Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δευτέρα 11-4-2016 07.30 πμ…. Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Ξυλόκαστρο, σε μακροσκελές ενδιαφέρον άρθρο, ο Ανδρέας Ζάρρος αναφέρει μεταξύ άλλων. (οι υπογραμμίσεις δικές μου). «Τελικά είμαστε πολύ «παραλίες» εδώ στο Ξυλόκαστρο… Πόσα ν’ αντέξει πια αυτός ο παραλιακός δρόμος; Πόσα; Συμπληρώνουμε 10 χρόνια φέτος από την πρώτη προσπάθεια «ανάπλασης», αυτή των Αποθηκών Φραντζή, και το Ξυλόκαστρο, παρ’ όλο που δημοπρατήθηκαν τρία συνολικά έργα αναπλάσεων ύψους μεγαλύτερου των 6 εκ. ευρώ, παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα…. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες και διηγώντας τες να κλαις… Το «στραβό του κλήματος» το ‘φαγε και η προεκλογική περίοδος και πάλι την πατήσαμε σαν πόλη. Και τότε ήμασταν οι μόνοι που τολμήσαμε να πούμε το αυτονόητο: «Αν είναι να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, ας χάσουμε και τη χρηματοδότηση».... Το νέο πυροτέχνημα είναι να μπουν μερικά τραπέζια, σε κάθε μαγαζί από Κούστα μέχρι Αρίωνα, στο παραλιακό πεζοδρόμιο. Μια πρόταση που έχει διχάσει για άλλη μία φορά την πόλη και δείχνει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κανένα μάθημα από τα στραπάτσα που έχουμε πάθει..... Με την ευθύνη κύρια στη δημοτική αρχή, καλώ όλους τους συναδέλφους στο ΔΣ να μην το πιάσουμε μικροπολιτικά το θέμα και να βάλουμε στο τραπέζι τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το αγαπημένο μας Ξυλόκαστρο..... Ας δουλέψουμε όλοι, μαζί με τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο, που επίσης πρέπει να κάνουν υπερβάσεις, για να κάνουμε πάλι το Ξυλόκαστρο Ξεχωριστό, Όμορφο και Ζωντανό.» Ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα. http://armoniki.blogspot.gr/2016/04/blog-post_8.html


Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Ξυλόκαστρο, σε μακροσκελές ενδιαφέρον άρθρο,  ο Ανδρέας Ζάρρος αναφέρει μεταξύ άλλων. (οι υπογραμμίσεις δικές μου). «Τελικά είμαστε πολύ «παραλίες» εδώ στο Ξυλόκαστρο…  Πόσα ν’ αντέξει πια αυτός ο παραλιακός δρόμος; Πόσα; Συμπληρώνουμε 10 χρόνια φέτος από την πρώτη προσπάθεια «ανάπλασης», αυτή των Αποθηκών Φραντζή, και το Ξυλόκαστρο, παρ’ όλο που δημοπρατήθηκαν τρία συνολικά έργα αναπλάσεων ύψους μεγαλύτερου των 6 εκ. ευρώ, παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα…. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες και διηγώντας τες να κλαις… Το «στραβό του κλήματος» το ‘φαγε και η προεκλογική περίοδος και πάλι την πατήσαμε σαν πόλη. Και τότε ήμασταν οι μόνοι που τολμήσαμε να πούμε το αυτονόητο: «Αν είναι να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, ας χάσουμε και τη χρηματοδότηση».... Το νέο πυροτέχνημα είναι να μπουν μερικά τραπέζια, σε κάθε μαγαζί από Κούστα μέχρι Αρίωνα, στο παραλιακό πεζοδρόμιο. Μια πρόταση που έχει διχάσει για άλλη μία φορά την πόλη και δείχνει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε κανένα μάθημα από τα στραπάτσα που έχουμε πάθει..... Με την ευθύνη κύρια στη δημοτική αρχή, καλώ όλους τους συναδέλφους στο ΔΣ να μην το πιάσουμε μικροπολιτικά το θέμα και να βάλουμε στο τραπέζι τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το αγαπημένο μας Ξυλόκαστρο..... Ας δουλέψουμε όλοι, μαζί με τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο, που επίσης πρέπει να κάνουν υπερβάσεις, για να κάνουμε πάλι το Ξυλόκαστρο Ξεχωριστό, Όμορφο και Ζωντανό.» Ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα.   http://armoniki.blogspot.gr/2016/04/blog-post_8.html


«Πάτρα – Αθήνα είναι μόνο η αρχή». Αυτό φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι της πλατείας Συντάγματος, που έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα έπειτα από οκτώ ημέρες και 220 χιλιόμετρα περπάτημα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης «ολοκληρώθηκε σήμερα μια μορφή αγώνα, μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να κάνουμε πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το θέμα της ανεργίας. Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων. Δεν τερματίσαμε όμως εδώ, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε και τόνισε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για επερχόμενες απεργίες έως ότου «υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε.

Ανέβηκαν στην Α Κορινθίας Ισθμιακός, Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Πανσολυγειακός. Υποβιβάστηκαν Ταρσινά Σαρωνικός και Άρης Αρχαίας Κορίνθου.  Μετά από μία συναρπαστική μάχη ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου νίκησε με 1 - 0, στην εκπνοή του αγώνα τον πρωταθλητή Ισθμιακό και κέρδισε άνοδο στην Α΄ Κορινθίας 
 
Τη νομική κατοχύρωση του ακατάσχετου των προνοιακών επιδομάτων που καταβάλλονται στους πολίτες από τους Δήμους, ζήτησαν με Ερώτησή τους στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και  Οικονομικών οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσόγκας, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός, μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

Το Σάββατο, στο 4ο Λύκειο στον Αι Γιώργη στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού πολιτικής θεωρίας "Το χωριό της Μαρμελάδας" (εκδόσεις Ταξιδευτής), του Γιώργου Κτενά, από το αυτοδιαχειριζόμενο «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου», που λειτουργεί από εθελοντές γιατρούς και πολίτες μακριά από την κάθετη μορφή οργάνωσης και την κρατική δομή και σας προσκαλεί να γνωριστούμε και να γίνουμε πολλοί. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και κοινωνικός ακτιβιστής Περικλής Κοροβέσης, ο χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων εθελοντής του Κ.Ι.Α. Κορίνθου Δημήτρης Καράγιωργας. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο συναυλία με τους Χαΐνηδες: Μία παράσταση με πεινασμένα άγρια θηρία, σεληνιασμένους προφήτες, ριψοκίνδυνους ταξιδευτές και παιγνιδιάρηδες ληστές που τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου.

+++++++++++++


«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε λίγο πριν τις 7 το πρωί ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ο υπουργός ανέφερε ότι το ραντεβού με τους θεσμούς ανανεώθηκε για τις 15:00  και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο  αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια. Η συνάντηση που ξεκίνησε στις 9.30 χθες το βράδυ συνεχίζεται. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε γύρω στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να καταστεί σαφές εάν θα επανέλθει εντός της ημέρας.

«Αρκετά αισιόδοξος» ότι οι δανειστές θα καταλήξουν εντός των επομένων εβδομάδων σε μια λύση για την Ελλάδα εμφανίσθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας όμως ότι η λύση δεν θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους.

Στην Αθήνα σήμερα για επίσημη επίσκεψη, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Στις 11.30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, φθάνει στην Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης  και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.  Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Οργή και αποτροπιασμό για τις πρωτοφανείς σκηνές βίας που εξελίχτηκαν χθες στην Ειδομένη με πρωταγωνιστές Αστυνομικούς της FYROM.

 Αυστηρά διαβήματα προς τη FYROM από το υπουργείο εξωτερικών. Τη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, υποστηρίζει ότι, οι Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα και με τη βία στο έδαφος της.

Δεν υπήρξε παραβίαση συνόρων, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Άμυνας. Βολές κατά της κυβέρνησης από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Σήμερα οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Περισσότεροι από 100 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε ινδουιστικό ναό στην Ινδία. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 102, ενώ οι τραυματίες «αγγίζουν» τους 300. Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που χιλιάδες πιστοί είχαν συρρεύσει για να παρακολουθήσουν επίδειξη με χειροτεχνήματα για την έναρξη του Ινδουϊστικού νέου έτους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην επαρχία της Κέραλαγια να παρακολουθήσουν θέαμα

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που είχε τη βάση του στις Βρυξέλλες είχε σχεδιάσει νέο πλήγμα στη Γαλλία αλλά αποφάσισε εσπευσμένα να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε  η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.

Το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα, επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το 1945. Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Αμερικανός ΥΠΕΞ στο μουσείο και εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τον επόμενο μήνα.

Τοπικές νεφώσεις,  με  ισχυρούς   Δυτικούς,  ανέμους  7 - 8   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου