Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τρίτη 26-2-2013 / 07.30π.μ…… Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθές το μεσημέρι, οι αγρότες στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο ύψος τού κόμβου Βουρβούρων, που για πολλές ημέρες βρίσκονται στο σημείο αυτό της εθνικής οδού, με μικρή δύναμη μηχανημάτων και αγροτικών αυτοκινήτων. Οι αγρότες ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους, ενώ τόνιζαν ταυτόχρονα πως δεν στοχεύουν στην ταλαιπωρία των πολιτών, γι' αυτό και η κατάληψη διήρκεσε για περίπου είκοσι λεπτά της ώρας……


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθές το μεσημέρι, οι αγρότες στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο ύψος τού κόμβου Βουρβούρων, που για πολλές ημέρες βρίσκονται στο σημείο αυτό της εθνικής οδού, με μικρή δύναμη μηχανημάτων και αγροτικών αυτοκινήτων. Οι αγρότες ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους, ενώ τόνιζαν ταυτόχρονα πως δεν στοχεύουν στην ταλαιπωρία των πολιτών, γι' αυτό και η κατάληψη διήρκεσε για περίπου είκοσι λεπτά  της ώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «Ο Δήμος Βέλου – Βόχας συνεργάζεται με την εταιρεία ECO RAP α.ε. και συμμετέχει στο σύστημα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαια, μούργες, λίπη), τα οποία δημιουργούν προβλήματα τόσο από την απόρριψή τους στο αποχετευτικό σύστημα, όσο και στο ΧΥΤΑ (μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα). Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη τοποθετηθεί στα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας (και θα τοποθετηθούν άμεσα και στα υπόλοιπα), ειδικά πλαστικά δοχεία στα οποία οι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να τοποθετούν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, τα οποία στη συνέχεια θα συλλέγονται από ειδικό όχημα της εταιρείας. Με τη συλλογή και τη σωστή διαχείριση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος της διάθεσής τους και τελικά στην προστασία του περιβάλλοντος»

Εκδόθηκε η Προκήρυξη του Προγράμματος "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ" Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων υπό σύσταση επιχειρήσεων  προκειμένου αυτές  να καταστούν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον. Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται έως 25 Απριλίου, ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr και σε έντυπη μορφή για τις επιχειρήσεις του Νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
+++++++

Σε πολιτικό αδιέξοδο η Ιταλία μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, με ποσοστό 29.5% η Κεντροαριστερά υπό τον Μπερσάνι, διασφάλισε την πλειοψηφία στην κάτω Βουλή, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει την πλειοψηφία στην άνω Βουλή, προκειμένου να αναδειχτεί κυβερνών κόμμα. Στη δεύτερη θέση το κόμμα του Μπερλουσκόνι, ενώ ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά περίπου 25% πέτυχε το κίνημα των 5 Αστέρων του ηθοποιού Μπέμπε Γκρίλο.

Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών προανήγγειλε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τους άλλους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διυπουργικής σύσκεψης που έγινε χθές. «Αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει, τότε θα δουν» είπε ο Βαγγέλης Μπούτας για την κυβερνητική απάντηση στα αγροτικά αιτήματα.

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, απέναντι στα δίκαια αιτήματα για την επιβίωση της αγροτιάς συνεχίστηκε, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη συνάντηση των αγροτών με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισαρίδης, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής από το νέο Κύπριο πρόεδρο.

Είμαστε στην καρδιά του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στο Χαιρετισμό του, στο Forum που διοργανώνει το International Herald Tribune για την Ενέργεια, με αιχμές για τη στάση της Τουρκίας

Ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε το ενδεχομενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε, ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος χθες. 

Απραξία του φοροελεγκτικού μηχανισμού καταδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, τα στοιχεία αφορούν ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εισπράξεις ληξιπρόθεσμων χρεών και εισπράξεις ΦΠΑ

Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού προκάλεσαν έναν ακόμα γύρο αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μαγικό ραβδί για να αλλάξει την κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη και πως όσο συνεχίζεται αυτή η κυβερνητική πολιτική τόσο πιο δύσκολη θα είναι η αποκατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, αύριο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Θεσσαλονίκη

Νέα άδεια απουσίας στο εξωτερικό ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα

Απολύσεις στο δημόσιο και ταχύτερους ρυθμούς από την κυβέρνηση, πρότεινε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση βιβλίου του

Έγινε πραγματική μάχη, δήλωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης από τις φυλακές Τρικάλων, εξήρε την αυτοθυσία των φρουρών

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσίευμα (RealNews της 17-2-2013) σχετικά με παράνομη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί, δίνουν την ίδια εξήγηση: αν η Ισπανία των 6 εκατομμυρίων ανέργων δεν έχει ακόμη εκραγεί, η εξήγηση είναι η «υπόγεια οικονομία», που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ, αλλά και το οικογενειακό «μαξιλάρι» (στα ισπανικά, colchón) ή αλλιώς, η αλληλεγγύη.

Στο Λονδίνο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζον Κέρι όπου έχει συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον ομόλογό του Ου.Χέιγκ.  Στην ατζέντα των επαφών του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η Συρία, το Μεσανατολικό και το Ιράν.

Την παραίτησή του υπέβαλε  ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιαν, ο οποίος κατηγορείται από τέσσερις ιερείς για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια.

Ο Οτζαλάν θα κηρύξει κατάπαυση του πυρός τον Μάρτιο, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα, άδηλη η πορεία των διαπραγματεύσεων

Χείρα διαλόγου τείνει η Δαμασκός στους αντικαθεστωτικούς, δεν προσφέρει αποχώρηση του Άσαντ

Αίθριος καιρός με Βόρειους, Βορειοδυτικούς ανέμους  5 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου