Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Δευτέρα 4-4-2016 07.30 πμ…. Με μαζική συμμετοχή ξεκίνησε χθες η μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας με σύνθημα«Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Η εκκίνηση έγινε λίγο πριν 9 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου. Επικεφαλής της πορείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή με το πανό της και ακολουθούν εργατικά σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι, συνταξιούχοι και δεκάδες φορείς.... Χθες, πρώτη διανυκτέρευση πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο. Παράλληλα, κάθε έξι με επτά χιλιόμετρα της διαδρομής υπάρχει στάση όπου γίνονται εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται τα βράδια σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Στην πορεία ακούγονται συνθήματα όπως: «Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι χώροι εργασίας, δούλοι δεν θα γίνουμε της εργοδοσίας», «Φτώχεια, ανεργία, τρομοκρατία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού». Σήμερα η πορεία θα διανυκτερεύσει στην Ακράτα, αύριο στο Ξυλόκαστρο και την Τετάρτη στην Κόρινθο…..




Με μαζική συμμετοχή ξεκίνησε χθες η μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας με σύνθημα«Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Η εκκίνηση έγινε λίγο πριν 9 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου. Επικεφαλής της πορείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή με το πανό της και ακολουθούν εργατικά σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι, συνταξιούχοι και δεκάδες φορείς.... Χθες, πρώτη διανυκτέρευση πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο. Παράλληλα, κάθε έξι με επτά χιλιόμετρα της διαδρομής  υπάρχει στάση όπου γίνονται εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται τα βράδια σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Στην πορεία ακούγονται συνθήματα όπως: «Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι χώροι εργασίας, δούλοι δεν θα γίνουμε της εργοδοσίας», «Φτώχεια, ανεργία, τρομοκρατία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού». Σήμερα η πορεία θα διανυκτερεύσει στην Ακράτα, αύριο στο Ξυλόκαστρο και την Τετάρτη στην Κόρινθο.

Με μόνο 6 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  απόψε στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα,  1.Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ραδιομαραθώνιο αγάπης και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες διοργανώνει σήμερα η ΕΡΤ Τρίπολης, θέλοντας έτσι να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επιτυχία της οργανωμένης επιχείρησης της  περιφέρειας Πελοποννήσου να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, για τρείς ώρες, θα μεταδοθούν συνεντεύξεις, συζητήσεις , απόψεις και θέσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας.   Στόχος να αναδειχτεί η ευαισθησία και η αγάπη των Πελοποννήσιων προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. ΕΡΤ Τρίπολης 101,5 FM και  http://webradio.ert.gr/tripoli/

Και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την αποστολή οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Για αυτό και σήμερα τελευταία μέρα,  συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης συνδρομής. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται : α. Στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ εργάσιμες ημέρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Παναγιώτης Μανδελιάς τηλ. 2743360228 β. Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ εργάσιμες ημέρες και ώρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. υπεύθυνος, Δημήτρης Γιαννακάς τηλ. 2743360110. Στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν ανάλογα και άλλοι Δήμοι της Κορινθίας.

Με 14 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Τετάρτη στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

«Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος,  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης “Lets do it GREECE” - «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», για το έτος 2016, το οποίο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016....  Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του εγχειρήματος, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνεργασίας σας, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της συγκεκριμένης εθελοντικής προσπάθειας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.... Σας ζητούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου στo e- mail: info@loutraki.gr και στο Fax: 27440 67978 με τα παρακάτω στοιχεία….» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.


Προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις διαρροές συνομιλιών του ΔΝΤ.  Ο κ. Τσίπρας είχε και χθες Κυριακή σειρά τηλεφωνικών επαφών με Eυρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.


Να σταματήσει την ανεύθυνη διπλωματία των άκρων, καλεί το ΔΝΤ ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις αποκαλύψεις των Wikileaks

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα έχει  αύριο στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σήμερα το κρίσιμο  το πρώτο κρίσιμο τεστ της συμφωνίας ΕΕ, Τουρκίας για το Προσφυγικό.

2 πλοία της ΦΡΟΝΤΕΞ θα παραλάβουν τους πρώτους Μετανάστες που επαναπροωθούνται από τη Μυτιλήνη στα Τουρκικά παράλια. Και χθες ωστόσο συνεχίστηκαν οι ροές με νέες αφίξεις Μεταναστών και Προσφύγων στη Λέσβο.

Συμπλοκές μεταξύ  ανδρών των ΜΑΤ και κατοίκων των Ταμπάκικων που διαδήλωναν κατά της μεταφοράς των προς απέλαση Μεταναστών στην περιοχή τους.

Ξανά μπλεγμένος ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου. Αυτή τη φορά το όνομα του Στ. Παπασταύρου εμπλέκεται στη μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία της δημοσιογραφίας και προκύπτει από την δημοσιοποίηση των Panama Papers

Στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (43%) έναντι εκείνων που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ένωση (39%).

Σποραδικές μάχες μεταξύ δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας σημειώθηκαν χθες, στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο, έλαβαν χώρα οι φονικότερες συγκρούσεις από το τέλος του πολέμου το 1994.

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι  από τον εκτροχιασμό τραίνου, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η αμαξοστοιχία, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες. Στο τραίνο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Σαβάννα, επέβαιναν περίπου 340 άτομα.

Αίθριος  καιρός,  με  Βορειοανατολικούς,  Δυτικούς  ανέμους  2 - 3   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου