Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Παρασκευή 6-7-2012 / 07.30 π.μ….«Η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων αντιτίθεται ομόφωνα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Γερανείων και συγκεκριμένα σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Natura 2000 (GR2530005), ως καταφύγια θηραμάτων(GR22) αλλά και ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας αρχαιολογικοί χώροι (Μονή Πραθίου). Στις δύσκολες ώρες που περνάει ό τόπος καταλαβαίνουμε τη οικονομική σημασία που θα έχουν οι επενδύσεις στην Αιολική ενέργεια αλλά από την άλλη θεωρούμε απαράδεκτη και μη αναστρέψιμη την ζημιά που θα υποστεί το περιβάλλον (αισθητικά και ουσιαστικά) τόσο από τα έργα προετοιμασίας για την μεταφορά και την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και από την μετέπειτα λειτουργία τους. Κάνουμε ύστατη έκκληση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να μην εγκρίνει την εν λόγω περιβαλλοντική καταστροφή, εισακούγοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας». Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του Δήμου……

  
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


«Η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων αντιτίθεται ομόφωνα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Γερανείων και συγκεκριμένα σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Natura 2000 (GR2530005), ως καταφύγια θηραμάτων(GR22) αλλά και ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας αρχαιολογικοί χώροι (Μονή Πραθίου). Στις δύσκολες ώρες που περνάει ό τόπος καταλαβαίνουμε τη οικονομική σημασία που θα έχουν οι επενδύσεις  στην Αιολική ενέργεια αλλά από την άλλη θεωρούμε απαράδεκτη και μη αναστρέψιμη την ζημιά που θα υποστεί το περιβάλλον (αισθητικά και ουσιαστικά) τόσο από τα έργα προετοιμασίας για την μεταφορά και την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και από την μετέπειτα λειτουργία τους. Κάνουμε ύστατη έκκληση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να μην εγκρίνει την εν λόγω περιβαλλοντική καταστροφή, εισακούγοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας». Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του Δήμου

Αποφασίστηκε η ίδρυση του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων, που εκμεταλλεύονται και την ενέργεια από τα κύματα, με σύμπραξη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Αποκαθίστανται, πλήρως, από την  Κυριακή,  τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είχαν τροποποιηθεί- κυρίως, τα βραδινά, τα οποία είχαν ανασταλεί- λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο. Επίσης, από την Κυριακή,  τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών, όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

Με ανοιχτή επιστολη του,  ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος ευχαριστεί τον προπονητή του Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός κ. Ζαλμά Νικόλαο για την παρουσία του στο 1ο Camp βόλεϊ του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που διεξήχθη στο κλειστό Γυμναστήριο, το τριήμερο 22,23,24/06/2012. Επίσης ευχαριστεί τον υπεύθυνο – συντονιστή υπάλληλο του Δήμου κ. Σαλωνίτη Ιωάννη και τους συνεργάτες του κ. Καπόρη Γεωργία προπονήτρια του Γ.Σ. Απόλλων Ξυλοκάστρου και το συντοπίτη προπονητή – γυμναστή του Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκού κ. Μάρα Απόστολο.

Απόψε  στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, το Θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος». Πρόκειται για την κλασσική κωμωδία "τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη" Είσοδος 5€.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συνεχίζει το  «ΝΕΟ πρόγραμμα Άθλησης - ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ» και αυτή την Κυριακή στις 10:00 το πρωί ραντεβού στο «ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ» Έναρξη βόλτας 10:30 τερματισμός 12:00 το μεσημέρι.. Πληροφορίες: 6973652848 και 2743360200

Την Κυριακή στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, τα τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Είσοδος Ελεύθερη.
++++++++

Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Για σκληρές θυσίες του Ελληνικού λαού, οι οποίες  δεν γίνονται συχνά αντιληπτές από τους εταίρους μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκτός πλαισίου μέρος του Ελληνικού προγράμματος, διαπίστωσαν οι επικεφαλείς της τρόικας  κατά τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή.

Σε κεντρικό κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο παραπέμπεται το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο.

Ανακριβείς και ψευδείς οι δηλώσεις του Γ. Άσμουσεν για τους μισθούς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση και στη στάση της κυβέρνησης

Αντισυνταγματική η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, έκρινε  το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκινά το πρωί η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Μέχρι τις 16 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ

Με τις παλιές συνταγές θα παίρνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, με χειρόγραφη διόρθωση της ημερομηνίας

Σταχτή έγιναν περισσότερα από 350 σπίτια και περισσότερα από 7200 εκτάρια γης, από την καταστροφική πυρκαγιά στο Κολοράντο.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καπετάνιος  του Κόστα Κονκόρντια

Ποινική έρευνα, μετά από 40 χρόνια, ξεκινά για την ιρλανδική «Ματωμένη Κυριακή», για δολοφονία άοπλων διαδηλωτών

Κατά 20.000 θα μειωθούν οι μόνιμοι στρατιώτες στη Βρετανία, θα χάσει 17 στρατιωτικούς σχηματισμούς

Δεν «ακολουθεί» η Ελβετία την ΕΕ στο πετρελαϊκό εμπάργκο κατά του Ιράν, για «λόγους εξωτερικής πολιτικής»

Αίθριος καιρός με  Βορειοδυτικούς, Νοτιοδυτικούς  ανέμους  1 – 5   μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου