη και πολυσύνθετη συζήτηση με τους θεσμούς.

Δέσμευση Κατρούγκαλου για προστασία των κυρίων Συντάξεων και της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ και μετά το 2018.

Έως τις 22 Απριλίου θα έχει βρεθεί λύση στα Κόκκινα Δάνεια, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.  Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η εκχώρηση σε Funds και των ενήμερων πράσινων δανείων.

Η εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, προτεραιότητα της κυβέρνησης. 15 προσαγωγές αλληλέγγυων στην πλειοψηφία τους ξένοι.

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην περίοδο 201 – 2013 για κονδύλια περίπου 2.5 εκ. ευρώ σε διαφημίσεις που θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν.

Στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση 

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο (ξεκινά από τις 5 το πρωί) οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη διάσωση 2.154 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι ιταλικές αρχές νότια της Σικελίας κατά τη διάρκεια 17 επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες. Ακόμη 1.850 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν διασωθεί τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά σε στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι

Την πτώση ενός ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία, κοντά στην πόλη Χομς, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου είναι νεκροί. Τα πτώματα τους έχουν μεταφερθεί σε ρωσική βάση.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της Σιδώνας, της μεγάλης πόλης του νοτίου Λιβάνου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΑΝΙ.

Τοπικές  νεφώσεις,  με   Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  ανέμους  2   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου